Middagene mine er sjeldent veldig planlagt, og det eneste jeg hadde bestemt meg for i går, var at jeg måtte spise opp siste biten av torsk. Så fant jeg tilfeldig litt brennenesler fra i fjord i fryseren, og det må da passe godt med torsk. Enda et dykk i fryseren så fant jeg også bacon, og egg har jeg alltid i hus. Da ble det en annerledes middag som sikkert ikke så mange har prøvd før heller, men det kan anbefales.

Brenneneslesuppe finner du oppskrift på HER

Baconet skal jeg opp i biter og steikte på pannen, når det var blitt skikkelig godt steikt, hadde jeg fisken i samme panne, og steikte den på begge sider med litt salt.

Eggene hardkokte jeg, å renset og delte med eggedeler.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#brenneneslesuppe #Suppe #torsk #egg #bacon #Rarmiddag #enkelmiddag #spisoppmaten #ikkekastmat #Naturensgrøde #viltvoksendeplanter #hjemmelaget #matfrabunne #Middag #middagstips #glutenfritt #Godt #sunt

Min venninne Laila sendte melding om jeg ville komme ut til Tofterøy siden hun var der i helgen, og da heiv jeg meg rundt å dro ut. Laila har en campingvogn osv. der helt nede ved sjøen.

Med nydelig sommervær og varme var det en drøm å være så nærme sjøen og naturen.  Så langt ute i havgapet er naturen mye mer snaut en ellers på Vestlandet siden det blåser masse, og det er sjø sprøyt over alt.

 

Vi fisket litt, og jeg fikk først en liten stakkars som fikk leve litt lenger. Så fikk Laila en skikkelig fin makrell, og da ble måsen så ivrig at han begynte å stjele slukene fra fiskeskrinet.

 

Laila hadde besøk av denne ungen damen, som var en skikkelig kosehund.

 

Da jeg kom hjem igjen så var de to jordbærene på terrassen modne allerede, og de smakte helt magisk godt.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tur #glamping #Tofterøy #camping #morsmiddag

God torsk er festmat synes jeg, og når det nesten lager seg selv er retten helt perfekt.

Til to personer:

Ca. 300 g skinn og ben fri torskefilet.

Løk av en eller annet slag, jeg brukte en halv bunt vårløk, men her må man gjerne bruke purreløk, rødløk eller vanlig løk i.

Ca. 150 g Cherry tomater

1/2 squash

Olivenolje

2-4 limebåter alt etter hvor syrlig man ønsker å ha den.

Salt

Pepper

Fersk oregano eller de urtene man har(oregano passet perfekt til)

Oliven Alt etter hvor godt man liker det, kan sløyfes. Jeg er veldig glad i oliven så jeg brukte rundt 20 stykker.

Sett ovnen på 180- 200 grader så den er varm når formen er ferdig. Rens og del løken, squashs og tomatene og ha de i en ildfast form. Ha store biter av fisk i formen, ha på olje, salt,  pepper urter/oregano og lime. Ha formen midt i ovnen, og steik til fisken er ferdig og tomatene væsker. Når formen er ferdig har man på oliven om man ønsker å bruke det.

Jeg hadde igjen rotmos av gresskar, blomkål og sellerirot   HER, så da bare varmet jeg den for å få spist den opp, og det smakte nydelig sammen. Men du har til det du liker.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Torsk #fisk #sjømat #rotmos #torskiform #torskiovnen #rotmosmedgresskar #Middag #middagstips #Morsmiddag #Hjemmelaget  #Glutenfritt #matfrabunnen #melkefritt #Sunt #godt

Jeg rotet litt rundt i fryseren, og der dukket det opp kjøttboller av lam, siden jeg hadde pasta i går så måtte jeg ha noe annet til i dag. Da stakk jeg holde i kjøleskapet og rotet litt rundt, og der dukket det jammen opp gresskar jeg hadde glemt jeg hadde. Salat har jeg i søkk og snøre på terrassen, så da var dagens meny bestemt.

HER finner du oppskriften på kjøttbollene.

Til en person brukte jeg: De var rikelig mor til meg, så de er nok minst 1.5 porsjon.

1 godt stykke med gresskar

2 sneier sellerirot

2 buketter med blomkål

1 klatt smør

Salt

Pepper

Rens og del grønnsakene, og kok de møre. Hell av vannet og ha i smøret og bruk stavmikser å mos den glatt, har du ikke stavmikser bruker du potetmoser. Smak til med salt og pepper.

Dressing til salaten:

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

ca. 1 ts soyasaus (glutenfri for min del)

Friske urter, jeg brukte oregano, rosmarin og salvie de har jeg på terrasse, men bruk det du har.

Skrell og bruk hvitløkpresse for å finmose hvitløken, ha den i oljen, sammen med soyasaus og urter, og bland det godt sammen.

Salaten:

Lollorosso

Hjertesalat

Granateple

1/2 avokado

Jeg vasket og grovdelte salaten, renset og hadde i granateple, og delte avokadoen. Når jeg serverte maten hadde jeg på dressing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kjøttboller #kjøttbolleravlam #rotmos #rotmosmedgresskar #Middag #middagstips #Morsmiddag #Hjemmelaget  #Glutenfritt #matfrabunnen #melkefritt #Sunt #godt

Deilig med sol og varme på terrassen, de er fantastisk å ta med frokosten ut, dette er jo det jeg lengter etter hele året.

Jordbærplantene jeg plantet i vår trives, og det er utrolig at de kommer så store fine bær første året., og litt tidlig. Men akkurat det er bare rein lykke….

 

HER kan du se når jeg plantet plantene i vår, og HER kan du lese om den fantastiske jorden jordbærplantene tydeligvis elsker.

 

Nå måtte jeg ha netting på, uten blir det fuglemat.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#hage #balkongbonde #Vårløk #dyrkselv #diy #planter #terrassebonde #balkongbonde #Bonde #terrasse #dyrkpåterrassen #morsmiddag #mynte #mojito ##løpstikke #Oregano #Begonia #tomatplanter #Gressløk #lollorosso #dyrksalat #Georgine #Kornblomst #Smallungeurt  #Pulmonariaangustifolia #hagelykke #jordbærplanterpåterrassevegggen #jordbærplanterkorona #jordbærplanter #jordbær #Nytteveksterpåterrassen

På forsiden av huset er det veldig lite sol, og noen steder er de ikke sol i det hele tatt. Det har regnet nesten ustanselig i en uke, og varmen lar vente på seg, så på denne siden går alt litt seinere en på solsiden av huset.

Jeg fikk denne for to år siden av min snille hageglade naboen Sissel, det er ridderspore som tydeligvis koser seg veldig i bokach jord og kassen jeg bygget.

 

De spretter snart ut.

 

Jeg kjøpte meg en klatrehortensia, så får vi se hvordan den blir, det kan bli fullt i kassen.

 

 

Sneglene elsker denne, så jeg får se om de overlever sesongen.

En stakkars peon som ikke får mye sol, og som nesten er kneblet av riddersporen

 

Skaugum begoniaen leverer, de tåler det meste og vokser og blomstrer uavbrutt til oktober. De lilla blomstene bak heter noe med lam i navnet, men jeg husker ikke navn.

Toppløken jeg plantet kommer nesten en måne seinere her en på andre siden, men nydelig er de.

En av plastpottene jeg sprayet i fjord, den måtte få en fin blomster, og den ser heldigvis ut til å trives.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#planter #ridderspore #Peon #klatrehortensia #Georgine #Skaugumbegonia #Toppløk #Hage #terrasse #Sommer #lykke #BAlkong #inngangsparti #morsmiddag

Jeg tåler i grunnen ikke så godt melkeprodukter og blåmuggost er på ingen måte optimalt, men når jeg først skeier ut, ja da gjør jeg det skikkelig 🤣. De var så nydelig at det var verd resten som kom etter på. Er du ikke glad i blåmuggost, da kan du bytte den ut med for eksempel parmesanost.

 

 

Til 2 personer:

Ca. 200 g Tagliatelle (glutenfri for oss som må ha det)

2 filetter av laks eller ørret (jeg bruker alltid ørret, den synes jeg er bedre smak på en laksen)

1 liten løk

2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

1/2 beger sopp

3 dl fløte/laktosefrifløte

1 blåmuggost

Ca. 100 g erter gjerne frosne. Liker du ikke erter så bruker du en annen grønnsak.

Salt

Pepper

Gressløk om du har det

Sett  på kok etter anvisning på pakken, og sil av vannet når den er ferdig kokt. Rens og del løk, hvitløk og sopp å surr i gryten, ha på fløten og osten og la det koke til osten er godt rørt ut i fløten. Del fisken i litt store biter, og ha i gryten sammen med erter, salt og pepper. Trekk videre til fisken er ferdig, det tar bare noen minutter. Ønsker du gressløk på, klipper man den over før servering.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Tagliatelle #fløtesausmedblåmuggost #fløtesaus #Laks #ørret ##fisk  #Erter #sopp #Middag #middagstips ##blåmuggost #Matfrabunnen #Hjemmelaget #glutenfri #morsmiddag #enkelmiddag #raskmiddag #Nydeligmiddag

Det blir alltid rester etter grillingen, og denne gangen  var det noen sneier med grillribbe og en halv pølse igjen. Pølsen fikk den enbente måken jeg syntes synd på, men svineribben tok jeg selv.

Intensjonen å spise mer bønner er der, men det utsetter stadig, men i dag passet det perfekt.  Røde bønner i curry er i grunnen en fullstendig middag i seg selv, så man trenger ikke kjøtt til, så man kan ha denne både som vegan og med kjøtt til om man ønsker det, da blir det en god middag alle kan spise.

Til 2 personer:

2 bokser med røde bønner uten vann

1 løk

3 hvitløksfedd

1 chili

1/2 fersk  gurkemeie, eller 1/2 ts krydder

Ca. 1 cm med ingefær

1/2 paprika (kan sløyfes)

1 boks knuste tomater

Salt

Pepper

Rester av grillribbe, jeg hadde 4 stykker igjen som jeg brukte.

Rens og del løk, hvitløk, ingefær, chili, gurkemeie og paprika å surr de i olje eller smør. Ha i tomatene, og skyll ut av boksen med litt vann å ha de i pannen.  Sil vannet av bønnene og ha de i pannen, smak til med salt og pepper, og la alt få koke godt sammen 5-10 minutter alt etter hvor sulten man er. Varm grillribbene på pannen, og server de til.

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Rødebønner #Curry #Spisoppmaten #begrensmatsvinn #resteravgrillmat #rødebønnericurry #hjemmelaget #matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Utenegg #Utentilsettningstoffer #bønner #vegetar #vegan

Jeg holder på å skifte ut dørene på min Bestå seksjon fra Ikea, og jeg har funnet ut at de er stadig noen som selger eller gir bort dører.

Her kan du se den øverste døren som er en tynn stålramme, de var slik de så ut da de kom før ørti år siden.

De blir litt mykere mot veggen med den brune fargen synes jeg.

De to dørene fra venstre er original fra da jeg kjøpte de.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#ikea #hackikea #Bærekraftig #miljøvenlig #kjøpbrukt #finn.no #Bruktkupp #Morsmiddag #diy

I går kom Hanne Lise opp for vi skulle gå på stolpejakt i Arboret, og da måtte jo hun ha middag før vi gikk.

2 rikelige porsjoner

1 1/2 dl risottoris

1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 purreløk eller tilsvarende med vårløk

Smør eller olje til å steike i

0,5 g safran (det er i en pakke)

2 ss vineddik eller eddik

Ca. 5 dl vann eller aller helst kraft fra reker eller scampi HER

2 fiskebuljong om du bruker vann, jeg gjorde det siden jeg ikke hadde kraft og det smakte nydelig likevell

2 små eller 1 stor gulrøtter

2 skiver sellerirot

2-3 ss raspet parmesan (den er naturlig laktosefri)

Salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, og purreløk å surr det i pannen, når det er blitt mykt har man i risen, og lar den få surre med i noen minutter. Spe så med vann/kraft, og vineddik å ha i buljong om man ikke har kraft. Ha i renset og findelt gulrot og selleriroten og ha i safranen. Fyll på med vann/kraft etter hvert som det koker inn, det kan godt hende du må ha i mer vann/kraft. Når risen er myk så har man i parmesan og smakte til med salt og pepper, og eventuelt  litt vineddik til og du ønsker den litt mer syrlig.

Scampi:

Til 2 personer:

300 g scampi

3 hvitløksfedd

Olje

Salt

Jeg brukte ferdig rensede rå scampi, men ønsker du å kjøpe med skal kan du rense og lage kraft som HER

Rens og del hvitløken og ha den i steikepannen sammen med olje, ha god varme før du har på scampien. La den få surre noen minutter i pannen til den skifter farge, strø på litt salt og server den til risottoen.

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Morsmiddag #risotto #safranrisottomedscampi #scampi #safranrisotto #Italiens #Glutenfri #laktosefri #Middag #middagstips #hjemmelaget #matfrabunnen #Raskmiddag #Enkelmiddag