Kjøpe kjøpekarbonader klarer jeg ikke å spise, men hjemmelagde er noe helt annet.

1 pakke karbonadedeig (400g)

4 sleiser med bacon

Ca. 2 ss med parmesanost (bruk så mye eller lite du ønsker)

½ kinahvitløk eller 1-2 fedd hvitløk

½ løk

1 egg

1 ts grønnsaksbuljong (ikke all buljong er glutenfri, så sjekk dette før du bruker buljongen om du er gluten allergiker)

Salt

Pepper

Rens løken og findel den, rasp osten og ha det i kjøttdeig/karbonadedeigen, ha så i egg, buljong og salt og pepper. Bland alt godt sammen. Jeg brukte en foodprosecor, og hadde løk og bacon og ost i så slapp jeg hakkingen og til slutt resten av ingrediensene. Det er lurt å ikke la Kjøtt/karbonadedeigen få gå for hardt og lenge i maskinen. Jeg lager meg alltid en liten prøvekake som jeg steiker slik at jeg kan justere smaken om den trenger mer salt osv.


Jeg har noen former som jeg bruker til å forme kakene i, men det er ikke nødvendig. det er jo gøy at at man kan se at maten er hjemmelaget.

Form kakene og ha de på en varm panne og la de bli brun på begge sider. Skru så temperaturen ned på helt svak varme, og snu de med jevne mellomrom til de er gjennomsteikt. Et lite tips er å kjenne om Karbonaden gir etter på midten, da må den få steike litt til. Dette er en teknikk, men det man gjør ofte gir erfaring J

Jeg hadde steikte søtpoteter, salat og hjemmelagd tzatzik  (oppskrift trykk HERtil, gjett om jeg koste meg 😉

 

4 poteter
1/2 ts paprika

1 dl vann

1 buljongterning
Ca, 1/2  ss hvitvinseddik
1/2 chilipepper
2 ss tomatpuré

Olivenolje

Slik gjør du:

Skrell eller vask potetene godt, og del de i båter, ha oljen i en ildfast form, og stek potetene på 220 g i rundt 15 minutter øverst i ovnen gjerne på grill. Pass litt på for potetene skal få farge, men ikke bli brente.
Ha olje, hakket chili og paprikapulver i en panne og surr det en stund, hel på vann, buljong, tomatpuré og eddik og la alt få koke sammen. Smak til med salt og pepper og hell sausen over potetene. Ha den ildfaste formen med potetene i ovnen igjen, og la de få stå i 5-10 minutter. Før servering strødde jeg på litt fersk koriander, men den kan du sløyfe om du ikke har, men den gir en fin smak og det ser veldig delikat ut 🙂


Jeg hadde potetene til en god pølse, men man kan bruke de til det meste. Og de var virkelig knallgode, anbefales å prøve. Man kan også velge søtpoteter om man ønsker det. 

Ca. 500 g renset kylling 

2 paprika bruk gjerne forskjellige farger (jeg hadde tre forskjellige  som var begynt på)

1 1/2 løk 

1/2 kinahvitløk eller 1 fedd båthvitløk

1 boks kokosmelk

1 1/2 dl vann

2 hønsebuljong terninger 

3 ss karri (dette er mye, så du kan begynne med en ss om du ikke er så vant med krydder) 

2 ts gurkemeie (dette er krydderet man gjerne bruker i lussekatter i stede for safran. Det er billigere en safran og gurkemeie er usedvanlig sunt krydder)

1/2 ts kayennepepper

salt og pepper etter smak. 

Rens og del alle løken og surr den blank i smør. Rens også paprikaen og del den i passe biter og ha den litt sammen med løken. 

Om du ikke har ferdig steikt kylling, må den deles og steikes også. Ja på vann, kokosmelk, buljong og krydder og la alt få koke sammen i rundt 10 minutter. Synes du gryten er for tynn kan en eventuelt jevne med litt maizena eller johanneskjernemel. jeg brukte dyp tallerken og hadde ris og salat til.