Det blir alltid rester etter grillingen, og denne gangen var det noen sneier med grillribbe og en halv pølse igjen. Pølsen fikk den enbente måken jeg syntes synd på, men svineribben tok jeg selv.
Intensjonen å spise mer bønner er der, men det utsetter stadig, men i dag passet det perfekt. Røde bønner i curry er i grunnen en fullstendig middag i seg selv, så man trenger ikke kjøtt til, så man kan ha denne både som vegan og med kjøtt til om man ønsker det, da blir det en god middag alle kan spise.
Til 2 personer:
2 bokser med røde bønner uten vann
1 løk
3 hvitløksfedd
1 chili
1/2 fersk gurkemeie, eller 1/2 ts krydder
Ca. 1 cm med ingefær
1/2 paprika (kan sløyfes)
1 boks knuste tomater
Salt
Pepper
Rester av grillribbe, jeg hadde 4 stykker igjen som jeg brukte.
Rens og del løk, hvitløk, ingefær, chili, gurkemeie og paprika å surr de i olje eller smør. Ha i tomatene, og skyll ut av boksen med litt vann å ha de i pannen. Sil vannet av bønnene og ha de i pannen, smak til med salt og pepper, og la alt få koke godt sammen 5-10 minutter alt etter hvor sulten man er. Varm grillribbene på pannen, og server de til.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Rødebønner #Curry #Spisoppmaten #begrensmatsvinn #resteravgrillmat #rødebønnericurry #hjemmelaget #matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Utenegg #Utentilsettningstoffer #bønner #vegetar #vegan
Tenker jeg kanskje bruker deler av oppskriften din til kyllingfileter… Knuste tomater, ingefær, chili, paprika, gurkemeie, salt, pepper… Mmm, det kan bli godt
Ja man gjør akkurat som man vil, det er kunsten å lage mat
Ja, og det gir jo mange muligheter for å tilpasse
Kun fantasien som setter grenser. Ha en superfin dag
Takk, det samme