I dag fikk jeg utrolig lyst på ørret med friske urter, og det, som vanlig er det i alle enkelhet, men både fristende og veldig godt.

Beregn et til to stykker ørret eller laks per. pers.

En klatt smør på hvert fiskestylle

Ureter etter ønske, men jeg hadde persille, koriander og basilikum

Salt

Pepper

Legg fisken med skinnsiden opp om den har skinn, legg den i en ildfast form, ha litt smør på. Vent med å legge på urtene før man snur fisken da ungår man å brenne urtene, men ta gjerne på salt og pepper. Ha oven på 210 grader og sett fisken mitt i oven. Etter at fisken har fått stått rundt 15 minutter i ovnen(kansje litt mindre om det er tynne stykker), strø på urene, og litt smør på hver av stykkene, og sett formen inn i ovnen igjen til fisken er ferdig (5-10 min).

Jeg hadde noen kokte poteteter fra i går som jeg steikte, og woket blomkål, paprika og squash. 

Jeg brukte smøret fra formen over, snadder mat.

#ørret #laks #urter #friske #urter #basilikum #koriander #persille Wok #steikte #poteter #smør #glutenfritt #glutenfri #melkefri #melkefritt #laktosefri #middag #enkelt #kjapt #sunt #fisk #morsmiddag #middagstips #nlogg #matblogg #bloggtopp

Limoncello er en Italiensk likør, som er laget av sitron, og den er gul som passer til påske og skummel god.

Vi hadde en lite smak ved siden av også.😋

Kombibnasjonen med Limesorbet og den likøren var en innertier. Men saken er den at jeg måtte justere på mengdene med vann og sukkerosv underveis for å få den stiv, så jeg må lage den en gang til med en litt annen fordeling på råvarene.Så skikkelig oppskrift får dere litt seinere. Dere får gå på polet å kjøpe likøren så skal jeg fikke ferdig oppskriften 😁

 

Jeg hadde  i:

Vann

Sukker

Saften av Lime

eggehvite

Mynte

Men jeg hadde tydeligvis for mye sukker i seg siden den ikke ble så hard som den skulle. 

Likøren hadde jeg over sorbeten, og en friskere dessert skal man lete lenge etter

#likør #Limoncello #sorbet #limesorbet #lime #påske #påskegult #Glutenfritt #glutenfri #melkefri #melkefritt #laktosefri #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg #bloggtopp

Det er vår i Bergen selv om luften ikke er så varm, spiler det ingen rolle. Bergensere slipper alt de har i hendene og løper ut ved første solstråle, uansett hva de holder på med. Og det er klart at skal vi få sol er det eneste måte å få noen stråler på 😎Sun With Face on Samsung Experience 9.0

Salt fårekjøtt er nydelig mat og kålotsatppe er helt nydelig, og det beste er jo at det nesten lager seg selv.

Beregn rundt 300-400 g kjøtt per person.  Lammekjøtt har ofte mye bein, så derfor kan det være lurt å beregn litt rikelig med kjøtt.Harman kjøtt igjen kan man jo bruke det  lapskaus neste dag eller frys og ha til neste gang man lager lapskaus eller betasuppe.

Lammekjøtte bør kokes i rundt 1 1/2 -2 timer alt etter hvor store stykkene er. Når kjøttet begynner å koke kan man godt ta av skommet som kommer på toppen. 

Kjøtte er kokt når det løsner lett fra beina.

Kålrotstappe finner du HER

#Fårekjøtt #lammekjøtt #sau #salt #Kålrotstappe #kolerabistappe #Enkelt #godt #påske #mat #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #glutenfritt #melkefritt #Blogg #matblogg #bloggtopp 

Røykt blåkveite er bare HELT utrolig godt, og det passet veldig godt med persillesaus til. Blåkveite har veldig mye bein, så det går mye mer fisk en til vanlig. Keite inneholder masse omega-3 og  litt Dvitamin blant annet, en god grunn til for å spise denne nydelige fisken.

Beregn 300-400 g fisk per person. Jeg kjøpte 400 g og spiste hver  en smitt og smule 😁

Fisken trekker som vanlig fisk i rikelig vann, men vær forsiktig med  salte, i rundt 10 minutter. Ikke kok fisken, kun rett under kokepunktet.

Persillesaus:

Beregn rikelig med saus, for det går litt mer saus til slik mat.

Til rundt 4 personer

4 dl fløte (jeg brukte laktosefri som vanlig

4 dl vann

1/2 ss buljongpuler eller 2 terninger (PS: Sjekk om at den ikke inneholder gluten om du har cøliaki osv.)

2 ss maizena

pepper

Eventuelt mer salt om du ønsker det.

1 stor potte fersk perille

Ha fløte, vann, buljong og maizena i en panne, rør ut maizenanen, og sett pannen på kok under omrøring. Når den har kokt opp hakker man persillen og smaker til sausen med pepper og eventuelt mer salt(ikke ha den for salt siden fisken har mye smak og er litt salt)

#Røytblåkveite #Røykt #blåkveite #Fisk #feit  #fisk #glutenfritt #glutenfri #laktosefri #Middag #middagstips #mattips #pesille #persillesaus #blogg #matblogg #bloggtopp

Gled noen med et vaffelhjerte i da💝

                            

Til rundt 10 vaffler:

2 egg

2 dl væske Jeg brukte usukret soyamelk, men bruk gjerne melk/laktosefri melk om du tåler det

1 1/2 dl Toro sitt lyse mel Bruk det mele du ønsker og har

2 ts fiberhusk

ca. 50 gram smør

1 klype salt

 ca,.1/2 ts bakepulver

2 ss sukker (bruk gjerne mer om du liker de søtere)

Ca. 1 ts ekte vanilje (man kan bruke vanlig vaniljesukker, men dette gir en ekstra tusj) Se HER om du lurer på hva det er 

Ha egg i en bolle og ha i mel og fiberhusk, og spe med væsken (det betyr å ta litt å litt av væsken i mens du rører), ha i bakepulver, sukker og smeltet smør. La røren stå å svelle i rundt 15 minutter. Steik så mange du vil ha, røren holder seg i kjølekapet opp til en uke. 😀

 

 

Bjørg ❤️sitt nydelige solbær og ripssyltetøy, og Aksel 💙 sin svært utfyllende og meget forseggjort etiket. Jeg hadde litt krem på boks som ikke inneholder melk, det gjorde susen.

#vaffler #vaffelhjertes #dag #godt #gled #noen #glutenfritt #melkefri #Glutenfri #søte #gleder #blogg #matblogg 

Av en eller anne grunn har jeg en stor skepsis til kebabsjapper, og sansynligvis er det kun i hode mitt.  Og ikke vet jeg hvor den skepsisen kommer fra, jeg er jo veldig glad i  mat og folk  fra alle forskjellige deler av verden. Jeg har vært et par ganger å spist kebab, og aldri blitt syk eller noe vonde opplevelser, men  vi har vel alle våres ideer.

                                           

Vel i dag fikk jeg kjøpt skavet lammekjøtt, og da var det bare å sette i gang å lage kebab :-). Påske er jo lammets høytid, og jeg som bare elsker lammekjøtt.Ewe on Samsung Experience 9.0

Nå skal ikke jeg være veldig bastant på at det jeg nå lager er ekte kebab, men som alle retter finnes det millioner måte å lage samme retten på. Så verrsegod her kommer min variant. Smiling Face With Smiling Eyes on Facebook 2.2

Til 4 personer trenger man:

Lammekjøtt/kjøtt:

Ca. 400 g lammekjøtt (100 g per person), man kan selvsakt lage av både okse og kylling

Ca. 2 ss g Garam masala HER er oppskrift. Den er veldig enkelt å lage selv, og fordelen er jo at man slipper å ha tusen forskjelige krydderblandinger. Vil du kjøpe ferdig får man den i internasjonale butikker.

1- 2 hvitløksfedd eller 1 kinahvitløk eller  2 ts hvitløkspulver

Salt

Pepper

Har du ikke lammeskav må du skjære kjøtte opp i tynne sneier, ha hvitløk, krydderet og salt på kjøttet. La kjøtte stå et par timer eller mer for å trekke.  I mellomtiden lager du den røde og den hvite sausene som man bør ha til 🙂 Se under.

                                 

Når man skal steike kjøttet har man forvarmet steikeovnen til 250 grader. Legg kjøttet i en ildfast form eller steikebrett, og setter kjøttet øverst i ovnen. Man kan bruke grillfungsjon, men da må man passe på som en smed så ikke kjøtte svir og blir tørt. Vend på kjøttet underveis, det blir fort ferdig, mitt var ferdig på 4-5 minutter.

                                                           

Rød saus:

1/2 boks knuste tomater

1 fedd hvitløk eller tilsvarende med kinahvitløk eller pulver

1/2 ss garam masala

2 ts spisskummen

1/2 liten løk

1/2 rød paprika

1/2 chili med frø eller mer om du liker litt styrke. Man kan også bruke tørket chili

Salt 

Pepper

Vi har alle ulik smak etter hvor vant  man er med fremmede krydder, smaker og styrke på disse, husk det er enkelere å ta i mer krydder en å ta ut igjen om det blir for voldsomt. Har du stavmikser skjærer du alt i biter, har tomater, løk, paprika og krydder i en skål og lar stavmikseren knuse alt, har du ikke stavmikser findeler du alt og blander godt sammen.

La blandingen stå å kose seg noen timer. Har du for mye igjen etter du har spist, egner denne seg godt til frysing. Den kan brukes en annen gang du har kebab, elelr du kan feks. ha den i kjøttdeig som saus. 

Hvitløksdressing eller hvit dressing:

1/2 beger rømme (laktosefri for oss som trenger det) eller naturell yoghurt. Jeg hadde rømme og da kjøper jeg ikke yoghurt.

Like mye majones som rømme/yoghurt

3-4 sneier sylteagurk

3-4 ts av karften sylteagurken ligger i

1 båt sitron eller lime (bruker man yoghurt kan man smake til før man har for mye sitron/lime i så det ikke blir for surt)

2-3 hvitløksfedd eller så mye du ønsker

Salt

Pepper

Ha rømme/yoghurt, majones, kraft av sylteagurker, saft av sitron/lime i en skål. Findel hvitløk/eller bruk hvitløkspresse, finhakk sylteagurk og ha i skålen, og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer noen av de andre ingrediensene om du synes det trenger det. Denne dressingen er også bra å la stå en stund før man spiser. 

Lag gjerne begge dagen før. 

Hva man ønsker å ha i kebaben er opp til den enkelte, men jeg hadde isbergsalat, hjertesalat, tomat, maiskorn og litt squash.

Jeg brukte glutenfrie pitabrød(jeg synes de er urolig god på smak). Men man kan gjerne bruke lefser/wraps de får man både vanlig og som glutenfrie. 

#Hjemmelaget #kebab #Kebabkrydder #garammasala #godt #sundt #lammeskav #lammekjøtt #Middag #middagtips #morsmiddag #matblogg #blogg #bloggtopp  #ungdom #mat # mat #for #unge #eller #de #som #ønsker #å #være #ung #glutenfi #glutenfritt #melkefritt #laktosefritt

Noe mat er bare så enkel å god at det er en sann fryd, og det er dette. Marinaden  bestående av to ingredienser, og det gjør at kyllingen blir spør og smakfull. Så her kan du imponere stort i påsken 

Jeg valgte å ha blomkålris og wokede grønnsaker, litt anderledes men vell verd å prøve, du blir nok positivt overasket! Baby Chick on Google Android 8.1

Kyllingklubber etter hvor mye man spiser,men regner man mellom 7-10 per person burde det være rikelig.

Til 1 person brukte jeg;

2 ss soyasaus (glutenfri for oss som ikke skal ha gluten)

2 ss honning

Ha begge deler i en panne og varm på svak varme til honningen er smeltet. Ha kyllingklubbene i en ildfast form og bruk pensel å smør de inn med sausen. Resten av sausen hadde jeg til middagen, det var utrolig godt. Steik den ildfaste formen  nederst i ovnen på  200 grader i rundt 20 minutter. Det kan være lurt å snu på kyllingklubbene en gang under steiking.

Er man god å planlegge vil jeg anbefale å legge kyllingklubbene i marinaden natten over slik at smaken får trekt enda bedre inn, men det er ikke et møst. De ble kanongod som de var.

Blomkålris finer du oppskrift på HER

#kylling #klubber #vinger #honning #soyasaus #Glutenfritt #melkefri #Laktosefri #enkelt #kjapt #Nydelig #godt #sunt #blomkål #blomkålris #ris #blogg #matblogg #middag #middagstips #Morsmiddag #bloggtopp #Mat #Påske #påskemat

 

Jeg lager sjelden pannekaker siden det er litt vanskelig å får de til, de faller fra hverandre og ikke synes jeg de har smakt som pannekaker skal heller siden jeg lager glutenfrie. Men i dag ble det de fineste og beste pannekakene jeg noen gang har smakt(nå kan jo dette komme av en selektiv hukommelse). De er helt SYKT  gode, og de var utrolig enkel å få tynne og fine som pannekaker skal være. De holdt helt fint sammen, og var enkle å snu. Da ungene var små hadde vi ofte pannekaker, pølser(enten wienerpølser eller grillpølser) og bacon og selvsagt ketchup :-D. I dag skar jeg opp pølser med mye kjøtt i og bacon og steikte det sammen på pannen.

Ser de ikke helt fantastisk ut?

 Red Heart on Messenger 1.0

Til rundt 10 pannekaker:

2 egg

2 dl væske Jeg brukte usukret soyamelk, men bruk gjerne melk/laktosefri melk om du tåler det

1 1/2 dl Toro sitt lyse mel Bruk det mele du ønsker og har

2 ts fiberhusk/psyllium

ca. 50 gram smør

1 klype salt

ca,.1/2 ts bakepulver

Ha egg i en bolle og ha i mel og fiberhusk, og spe med væsken (det betyr å ta litt å litt av væsken i mens du rører), ha i smeltet smør og salt. La røren stå å svelle i rundt 15 minutter.

Ha en varm panne med litt smør og hell en øse med røre på pannen, og snu litt på pannen for at røren skal bli fint fordelt. Når deigen er stivnet snur du pannekaken. Ha på pølser og steikt bacon på den måten du måtte ønske, og bruk ketchup om du ønsker det. Vell bekommen!

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#glutenfri #pannekaker #melkefritt #godt #pølser #bacon #enkelt #middag #middagstips #blogg #bloggtopp #matblogg #morsmiddag

Jeg har aldri forsøkt å steike råe poteter på panne før, men det gikk veldig bra. Nå er det gjerne ikke de sunneste potetene, men det er sunt å variereBilderesultat for emoji figurer

Kyllingfileten steikte jeg helt vanlig på steikepanne til den var gjennomsteikt, hadde på salt og pepper.

Steikte poteter:

Beregn 1-2 poteter per person

Skjær de opp i tynne skiver, har du et rivjern (mandolin), eller foodprocessor som kan skjære er det enklest. Legg potetene i en skål med kaldt vann i rundt 15 minutter, dette er for å kvitte seg med en del av stivelsen som er i poteten

Ha en god og varm steikepanne med smør, tørk potetene godt før man har litt og litt på steikepannen. Stek til potetene er brune og crispy. Ikke alle potetene ble like crispy, men de var gode likevel.

Jeg hadde wokede grønnsaker og guacamole til og HER finner du oppskrift på guacamole

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kylling #morsmiddag #Middag #guacomole #steikt #potetchips   #blogg #bloggtopp #matblogg #glutenfritt #melkefritt

Det er greit å ha en dag uten verken kjøtt eller fisk, og spinatsuppe er enkelt, veldig godt og sunt.

For at den skulle få en litt annen smak ristet jeg litt Pinjekjerner, det gjorde seg godt.

Til 4 personer: 

10-12 terninger med frossen spinat

Smør

8 dl vann 

2 dl fløte/melk/soyamelk/fløte(laktosefri) Jeg brukte kun vann og bare en skvett soyafløte, men den får en litt rundere smak med fløte.

2 ss maizena

2 buljongterninger av grønnsaker eller annen buljong (sjekk at det ikke inneholder gluten)

Salt

Pepper

1 pakke a. 60 g pinkjekjerner

4 hardkokte egg

Smelt smør i en panne og ha i spinatterningene, la de surre i smøret til spinatterningene begynner å gå i oppløsning. Ha så i vann, buljong og maizena og rør til suppen har kokt opp. Smak så til med salt, pepper, fløte/melk. Jeg brukte en stavmikser å jevne suppen med, men det er ikke nødvendig om man ikke har det. 

Pinjekjerne har man på en tørr steikepanne og lar de ligge på mellomvarm panne og man røre i de med jevne mellomrom til de får litt farge. 

Hardkok eggene i rundt 6-7 minutter, del de og ha i suppen.

 

#meat #free #monday #meatfreemonday #enkelt #rimelig #sunt #suppe #godt #spinat #spinatsuppe #egg #pinjekjerner #middag #middagstisps #morsmiddag #blogg #bloggtopp #matblogg