Fredag og helg, å jeg er så heldig å få besøk igjen av min tidligere nabo Bjørg, og da måtte vi kose oss. Bretagnesaus har jeg verken smakt eller laget før, men ut i fra diverse oppskrifte har jeg satt sammen min variant.

 

Bretagnesaus:

Til 2 personer

1 løk

4 hvitløksfedd

1/2 paprika

1 liten gulrot

1 klatt smør til steiking

1 kyllingbuljong

2. 5 dl vann

Ca. 1 ts  Sriracha saus eller mer

Ca. 1 ts med paprikapulver

1 ts sukker

1- 1/2  dl fløte eller plantebasert fløte

Jeg måtte ha i litt limesaus i for å balansere den

Litt salt

Pepper

Rens og grovdel løk, hvitløk, paprika og gulrot og å surr det i en panne med smør eller olje. Ha på vann, buljong, Sriracha saus og paprikapulver, og la det få koke til det er mørt, bruk stavmikser eller lignede å kjør den glatt. Ha i fløten og sukker, og smak den til, trenger du litt syre i så kan du bruke lime/sitron eller hvitvinseddik. Smak så til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.

Kylling:

Jeg kjøpten kylllårfilet, vanligvis henger det sammen, men i dag var det nesten oppdelt som kyllingbiter. Men det stod ikke på smaken, dette kjøtte er både billigere og langt mer saftig og smakfullt en filetstykker. Den bare steikte jeg og hadde salt og peper på.

Salat:

Salaten bestod av en ferdig pakke med salat

sherrytomater

agurk

Mango

 

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kylling #Bretagnesaus #Glutenfri #utenegg #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat #Middag #middagstips #morsmiddag #festmat

Viste du at i kraft laget av animalske råvarer inneholder masse kollargen? Det kan  hjelper oss til bedre helse og styrke, helt naturlig. Høsten er tiden da jakten er i gang, og dyr blir sent til de evige jaktmarkeder for å gi oss mat på bordet. Men det er ikke kun kjøtt man kan lage nydelig kraft av på, men grønnsakskraft og kraft av rekeskall osv. Man må bruke alle ressursene vi har, og en god kraft hever smaken til nye høyder. Når jeg kutter purreløk og vårløk, så kaster jeg ikke det grove som er blitt litt ruskete(ikke om det er råttent eller visnet helt), bare litt for grovt og stygt. Det skjærer jeg av og har i en egen pose til kraftkoking. HER kan du titte innom om du ønaker å se hvordan jeg fryser pyrreløk. Dette gjør jeg med mange grønnsaker som ikke er helt ødelagt, men som ikke er så fristende å spise. Når man koker kraft skal de kun gi god smak til kraften, så man kaster de helst i komposten etter på. HER kan du se hvordan jeg bruker bokachi. Kjøttbein fra dyr  kaster jeg i søpelsannet, for de tar så lang tid å brytes ned.

Når man koker kraft av bein fra dyr får man masse aminosyrer (aminosyrer er byggeklosser til porteiner), aninosyrer produksjonen går ned til eldre vi blir desverre, og vi må derfor få de tilført gjennom kostholdet, eller kosttilskudd. Aninosyrer trenges ikke bare når man blir eldre, også barn og ungdom, men det vil endre seg hvilken aminosyrer man trenger, så aminosyrer brukes hele livet  når vi trener og er  fysisk aktivitet, reperasjon av kroppens celler og struktur, ved infeksjoner, inflammasjon og stress. Aminosyrerne har også en essensiell rolle i hormonproduksjonen, brusk, bindevev, muskelmasse blokar, tarmslimhinnen osv. osv. Så det er en meget god grunn til å koke kraft.

Både barn i vekst og idrettsutøvere trenger påfyll av aminosyrer til leddbånd og brusk, blodkar, bindevev og muskelmasse, vedlikehold av tarmslimhinnen og fortløpende hormonproduksjon.

Grønnsaker som er vanlig å bruke i koking av kraft.

Gulrot

Løk

purreløk

Selleri (stang- eller rotsellei)

Hel pepper

Vann og eventuelt hvitvin

Men det passer også godt med:

Hvitløk

Fennikel

Har man tilgang til Løpstikke er den super å bruke.

Dessuten kan man også bruke for eksempel timian, laurbærblad, persille, dill og lignende i.

Bruk ca. like mye av alle grønnsaksortene. Grønnsakene må vaskes, skrelles og skjæres i grove biter, så har man dette i pannen. Ha vann og eventuelt vin til det nesten dekker innholdet i pannen.

FISKEKRAFT

Å lage fiskekraft er en smal sak, om man har fiskebein eller fiskehode (eventuelt bare en av delene), så er man allerede godt i gang. Det er viktig at det ikke er for mye blod på beina og hode, derfor vaskes dette av før man har det i gryten.

Det er ikke uvanlig å brune alt før man koker det, dette er ikke et must, men det gir gjerne det lille ekstra. Grønnsaker er svært viktig når man koker kraft og da er det en fordel å bruke grønnsaker som er smaksfremende, man kan bruke slappe dagge grønnsaker. Kok det hele i ca 30 minutter eller til vesken er halvert. Det blir et brunt skum når man koker kraft, dette er proteiner som løser seg opp. Skummet er ikke pent å ha i en kraft, så bruk en tesil eller en skje å ta det bort. Tesil er genialt, for da renner kraften ned i pannen igjen, men skummet ligger igjen i silen. Når kraften er ferdig, siler du av kraften, og avkjøler den. Frys kraften ned i porsjonsbeger eller plastposer. Husk å merk hva det inneholder, når kraften er fryst, er det umulig å se hvilken type det er. Jeg bruker tape å skrive på med sprittusj.

Husk at alt du koker som feks fårikål, sosekjøtt osv. det som blir for mye, kan du bruke som kraft seinere. Dette gjelder også når man koker grønnsaker, fugl, fisk rett og seltt  alt.

KJØTTKRAFT

For kjøttkraft gjelder i grunnen samme fremgangsmåte som for fiskekraft, men kjøttkraft skal koke mye lengre en fiskekraft. Vil man ha mørk kraft, må man steike alt før man koker det, til lys kraft skal det kun kokes.

Storfe kokes 5-8 timer, lys kraft trenger mindre koketid.

Lys fårekraft kokes 3 timer, og brun lammekraft kokes 4-6 timer.

For viltkjøtt  er det stor forskjell på koketiden, siden vilt er alt fra hare til elg. Koketiden vil variere med tykkelsen på bena, fra 1,5 til 8 timer. Bruk gjerne einebær og rosmarin og timian i denne kraften.

Svinekraft kokes i 3-6 timer.

Lys kalvekraft kokes i 3-4 timer og brun kalvekraft kokes i 5-6 timer.

Karft av rekeskall eller skalldyr toppen 10 minutter  se HER

Fuglekraft kokes i 3 timer.

Hønsekraft: kokes i 2-3 timer.

I stede for hvitvin som brukes i fiskekraft, bruker man gjerne rødvin i kjøttkraft, men dette er absolutt ikke nødvendig. Men man kan også tilsette rødvin når man lager saus eller suppe.

Det ser gjerne fryktelig lenge ut å la det stå å koke, men sett det på når du likevell er hjemme og gjør andre ting, kraften koker seg selv.

Fuglekraft kokes i 3 timer.

GRØNNSAKSKRAFT

Som over, men da selvfølgelig med kun grønnsaker, den kan kokes rundt 1  time. Har du urter så bruk gjerne det, litt salt og pepper kan tilsettes, men jeg liker å ha det rett i maten, for det  vil jo variere hvor mye salt hver enkel rett trenger.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kokingavkraft  #kraftavfisk #kraftavgrønnsaker #kraftavkylling #kraftavfugl #kraftavkjøtt #kraftavvilt  #kollagen #lagdittegetkollagen #hellsefremende#fjellørret #fisk #delikatesse #Glutenfri #utenegg #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat #Middag #middagstips #morsmiddag #festmat

Jeg er nok en periodespiser, altså når jeg først får dilla på noe så blir det en gjenganger i en periode. Og nå er det pastinakk som er i “skåte”

Den er helt vegansk, men det må man jo ikke ha den om man ikke ønsker det, jeg kjenner at det er mitt i blinken med noe lett etter å ha frotsett i mange uker.

Til 2 personer:

Ca. 250 g pastinakk

1/2 løk

2 fedd hvitløk

2 ss Olivenolje eller den oljen du ønsker å bruke, eller smør(men med smør er den ikke vegan lenger)

4 dl vann

2 grønnsaksbuljong terninger

Ca. 1 dl plantebasert fløte om du ikke er så nøye på det kan du bruke vanlig fløte, men da er den ikke vegan lenger.

Ca. 2 ss hvitvinseddik

Gressløk/vårløk til topping

Rens og del pastinakken , om du vil lage litt chips så skreller du av så mange flak du ønsker(se fremgangsmåte i uthevet skrift under). Rens og del løk og hvitløk, ha olje i en panne å surr det lett sammen, la pastinakkbitene få en omgang i oljen sammen med løken. Ha så på vann og buljong og la det koke til pastinakken er myk. Bruk stavmikser eller lignede å lag en glatt suppe, ha i plantefløte/fløte og smak til med vineddik, salt og pepper. Ha litt oppskåret vårløk eller gressløk på suppen, og noen dråper olivenolje.

 

Jeg friterte  litt pastinakk til suppen, det kan man selfølgelig gjøre i airfryer, men det har jeg ikke.Pastinakkchipsen ble fort myk i suppen, så det er mest for pynt, ellers bør man bare knaske på den ved siden av. Jeg skar noen flak av pastinakken med potetskrelleren, haddde olje i en panne som ble skikkelig varm(ha en tresleiv eller lignede ned i gryten, når det freser skikkelig rundt den, er oljen varm nok). Ha i litt å litt pastinakkflak, de blir veldig fort ferdig.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#pastinakk #pastinakksuppe #Vegansuppe #glutenfri #melkefri #Vegan #matfrabunnen #hjemmelaget #Middag #lunsj #Middagstips #Sunt #godt #morsmiddag

Fårikål er en folkekjær middag og tradisjonsmat, så kjær at den fikk en egen dag. Det er bare å gratulere med dagen.

HER er fårikål oppskrift

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

 

#Lammekjøtt  #fårekjøtt #høstmat #Sønndagsmiddag #lørdagsmat #helgemat #Nydelig #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi  #Tradisjonsmat #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt

I helgen har jeg hatt besøk av min datter med familien og det har vært en travel, men veldig koselig helg. Selv om jeg er så trett om morningen at jeg ikke vet fremme og bak på noe, så stod jeg opp med Alf mitt barnebarn på 8 måneder. En solstråle fra han slår opp øynene til han legger seg. Men nå var det ikke det jeg skulle skrive om, men om reisesengen.

Reisesengen fikk jeg på finn, og det er en flott seng som ligner en vanlig barneseng. Da jeg skulle slå den opp begynte morroen, for jeg fikk den ikke opp på langsiden. Heldigvis var minstejenten her så vi forsøkte begge to. Til skutt fant vi ut at vi måtte ta opp kanten på endene før vi tok på siden, og sengen var slått opp. HURRA!

Men da alle var dratt, skulle jo sengen slås sammen og legges tilbake på loftet, og siden jeg ikke hadde fått opp kantene, så tenkte jeg det bare var å dra i spaken i bunnen, så ville den automatisk slå seg sammen, men NEI.

Jeg dro i snoren i bunnen, og forsøkte å knekke ned sidene, men det var dønn umulig. Jeg søkte på videoer på you tube, men jeg fant ingen på denne modelen, men noen som lignet. Jeg gjorde akkurat det de sa og viste, men den rikket seg ikke.

Jeg løfttet og lirket, og sa noen ukvemsord uten at det hjalp noe særlig.

 

Men nå alt var prøvd og ikke noe virket fant jeg frem tapetkniven, hammer, tang og diverse stemjern osv. For å se hvordan det var inni låsen skar jeg rett og slett hull i sengen, og der dukket det opp en knapp. Jeg forsøkte å dytte den opp og så ned, uten hell, men da jeg brukte stemjernet klarte jeg å trykke den inn, og der skjedde det endelig noe 🤪

Da jeg trodde jeg hadde fått det til stoppet den opp i denne stillingen, og det var lirking og luring og stemjern og krype for å få trykket inn knappene på nytt.

Og endelig etter kun en time, var sengen slått sammen. Ha ha ha hvem skulle tro at det var så vanskelig, men det gjelder å ikke gi opp, og der kommer DYR-STAD navnet inn 😂

Slik går nå dagene! Ha en strålende fin dag alle dere kjekke lesere som føller meg på mine krumspring.

Kjenner du flere som sliter med denne typen reiseseng?

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

 

#hvordanslåsammenenreiseseng #slåsammenenreiseseng #reiseseng #slåsammen #Barneseng #Slåopp #Slåned #Umuligreiseseng #monteringogdemonteringavreiseseng #hvordanmontereenreisesengbaby #babideal

 

 

Nå er det sesong for pastinakk, og det har en magisk god smak, er full av fiber og næringstoffer.

Til 2 personer:

1 pastinakk

 2 dl vann

ca. 30 g smør

Salt og pepper

Rens og del pastinakken , surr den litt i smøret, ha så på vann og bruk stavmikser for å lage den glatt. Smak til med salt og pepper.

Steikte Ørret/laks på begge sider med salt og pepper og eventuelt andre krydder du måtte ønske å bruke. Jeg hadde  asparges til som jeg kokte i to minutter.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #matfrabunnen #middagstips #morsmiddag #Laks #ørret  #fisktilmiddag #fisk

Da jeg planla afternoon the HER, så var det sandwich jeg lurte mest på hvordan man gjorde det. Planen var at jeg skulle prøvelage før den store dagen, men tradisjonen tro, så skjedde selvfølgelig ikke det. Men jeg hadde sett litt på diverse steder hvordan det ble lagd, men av en eller annen grunn gnagde usikkerhetne i meg, og det er latterlig at jeg var.   Men nåre jeg t kan bli usikker, så er det vel muligens flere en meg som kunne tenke seg et steg for steg opplegg. Jeg lagde både vanlige og glutenfrie sandwich.

Dette er glutenfrie skiver, og de er så små at jeg ikke skar av skorpene, og jeg smurte på de da de var frossen, da var det enkelt å få til. Man må kjøpe eller lage firkantede hvitt brød, eller man kan gjerne ha grovt om man ønsker det, men det MÅ være firkantet. Har du mulighet å få brøde oppskåret på butikken, da sparer du deg mye tid. De vanlige skivene skar jeg skorpen av på, jeg vet i grunnen ikke om det er så veldig nøye. Jeg lagde rundt 3 skiver pr. person, og det var selfølgelig for mye siden det var så mye annen mat, men dette er ikke dagen man er gnien. Det var en skive med snøfrisk og røykelaksm en skive med smørreost med gressløk og agurk, og en med eggesalat HER.  Det jeg tenkte var at da kunne man ta en skive av hver, slik blir det selfølgelig aldri, men dog.

Det er kommet tall med i dette innelegt som jeg ikke får bort, så de får dere bare overse, ELLER iritere deg over de, ditt valg😉

Et tips når man lager slik mat, er å forberede alt du kan før du begynner. Lag kun en sort av gangen, da slipper du loggestikken med å ha masse forskjellig. Så jeg begynte ført med å lage alle sandwich med  snøfrisk og røykelaks.

 

Jeg tok to og to skiver som jeg tok smør på. PS: Husk å ta ut smøret på forhånd så det ikke er steinhardt.

Så tok jeg snøfrik på.

  1. Laksen tok jeg bare på en side så det ikke skulle bli alt for mye. 

Så brettet jeg de sammen og skar de på skrå, og vips var to skiver ferdig.

  1. Jeg satte alle på et stort skjærebrett og tok plastikk på. Jeg lagde de på formiddagen og vi spiste på ettermiddagen.Dette bilde illustrerer hva som skjer når man glemmer å ta smøret ut av kjøleskapet, da må man bruke ostehøvell på smøret, og det blir et tykt lag med smør. 😁Jeg elsker smør, men jeg har skjønt at ikke alle er som meg. 
  1. Til agurk sandwich, som er det mest tradisjonelle i England, valgte jeg en smørreost med gressløk i. Agurken smaker jo ikke så mye, så da var det fint med litt ekstra smak på den.Agurken valgte jeg å ta skalle av på, og det føltes som en rett avgjørelse, uten å vite hvordan det hadde blitt med. Jeg la agurk på begge sidene, selv om det ikke vises på bildet.  Så la jeg skivene opp på hverandre, og delte de i to. Og som de første lagde jeg alle av den sorten og hadde de sammlet på et skjærebrett med plasst

 

HER kan du se hele innelegt om afternoon the

  1. Sandwich med eggesalat HER lagde jeg på samme måte, men uten smøreost, kun smør.Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.#afternoonthe #Glutenfri #Bursdag #sandwich #afternoonsandwich #hvordanlageafternoonsandwich #agurksandwich #sandwichmedsnøfriskogrøykelaks #sandwichmedeggesalat

Nå er det strask hverdag igjen, og det kjenner jeg er utrolig godt, for nå har det vært for mye søte kaker, mye mat og speielt kjøtt og vin. Da er det ekstra godt å komme inn i en hverdagslig rutine med sunn og god mat. I dag hadde jeg så lyst på fisk at det måtte bli torsk, og for en vidunderlig fisk det er. Fennikel er ikke jeg så vant til å bruke, og rå tror jeg knapt jeg har smakt den, men helt ærlig, så er den bedre rå en varmebehandlet. Fennikel er en urt som  tradisjonelt blir  brukt i matlaging for å bekjempe overvekt, da oljen har en beroligende effekt på fordøyelsessystemet. Og gjett om jeg trenger det nå he he he, med nesten to uker med feiring! Mango er nydelig mat, og den jeg hadde måtte brukes, så hvorfor ikke lage en salsa, den syrlige friske smaken passer knallgodt til.

 

Til 2 personer:

Ca 1/2 Fennikel

1 gulrot

Rens fennikel og gulerot på mandolin eller med en ostehøvel. Legg det i en skål med iskalt vann, og sett det i kjøleskapet så de blir sprø og gode.

300-400 g torsk filet uten bein

Salt

Mangosalsa:

1/2 mango

1 ss olivenolje eller en nøytral

1 ts flytende honning (du kan bruke mer om du ønsker den søtere)

1 stor båt lime

Ca. 1/2 rød chili eller så mye du vil ha

Del mangoen i små biter, jeg bruker å skjære den i skallet, da er det lett å kontrolere størrelsen på bitene, og så bruker jeg tomlene å dra de av skinnet. Ha bitene i en skål, ha på oppskåret chili uten frø, olje, honning og saften av lime. Bland godt sammen.

Soyasaus:

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

ca. 1 ss olje

2-3 ss soyasaus

Rens og findel løk og hvitløk, ha det i en stekepanne  med olje og surr lett, ha fisken på og steik den i løken, strø salt på fisken. Når fisken er ferdg tar man den ut av pannen, og har i soyasaus og lar det få koke et minutt eller to.

Ha fisken på fate, ha de knasende sprø grønnsakene på, og mangosalsa, og til slutt tar man en skje med soyasausen og fordeler over maten. Hva man ønsker til er opp til den enkelter, men her passer det godt med ris, rotmos, eller nudler.

Velbekommen!

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #matfrabunnen #middagstips #morsmiddag #Torsk #fennikel #mangosalsa #Asiatisk #fisktilmiddag #fisk #torsktilmiddag

Da jeg hadde afternoon the  HER måtte jeg jo ha kaker, og jeg var veldig usikker hva jeg skulle lage, for jeg ville lage slik at den var glutenfri siden det er flere en meg som ikke kunne ha gluten. Valget ble gulerotkake, for den blir saftig og god, selv glutenfri. Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Solveig, for lenge siden. Hun lagde den en gang jeg var på besøk hos henne, og den har blitt lagd gjentatte ganger. Og den var fortsatt god selv etter den var fryst.

4dl sukker.

5 egg.

3dl olje.

1ts.  Allehånde(er et krydder som man får kjøpt i de aller fleste butikker)

1ts.kanel,

1stor ts. Vaniljesukker

4dl. glutenfri  fin kakemiks (Toro) eller hvetemel om du tåler det

3/4 ts. Salt

2ts. Natron (ikke suksess å bruke bakepulver)

6dl raspet gulrot.

Hvis ønske så kan en bruke 2 dl valnøtter.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, salt, krydder, natron og olje sammen og ha det i eggedosisen, rør forsiktig. Ha i renset og raspet gulrot og hell røren i en smurt langpanne eller to runde 24 former.

Steik midt i ovnen på 150 grader i ca. 2 timer.

Glasur:

2 pakker naturell krem ost

280g melis.

1.dl smeltet smør.

2 ts vaniljesukker.

Dette piskes luftig i mixer.

Ha på kaken når den er avkjølt

 

Etter selskapet frøs jeg ned resten av kaken, og tok den opp til selskapet jeg hadde i helgen. HER

 

HER kan du lese om afternoon the

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#afternoonthe #Glutenfri #Bursdag #matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #gulrotkake #Glutenfrigulrotkake

 

I helgen har mine Marte med familie og Miriam vært hjemme, det har vært utrolig koselig. Og lørdag var vi på Cornelius en sjømatresturant med aldeles nydelig god mat, og nydelige omgivelser. Man må i båt fra Bergen for å komme ut der, men jeg må ha vært snill, for det var strålende fint vær hele dagen. Vi fikk nydelig god mat og mye mat, så vi holdt på å tippe.

Alf var med og han var som en sol hele tiden selv om han ikke fikk noe av den maten, det er han litt for liten til. Theodor og Mia er ikke så vant til slik mat, så de kom hjem seinere på kake is osv.

 

 

l

 

 

Jeg fikk en innpakket gave og gjenspeilte hva jeg fikk, nemlig en splitter ny skru maskin. Det var noe jeg trengte, for jeg har “lånt” av Ole og Margrethe sin, og de har da ikke hat en. Så nå var de vel lei av det. Utrolig gøy gave. Jeg fikk masse fint og gøy til bursdagen, blant annet mobil, en interessant bok, tur til Oktoberfest i Oslo, billett til konsert med Vamp, MASSE blomster, penger,  og av en eller annen grunn vi he he.

Hele familiene samlet, Alf ligger nede på gulvet(han ser dere ikke for foreldrene ønsker ikke det), fra venstre så ser dere Ole. Margrethe, Mia, Theodor, Marte og Karianne. Miriam var ute med noen venninner så hun ble ikke med på dette, man må jo gjerne få gjort alt man rekker når man først er hjemme.

Mia har laget sin egen matrett av diverse.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Feire  #Bursdag #storfeiring  #Familiefeiring  #60årsdag   #cornelius