Etter å ha gått igjennom kjøleskapet var det en del grønnsaker som burde spises opp. Og ut i fra det som var der passet det å lage hverdagsfårikål, og det er nesten det samme som er i, men jeg hadde ikke selleri men en kålrot som måtte spises. Så da kaller jeg den for hverdagsgryte denne gangen. Man kan bruke hva man ønsker i denne retten, bare hiv i det du vil bruke.

Til 2-3 personer

1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig. Personlig bruker jeg lammedeig, det lager en fantastisk god smak.

Ca. 6 poteter

Et stykke Kålrot

2-3 gulerøtter

En liten kål eller så mye du har

Ca. 6 dl vann

2 buljongterninger eller tilsvarende i pulver

Salt

Pepper

Har du løpstikke i hagen passer det godt med litt av den i, men ikke overdriv. Jeg har, men glemte å bruke.

Skrell og rens alle grønnsakene og del de opp i biter, ha de i en panne med vann og buljong og pepper, og la de få koke rundt 20-30 minutter. Form kjøttdeigen til baller og legg de i pannen, og la de få koke rundt 10 minutter til de er ferdige og grønnsakene er møre. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Gryte #med #kjøttdeig #hverdagsgryte #Godt #sunt #enkelt #spis #opp #maten #middagstips #middag #Morsmiddag #glutenfritt #melkefritt

 

Torsk er nydelig i alle varianter, og siden jeg har fått meg en elektrisk bordgrill er det mye enklere å grille selv om jeg er alene. Jeg må innrømme at jeg ikke er så glad i å grille, men når det er så enkelt som å stikke kontakten i støpselet, da gidder selv jeg det.

Da min eldste datter Marte var her kjøpte jeg en vegetar “rømme”, siden hun ikke tåler melkeprodukter heller. Men den ble ikke brukt, så da måtte jeg bruke den opp. Normalt bruker jeg sellerirot i potetsalaten, men det hadde jeg ikke, så da ble det neper i stede. Jeg elsker neper så det var ingen dårlig erstatning.

Fisken hadde jeg salt og pepper på og la den på grillen, og snudde den med av og til.

Potet og nepesalat

Til 2 personer

4-6 poteter

2 neper

1 beger vegetarrømme, men tåler man melkeprodukter bruker man rømme

1 god spiseskje med majones

4-5 vårløk eller tilsvarende med gressløk. Jeg brukte begge deler.

For fargen sin del hadde jeg i en bit paprika, men det kan sløyfes.

salt

pepper

Rens og del poteter og nepene og kok de møre, avkjøl til den er lunket. Ha i renset og delt vårløk/gressløk, rømme(vegetar om du ønsker det) og majones. Smak til med salt og pepper. Ønsker du å ha i paprika må du gjerne gjøre det, da får man litt farge.

#fisk #torsk #grilling #grillmat #potetsalat #uten #Melkeprodukter #glutenfri #melkefri #Middag #middagtips #morsmiddag #Mat #fra #bunnen #hjemmelaget #Sunt #godt

 

 

 

 

 

#Fisk #tosk #Grilling #grill #Uten #melk #melkefri #Glutenfri #potet #nepe #salat #Middag #middagstips #morsmiddag #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

Før (60-70 tallet)brukte vi nærmere halve årsinntekten på mat, og nå bruker vi mellom 12-15 % av inntekten på mat, og maten var generelt mye dyrere, derfor var de aller fleste nøye på å ikke kaste mat. Min bestefar sa følgende “Heller skal buk sprenge, en god mat slenge”. Man kaster rett og slett ikke mat som er spiselig, selv om maten nå er forholdsvis rimelig i forhold til før. Jeg er nok blitt indoktriner både i oppveksten og da jeg jobbet som kokk, og det er jeg veldig glad for at jeg har blitt.

Jeg hadde en liten rest av ferdig steikt tacokjøttdeig som jeg hadde fryst ned, og tortillalefser som jeg hadde fryst ned. Jeg klarer aldri å spise opp en hel pakke med tortillalefser, så da har jeg enten matpapir eller plastikk mellom hver lefse, og i deretter i en plastpose med klips. Da kan jeg ta ut en eller flere etter behov :-).

Herlig å ha middag på 5 minutter.

I tillegg hadde jeg i paprika, salat fra egen hage, nepe og avokado og litt dressing.

#restetorsdag #Rester #av #taco #Spis #opp #maten #Hjemmelaget #middagtips #middag #morsmiddag #Rask #enket #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen