Koking/laging av kraft.  Det er kjekt å utnytte alt av rekene, og ikke minst at man veldig enkelt får en nydelig kraft til supper og sauser osv uten noen som helst tilsetningsstoffer.  Slik jeg har gjort det er absolutt den enkleste måten å gjøre det på,  ønsker man å heve smaken noen hakk, har man i grønnsaker også. Men dette gjorde jeg så enkelt for å utnytte rekeskallet til kraft, i stede for å kaste de rett i bokashi.

Rekeskall

Smør

Vann

Dette er den absolutt enkleste måten å lage kraft på, men ønsker å løfte smaken til enda et nivå kan man for eksempel også ha i:

Løk

Gulrot

Sellerirot

Man kan ha i salt og pepper, men jeg liker å ha det i når jeg bruker kraften, siden forskjellige retter krever forskjellig mengde salt og pepper.

Fremgangsmåte:

Ha smør i en kjele, og la det smelte og bli varmt, men ikke brent. Ønsker du å ha grønnsaker i så renser man og grovdeler disse og har de i sammen med rekeskallet. Ha i rekene å la de frese et minutt eller to, hell på så mye vann at de dekker rekeskallet. La alt få koke/trekke i rundt 30 minutter, ta de av platen og sil av kraften. Avkjøl kjapt, og hell i beger som er merket, og ha de i fryseren om man ikke skal bruke det umiddelbart.

 

 

#Reker #rekeskall #Utnytt #alt #Sjømat #skalldyr # Kraft#glutenfri #glutenfritt #laktosefri #Fisk #reker #skalldyr #sjømat #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #meatfree #Sunt #oppskrift #suppe #morsmiddag #blogg #bloggtoppen #matblogg #mat #fra #bunn #bunnen  #hjemmelaget #uten #gluten #Laktosefritt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *