Denne må jeg bare dele selv om jeg har sluttet å blogge, det er min svigerdatter karianne som viste meg denne måten å lage sausen på, og jeg kommer aldri til å gjøre det på noen annen måte mer.I dag hadde jeg saus med litt poteter og fisk til 😉 Noe så utrolig digg, enkelt, og den skilte seg ikke HURRA ! Man kan lage béarnaisesausen på samme måte, men da må man ha estragon i tillegg.

1 person                                                                             4 personer

40 g smør                                                                           150 g smør

1 eggeplomme/hele egg                                                     4 eggeplommer/(hele egg som jeg brukte denne gangen)

Ca. ½ ss sitronsaft/hvitvinseddik/lime                                  2 ss sitronsaft/hvitvinseddik/lime(jeg brukte sistnevnte)

½ ss vann                                                                           2 ss vann

Salt                                                                                     1-2 krm salt

Pepper                                                                                1 krm pepper

Smelt smøret på svak varme.Bland så eggeplomme/hele egget, sitronsaft/lime/hvitvinseddik, salt, pepper, og vann i en en foodprossesor som er til stavmikser, eller noe som egner seg til stavmikser.  La alt gå en liten stund i stavmikser/foodprossesor (ca. 30 sekunder eller litt mer), ha i pittelitt smør(har man i for mye smør til å begynne med brister sausen lett), og la stavmikseren gå minst like lenge som sist før man tar i mer smør. Så fortsetter man til alt smøre er i, man kan være mer uforsiktig når man har hatt i litt smør og rørt noe  ganger. Når alt er rørt veldig godt sammen har man alt i smørpannen på svak varme, rør av og til.     Smak til og du ønsker mer syre(hvitvinseddik/sitron eller lime), salt og pepper. Server til fisk.

#béarnaisesausen #HOLLANDAISESAUS #hjemmelaget #glutenfritt #melkefri #digg #mat #middag