Etter mine år med blogging har jeg av forskjellige årsaker beste, meg for å legge denne delen av livet mitt på hyllen. Takk til deg som har vært innom og dere som har brukt bloggen

I dag ble det blomkålsuppe på 1,2,3 og det er jo allerede oppskrift på som du kan finne HER  Så nå kan jeg leke meg med gulerøttene jeg har dyrket frem, skikkelig artige er de synes jeg. Jeg er vel i overkant begeistret og barnslig glad for jeg har klart å dyrke frem diverse 😀

 

 

 

Denne guleroten er nokså feminin .Så nå kan jeg leke meg med gulerøttene jeg har dyrket frem, skikkelig artige er de synes jeg. Jeg er vel i overkant begeistret og barnslig glad for jeg har klart å dyrke frem diverse 😀
Denne guleroten “chiller” skikkelig. Ikke noe stress der i gården
Denne er nokså til kneppet, og er ikke interessert i å være sosial he he
Og denne er nok Brannssupporter , skikkelig heiing på denne. Kan det være Moccadokka?

#Gulerøtter # hagens #gleder #kortreist #altan #bonde #Middag #morsmiddag

Det gror og vokser på altanen min, og i dag har min datter og kjæresten vært på besøk, og som kom det en ekstra gjest ut av det blå. Og det bra er jo at jeg aldri lager for lite mat, det må være rikelig når jeg har gjester. Sist de var her ønsket Tom seg fisk neste gang han kom på besøk, og der jeg jeg ikke vond å be. Men min datter er ikke så glad i vanlig kokt torsk så jeg måtte finne på noe annet, og det var meningen at jeg skulle panere, men jeg hadde ikke paneringsmel, så da var det å tenke nytt.

Jeg har gulerøtter, hvitløk, knutekål og reddiker og mye annet på terrassen og i dag hadde vi disse grønnsakene til middag, jeg smørdampet de. Knutekålen trenger lang koking, så de kokte jeg først med potetene og siste delen med de andre grønnsakene.

Beregn  rundt 150 g skinn og benfri filet av torsk pr person

Rørern bestod av:

2 egg

Ca. 2 dl sodastremvann/kulsyrevann eller faris uten smak

3 ss mel (jeg brukte toro sitt grove, for det var det jeg hadde). Man kan bruke maizena eller det melet man liker å tåler

1-2 ts salt (fisk trenger mye salt. Du kan steine en liten prøve før du steiker alt for å teste om du synes det er nok.

Pepper

1/2 ts bakepuler

Ha i egg og vann, og rør i mel, salt, pepper og bakepulver, røren skal være nokså tykk. La gjerne røren få svelle litt før bruk. Skjær fisken opp i passe store biter, og legg de i røren. Ha en god og varm steikepanne med smør før du begynner å steike fisken. Man kan fritere også om man ønsker det, men jeg synes det er mye styr og kav, så jeg brukte steikepanne.Når man har lagt på et fiskestykke så snur man det nokså kjapt slik at røren ikke renner av men stivner.Steik så fisken til den er gylden brun på begge sider. Fisken skal ikke steike for mye da blir den tør.

Jeg tok en hvitløk og vårløk fra hagen og hadde i smeltet smør, det var nydelig til.

 

 

Sandefjordsmør til 4 personer (personlig synes jeg det er litt lite til 4 personer, men jeg elsker sauser. Så er du som meg og dere er flere en tre så anbefaler jeg å doble oppskriften)

Oppskriften fant jeg på Matprat.no

200 g kaldt smør i terninger

2 dl kremfløte (laktosefri til oss som trenger det)

1 ss hakket frisk kruspersille

1 ss sitronsaft

½ ts salt

¼ ts malt hvit pepper

 

Kok opp kremfløte til sandefjordsmøret, og la fløten koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Du kan se Panert torsk med Sandefjordsmør HER

#panert #tosk #fisk #sjømat #Sandefjordsmør #Glutenfri #laktosefri #middagstips #Stavangerflint #fiddjo #Lady #Skaugum #hverdagsgleder

Normalt sett koke jeg torsken, for det er veldig enkelt og utrolig godt, men nå måtte jeg ha litt variasjon.

Jeg har faktisk aldri laget sandfjordsmør før, men har spist det ute på restauranter eller andre spisesteder.

Som jeg sikkert har nevnt før elsker jeg gamle service og dette heter Lady Skaugum og er fra Stavanger flint, er det ikke bare nydelig?

Etter at potetene var satt på kok, så satte jeg sausen på.

 

Sandefjordsmør til 4 personer (personlig synes jeg det er litt lite til 4 personer, men jeg elsker sauser. Så er du som meg og dere er flere en tre så anbefaler jeg å doble oppskriften)

Oppskriften fant jeg på Matprat.no

200 g kaldt smør i terninger

2 dl kremfløte (laktosefri til oss som trenger det)

1 ss hakket frisk kruspersille

1 ss sitronsaft

½ ts salt

¼ ts malt hvit pepper

 

Kok opp kremfløte til sandefjordsmøret, og la fløten koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 Panert fisk eller torsk, slik gjør jeg:

Beregn ca. 150 g filet uten skinn og bein.

Til to personer bruker man 1-2 egg alt etter som hvor store eggene er

Salt ca. 2 ts (til fisk må man ha rikelig med salt, uten blir den ikke god)

Pepper

Pisk alt sammen og ha fisken i slik at den får egg over hele seg.

Paneringsmel er brød som er tørket og knust, så dette kan man lage selv, men jeg har kjøpt glutenfri på meny, det er nesten eneste stede jeg får tak i.

Ha paneringsmel i en plastpose og ha litt og litt av fisken i, og rist godt så fisken får godt med mel på alle sider. Ha en veldig god og varm stekepanne med smør, og har fisken på pannen, til den er gylden da snur man den og når begge sidene har blitt gylden skrur man ned temperaturen. Fisken trenger ikke mange minutter fr den er gjennomsteikt.

#panert #tosk #fisk #sjømat #Sandefjordsmør #Glutenfri #laktosefri #middagstips #Stavangerflint #fiddjo #Lady #Skaugum #hverdagsgleder

Margrethe og Ole kom en snartur innom å spiste middag, og da ble det svinekoteletter. Jeg trodde jeg hadde tatt opp kraft, men det var eplemost he he, ikke alltid full kontroll på fryseren nei. Men jeg vet at eple er veldig godt til svin så det bekymret meg ikke veldig, så da ble denne retten til :-D.

Til 3 personer:

Beregn 1-2 koteletter pr pers.

1 boka knuste tomater

Ca. 2,5 dl eplemos/saft (det var en blanding fra fjordåret, som verken var saft eller syltetøy, kun most)

En liten klunk med fløte eller melk (laktosefri for oss som trenger det), men den kan sløyfes

1 ts eller en buljongterning

1 løk

1/2 blomkål

2 epler

litt paprika

3 neper

Salt

Pepper

Noen dråper tabasko som kan sløyfes

Steik kotelettene og løken så kotelettene får en steikeskorpe.

Bland sammen eplemost og tomatpurre (husk å bruke vannet du skyller boksen med),buljong med salt, pepper og eventuelt tabasko og gi det et oppkok så alt blir godt blandet og du kan smake det til. Hell halvparten av sausen i en ildfast form, og legg kotelettene opp på, og ha resten av susen over.

Steik i ovnen på rundt 180 grader i en time, da har man på rensket og delte grønnsaker og eple, og setter det ytterligere rundt 30-45 minutter i ovnen igjen.

Server med det du ønsker, jeg brukte ris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#svinekjøtt #svin #svinekoteletter #koteletter #i #ovnen #eple #eplemos #tomat #middag #laktosefri #glutenfri #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg

I dag kom det rett og slett nesten nylaget middag på døren, det eneste jeg gjorde var å koke poteter. Denne gangen var det Laila (en annen Laila en før :-D) som hadde vært å fisket og hadde fått makrell på kroken. Og  tenk hun ville dele med meg, utrolig snilt. Det er jammen ikke ofte jeg spiser makrell, så dette smakte himmelsk.

Makrell er nokså kraftig kost så regner man mellom 150-200 g er det rikelig

Man kan velge å koke den å spise med en gang, eller som Laila gjorde, å la den ligge natten over i laken noe som er lurt for da trekker den til seg all den gode smakene.

Ca. 1/2 dl 7% eddik

1 ss sukker

1/2 dl salt

6-7 pepperkorn

2 laurbærblad

2-3 nellik spiker

Dill en god kvast

1 l Vann

Kok opp vann i en gryte som er så stor du får plass til all den oppdelte fisken, ha i alle alle ingrediensene og kok opp. Ha i fisken når vanne er på kokepunktet skrur man ned så fisken bare trekker til den er ferdig. Jeg anbefaler å la fisken stå i laken til neste dag, og spise den kald sammen med varme poteter, rømme og agurksalat.

 

Ca.1/2  agurk

1 ss vann.

Agurksalat:

Ca. 1/2 ss sukker.

1/2 ss eddik, 7 %

Salt

Pepper

Bruk ostehøvel eller  kniv å skjære tynne skiver av agurken. Bland salt, sukker, eddik og pepper i vannet og rør alt godt sammen, ha i den opp kuttede agurken og la alt få stå å trekke sammen til maten er ferdig.