Det er sommer i Bergen og jeg har nesten ikke råd å gå inn for å lage mat, men mat må man ha. Da gjelder det å lage noe enkelt som dekker saltbehovet og som ikke er for tunt i varmen. Og da ble det  en kjapp løksuppe og steikt skive med vaktelegg, og det passet supergodt til løksuppen.

Til to personer:

1 stor løk

2 sjarlottløk

2 vårløk

3 fedd hvitløk

Bruk den løken du har og liker 😀

Smør til steiking

5 dl vann

 1/2 ss buljongpulver

Litt salt om det er ønskelig

Pepper

Jeg har litt krydderurter på altanen, og da hadde jeg i litt løpstikk(Nordens buljong), oregano og persille.

Har du ikke dette så kan du bruke noen andre krydder eller frekse urter.

Rens og del all løken, surr i en panne med smør, når løken er blank og myk har man i vann og buljong. Kok opp suppen og la den puttre i 5- 10 minutter for å få frem alle de gode smakene. Tilsett (finhakket om du bruker freke ukrydder og salt.

Skive med vaktelegg:

Beregn 2-3 skiver per. pers. 

Skjær brødet i skiver, lag et hull i midten av skiven og legg den på steikepannen med smør, og bruk god varme så den blir brun. Snu den så den får farge på begge sidene, ha egget ned i hullet på skiven og la den stå å surre på pannen til egget er fast. Ønsker du ost på skiven bruker du det, jeg hadden den bare som den var.

#vaktelegg #vaktell #løk #løksuppe #enkelt #godt #middag #middagstips #Løpstikk #Friskeurter #Glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #Morsmiddag #blogg #matblogg

Det enkle er ofte det beste som noen seier 😀 . Dette er ikke mat jeg spiser ofte, men du hendelse hvor godt, og min yngste datter elsker kålrotstappe så det er gøy å lage det til henne.

Kålrabistappen lager jeg på en meget enkel måte, oppskriften finner du HER

 

I dag og hadde jeg litt av en sammensettning på middagen, men det smakte meg noe aldelses perfekt. 

Jeg fikk kjøpt pasta med linser og de likte jeg veldig godt siden det var litt smak på. Pesto hadde jeg lagd og hadde i kjøleskapet. Overlår er den øverste delen på låret på kyllingen, den steikte jeg på nokså høy varme, men jeg vende den nokså ofte så de ikke skulle bli brent. Så hadde jeg bare litt salt på slutten av steiketiden.

Oppskrift på pesto finner du HER. For dere som ikke trenger å tenke på at pastaen skal være glutenfri, har utrolig masse digg å velge mellom, så forsøk en ny smak. Denne pastaen kjøpte jeg på Rema den er økologisk og glutenfri, nokså uvanlig med litt sunnere alternativ på glutenfrie produkter, men man kan selvsakt bruke den pastaen man ønsker.

Litt salat hadde jeg også til, det hører liksom med.

Ser det ikke veldig godt ut?