Å lage løvbiff er det enkleste man kan lage av karbonadedeig, det er rett og slett bare deigen og krydder.

Beregn rundt 15-200 g karbonadedeig pr person (og til løvbiff bør det være karbonadedeig)

Bruk det krydderet du ønsker, jeg brukte grillkrydder.

Ta ca. 150 g karbonadedeig og legg det opp på et matpapir eller lignede, ha et matpapir over, bruk en kjevle  å kjevl det flatt og passe tynt.

Ha på en stekepanne med smør, steik til det er brunt, og snu den. Ha på krydder og da er den ferdig.

Server gjerne med Béarnaisesaus og pommes frites eller friterte søtpoteter og salat.

#løvbiff #hjemmelaget #Middsagstips #morsmiddag #middag #glutenfritt #melkefri

1 røykt svineknok

Ha på vann så knoken er dekket 1.5- 2 liter vann

1/2 pakke tørkede gule erter

Ca. 4 gulerøtter Bruk gjerne andre grønnsaker om du ønsker det 🙂

Ca. 4 skiver sellerirot eller stangselleri

1 purreløk eller en pakke vårløk

Eventuelt salt, det måtte jeg ha i

Pepper

Legg en pakke tørre gule erter i bløt, ha en stor skål og ha dobbelt mengde vann på, la den stå natten over/eller fra morgen til ettermiddag.

Skyll ertene godt. Sett knoken på kok og ha ertene i, la det få koke rundt 1.5-2 time. Når knoken er kokt tar man den ut å renser og deler den i biter og har den i suppen igjen. Ha i rensede og delte grønnsaker, og la de få koke med til de er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#Svineknok #Ertesuppe #gulertesuppe #tørkedeerter #tørre #erter Svinekjøtt #billigmat #billig #middag #midagstips #enkelt #enkelmiddag #enkel #middag

#sunt #glutenfritt #melkefritt #laktosefritt

Minstejenten er kommet hjem og da må hun få masse god mat og stell, det er jo utrolig hvor man savner barna når de flytter ut. Men så lenge de har det bra, så er alt bra.

Det ble Tyrkiske lammekarbonader som jeg hadde laget for noen dager siden, båtpoteter, tyttebærkrem og aioli(det er nesten obligatorisk når Miriam er her, hun bare elsker det).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Båtpoteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Tyrkisk #karbonader #tytebærkrem #Lam #får #aioli #båtpoteter #Middagstips #middag #glutenfri #melkefri #Morsmiddag

 

 

Ideen til da

gens middag fikk jeg av en hyggelig dame på en face book  side med middagsretter, hun holdt på å lage gul ertesuppe med knok. Hun sa “hiv deg rundt”, så da gjorder jeg det :-). Men min yngste datter kommer hjem til sin mor i dag, og hun elsker kålrotstappe, så da blir det dagens middag, men av restene som blir igjen lager jeg gul ertesuppe i morgen. To knallgode middager.

1 røykt svineknok trenger å koke dekket av vann i rundt 2 timer alt etter hvor stor den er. Når den er ferdig så renser man kjøttet av beinet, fettet og skinne som  er på den bort.

1/2 kålrabi

ca. 100 g smør

Salt

Pepper

Rens og del kålrabien i biter, og kok den med vann til de er møre, det tar fra 30-45 minutter alt etter hvor tykke biter man har skjært de i. Tøm av vannet(skal du lage ertesuppe av restene, kan du bruke kokevannet i suppen) når den er myk, ha i smør, og mos kålrabien, og smak til med salt og pepper.

Server med poteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#røykt #svineknok #kålrabistappe #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av

Det dukker stadig opp nye typer sauser, men siden jeg sjelden kjøper ferdigmat tar det gjerne litt tid før jeg får det med meg. Bretagne saus har jeg fått servert noen ganer og det smaker godt, så derfor tenkte at jeg måtte prøve meg på det en dag. Det jeg gjør da er å se på hva som er i posesausen og lager noe tilsvarende uten tilsetningsstoffer selvsagt.  Sausen ble god den, men smakte ikke helt som jeg kan huske den gjorde. dette har nok med at jeg brukte mandelmelk i, og det kan ikke sammenlignes med fløte. Så neste gang må jeg enten få tak i en alternativ fløte eller laktosefri fløte.

Er det noen som har en lur måte å lage denne sausen på uten melkeprodukter, tar jeg imot tips med glede.

Kyllingfileten steikte jeg på pannen med salt og pepper.

Forsøk på Bretagne saus:

2 dl mandelmelk (brukte jeg, men tror nok fløte eller annen fløteerstatning vil gjøre sausen rundere)

2 dl vann

1 terning hønsebuljong

1 løk

Smør til surring av løken

1 ss tomatpure

1/2 lime eller litt sitron

2 ts paprikapulver

Chilipulver

1/2 ss maizena

Salt

Pepper

 

Rens og del løken og surr den i smør, ha i resten og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer krydder.

#Bretagne #saus #kylling #filet #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #hjemmelaget #enkelt #godt

 

Som Pippi “sa, dette har jeg aldri gjort før, så dette får jeg nok til”. Og så jeg gjorde, men jeg vinner nok ikke prisen i estetisk,  men det var ikke målet heller.  Jeg sto å skjærte på en plank for å lage rekkverk på trappen ned til hagen(litt overdrevet å kalle det hage enda, men et steg av gangen). Da gikk denne nydelige kronhjorten rett forbi meg, han enste meg ikke, selv om jeg brukte elektrisk sag. De eter opp alt, men de er vel underernært etter denne vinteren med mye snø veldig lenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#diy #rekkverk #hjort #morsmiddag #blogg

Jeg bare elsker hageprogramer på tv, og i går var det sesongstart på “tid for hage” på tv 2. Det ble veldig flott, og den pizzaovnen misunner jeg de virkelig. Og da Einaren lagde Italiensk pizza i ovnen, nei da måtte jeg finnepå noe.

I kjøleskapet hadde jeg rester av brokkolipesto, jeg hadde tortillalefser,tomat og mozzerella. Og vips, ble det noe som kan minne om pizza, og jeg fikk

Ikke akkurat som Einaren sin Italienske pizza, men det får holde

døyve min pizzalyst 😜.

Tortilla lesen (glutenfri fot meg

Brokkolipesto finner du oppskriften på HER

Først varmet jeg lefsene på stekepannen, og jeg elsker varme tomater,  så dette jeg og hadde ved siden av. Så hadde jeg på pesto, mozzerella, og de varme tomatene, et strø med litt salt og pepper.

 

Dette hadde jeg til middag i går, måtte jo spise de deilige kakene jeg lagde før på dagen. Oppskriften finner du HER

Jeg skulle ha Tzatsiki HER til, men yoghurten var blitt dårlig.

Jeg hadde isbergsalat

Paprika

Tomat

Squash

Granateple

Knallgodt.

Hvorfor ikke lage opp litt mat av kjøttdeig/karbonadedeig når man først holder på, og å steike i ovnen er faktisk helt genialt når man hater å steike mat med kjøttdeig.

Jeg lagde av 3 pakker med lammekjøttdeig for sist jeg lagde spiste Potter, den utrolige søte men rapete hunden til bonusfamilien min opp alt sammen he he. Nå ligger det meste godt bevart i fryseren. Når man lager forskjellig fasong på maten kan man variere mye med det man lager til middag :-). Ønsker man vanlige karbonader og kjøttboller kutter man chili, spisskumen og persille.

Har du lyst å se en smart måte å fryse dette på, kan du se HER.

400 g kjøttdeig av lam eller den du måtte ønske (ønsker du å lage av flere pakker, så ganger du opp)

2 fedd hvitløk

1 løk

1 egg

1/2 strøken ss potetmel

Ca. 1/2 ss chilipulver(her kan man bestemme selv hvor sterk mat man liker etter hvor vant man er til det)

1/2 ss spisskummen

Ca. 1 ss finhakket persille

Pepper

Salt

Ca. 1 dl vann

Del og grovhakk løk og hvitløk, bruk en blender eller stavmikser sammen med vannet å lage det til en flytende masse, dette gir god smak til maten, men løken stikker ikke ut av bolene. Har du ikke blender eller lignede, så finhakker du løken. Ha kjøttdeigen i en bolle og ha i alt det andre og bland det godt sammen. lag en prøvekake for å se om du ønsker mer krydder, salt eller om deigen føles for løs eller fast. Nå kan vi fortsatt endre på den før vi former det man ønsker å lage. De forskjellige typene kjøttdeig og karbonadedeig e vil variere veldig kvalitet, så derfor må man bare trekke fra eller legge til med vann og mel. Steik en liten kake på pannen for å se om de er perfekt krydret og saltet for deg.

Ha bakepapir på en stekeplate og for boller, karbonader eller lang kjøttkaker man kan bruke i lefser. Sett de i ovnen på 200 grader bruk gjerne varmluft, da kan du ha flere brett i ovnen samtidig.

Bollene var ferdig på rundt 25 minutter og karbonadekakene rundt 40 minutter. Skal man fryse/varme opp seinere trenger det ikke være helt gjennomsteikt, for da varmer man det jo når man skal ha det neste gang. Ønsker du heller å steike de på stekepannen så har du i smør og steiker de på begge sider til de er gjennomsteikt .

Lykke å ha på lur

Jeg lagde karbonader og noen avlange kaker som jeg kan ha i lese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Tyrkisk #kjøttboller #kjøttkaker #karbonader #Hjemmelaget #morsmiddag #middagstips #glutenfri #melkefri #Smakfullt #i #ovnen #enkelt #middag #frys

 

 

 

 

 

Det er vel ikke noe som er mer frustrerende en når alt er fryst i en stor klump så man må tine alt for å få de løst. Så her skal du få et tips hvordan jeg bruker å fryse karbonader og lignede mat.

Ha karbonader eller lignede i en stor romslig brødpose, legg de slik at alt ligger flatt, ha på et klips på posen. Bruk tape å lim på posen, bruk en sprittusj å merke hva som er i posen, da forsvinner ikke merkingen. Legg posen opp på et skjærebrett, og legg alt slik i fryseren. Når det er frossent, tar man ut skjærebrettet og alt er nå singelfryst.

Husk å skrive på hva som er i posen