1/2 ferdig grillet kylling

1 boks knuste tomater

Salt

Pepper

Spisskumin

Koriander

Oregano

Eventuelt litt grillkrydder

 Vårløk

1 bit squash

Fersk basilikum (har du ikke fersk, så  kan du sløyfe den, eller bruke tørket)

Revet parmesanost 

Denne gangen kjøpte jeg frossen, glutenfri bunn fra Brisk, den var faktisk ikke så aller verst. Etter min smak kunne bunnen gjerne ha vært litt tynnere og den er ALT for lys. Men alt i alt var den veldig god.

Rens kyllingen og del den i biter. Bland knuste tomater med krydder og salt til smaken på tomatene er slik du vil ha den, og ha på pizzabunnen. Ha på kyllingbitene, finhakket basilikum, oppskåret squash og til slutt osten.  Steik pizzaen midt i ovnen på  210 grader i rundt 10-15 minutter.

Ønsker du å lage bunn selv ,så kan jeg anbefale å bruke Toro sin fiberike brødblanding  og følge oppskriften på brød. Siden bunnen skal være som en syltynn Italiensk pizza, anbefaler jeg kun å kjevle ut halvparten av deigen. Resten kan du kjevle ut og halvsteike og ha i fryseren til neste gang. 

 

 

 

Matbloggtoppen

Det er ikke hver dag man opplever at man blir glad over å ha sendt en klage, men denne gangen kom det KUN noe positivt  ut av det. Dette er en historie om fantastisk god service. Og kanskje det henger sammen, god service for godt produkt? Jeg hadde kjøpt Soya Whip  for min datter kom på besøk og hun tåler ikke melkeprodukter. Jeg visste at dette var den beste kremen, men kunne ikke huske at den skulle være så vanskelig å få ut av boksen, for det var akkurat det som hendte, kremen NEKTET å forlate emballasken sin! Til slutt kastet jeg boksen. Men jeg ga meg ikke med det, jeg kjøpte en ny, og akkurat det samme skjedde. Da ble jeg så irritert at jeg sendte e-post til importøren. Jeg fikk et svært hyggelig og informativt svar med en gang, og jammen sendte han meg 4 nye bokser med det samme. Og nå som jeg vet hvordan jeg får herligheten ut av boksen, NYTER jeg den. Jeg har to lånte barn og de elsker denne kremen, de foretrekker den nesten før iskrem. 
Her kommer svaret på e-posten min:
“Hei Randi, og takk for at du tok kontakt med meg!
Det er desverre et kjent problem, men det finnes ingen alternative produkter på markedet, derfor velger vi å fortsette med dette produktet likevel. Til din info er vi kun importør av dette produktet, ikke produsent.

Problemet er at soyakrem blir veldig hard når den blir kald. Den samler seg da som en eneste hard klump i bunnen av sprayboksen. For å løse denne klumpen må mån riste boksen innmari kraftig og lenge til man kjenner at klumpen i bunnen fysisk løsner. Du vil kunne høre når det er en løs masse i boksen. Da må man riste enda mer for å får den i små biter. Så bør alt ristes mot tuppen av boksen, og den bør holdes nedover for å spraye ut kremen. Har gassen først unnviket boksen uten at krem var i tuppen er det ingen sjans å få ut resten. 

Det lønner seg å ta boksen ut av kjøleskapet minst 2 time før bruk, og ha den stående på en varm plass -da blir det mye lettere å få løsnet soyakremen i bunnen. 

Jeg vet det hele høres eventyrlig mekanisk og vanskelig ut, men det finnes som sagt ingen alternativer for folk med laktoseallergi, så vi velger å informere istedenfor å trekke produktet fra markedet. Hvis du sender meg adressen din, sender jeg deg gjerne 2-3 gratis eksemplarer. 

Jeg håper at dette er til hjelp, og at det fungerer bedre neste gang. 

Kremen er nemlig fantastisk god når man først har fått den ut av boksen!
Med vennlig hilsen, 


Daniel Bunzel
Produktsjef matvarer”
 P.S. Min erfaring er at det tar noe mindre enn to timer i romtemperatur før kremen er ‘sprutbar’. Men dette er selvfølgelig avhengig av hvor høy romtemperaturen er.

Matbloggtoppen

Jeg hadde ikke salat, så da wok’et jeg grønnsaker og hadde i kylling.

Jeg hadde en steikt kyllingfilet

1 bunt blomkål

1 vårløk

1 bunt brokkoli

1 gulrot

1 stykke squash

Litt hvitløk 

Oystersaus

Bruk gjerne andre grønnsaker eller annen smakstilsetning, det er kun fantasien som begrenser oss!

Jeg renset og wok’et grønnsakene (kyllingen var steikt), hadde i oppdelt kylling, og til slutt hadde jeg på oystersaus og smakte til med salt og pepper.

Lefsene varmet jeg i ovnen. De er glutenfrie og er faktisk ikke så verst i konsistens og i smak. Link her

 

Matbloggtoppen

 Denne formen fant jeg og bare måtte ha. Den er til å ha wraps og tortillalefser i.

Den tåler opp til 230 grader og lokket gjør at lefsene ikke blir tørre.

Den er pen å se på, så den kan settes på bordet og da holder lefsene seg også varme. 

“Luddig” er et bergensk utrykk for noe som vi synes er veldig lurt  🙂

Matbloggtoppen

Ikke særlig avansert, men godt.

Jeg anbefaler å kjøpe kvalitet framfor billige produkter (jeg sverger til Bønes kjøtt sin servelatpølse)

Rotmos:

Poteter

selleri

blomkål

Alt kokes (deler gjerne opp potetene så blir de fortere kokt ) og siler deretter av mesteparten av vannet  (jeg tar alltid vare på kokevannet i tilfelle jeg trenger mer væske). Ha i smør, salt og pepper og mos med en rotmoser eller en maskin.

Nam

 

Matbloggtoppen

Ferdig marinert kalkunfilet steikespå 200 grader i rundt 30 minutter pr. kg kjøtt, eller man kan kjøpe fersk og marinere noen timer i kjøleskap eller natten over(Mariande kan feks. være olje, paprikapulver, oregano, spisskummen, hvitløk, salt og pepper). Det kan være lurt å bruke steiketermometer.

Jeg bruker å steike den på pannen først, da blir smaken enda bedre. Når den er nesten ferdig, tar du den ut og lar den hvile i rundt 15-20 minutter, før den skjæres opp.

Båtpotetene vasker jeg og deler i båter, vender i salt (gjerne grovt salt) og olje i en ildfast form. Steik på øverste rist i ovnen på 230 grader(gjerne varmluft).

Oppskrift på den nydelige Safransausen finner du her. Sausen er naturlig glutenfri 🙂

 

Matbloggtoppen

#kalkun #hjemmelaget #safran #saus #naturlig #glutenfri #lakstosefri #Middag #middagstisp #godt #enkelt #Fest #oppskrift

 #oppskrifter #morsmiddag #mat #matblogg#Bloggtopp #Enkelt #båtpoteter