Safranrisotto med scampi

Categories Alle oppskrifter, Diverse retter, Skalldyr

I går kom Hanne Lise opp for vi skulle gå på stolpejakt i Arboret, og da måtte jo hun ha middag før vi gikk.

2 rikelige porsjoner

1 1/2 dl risottoris

1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 purreløk eller tilsvarende med vårløk

Smør eller olje til å steike i

0,5 g safran (det er i en pakke)

2 ss vineddik eller eddik

Ca. 5 dl vann eller aller helst kraft fra reker eller scampi HER

2 fiskebuljong om du bruker vann, jeg gjorde det siden jeg ikke hadde kraft og det smakte nydelig likevell

2 små eller 1 stor gulrøtter

2 skiver sellerirot

2-3 ss raspet parmesan (den er naturlig laktosefri)

Salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, og purreløk å surr det i pannen, når det er blitt mykt har man i risen, og lar den få surre med i noen minutter. Spe så med vann/kraft, og vineddik å ha i buljong om man ikke har kraft. Ha i renset og findelt gulrot og selleriroten og ha i safranen. Fyll på med vann/kraft etter hvert som det koker inn, det kan godt hende du må ha i mer vann/kraft. Når risen er myk så har man i parmesan og smakte til med salt og pepper, og eventuelt  litt vineddik til og du ønsker den litt mer syrlig.

Scampi:

Til 2 personer:

300 g scampi

3 hvitløksfedd

Olje

Salt

Jeg brukte ferdig rensede rå scampi, men ønsker du å kjøpe med skal kan du rense og lage kraft som HER

Rens og del hvitløken og ha den i steikepannen sammen med olje, ha god varme før du har på scampien. La den få surre noen minutter i pannen til den skifter farge, strø på litt salt og server den til risottoen.

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Morsmiddag #risotto #safranrisottomedscampi #scampi #safranrisotto #Italiens #Glutenfri #laktosefri #Middag #middagstips #hjemmelaget #matfrabunnen #Raskmiddag #Enkelmiddag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *