Det er 16 varmegrader og dermed offisiell åpning av vår/sommer, og da kan man ikke være inne for lenge for å lage mat.
Smaken av det Kreolske kjøkkenet er hvitløk, oregano, paprika og gjerne røykt, spisskummen, cayennepepper, basilikum, timian, pepper, salt som krydder, og selvsagt mange andre ingredienser. De bruker mye tomatbaserte matretter så derfor passer det godt med tomatsuppe.

Til 2 personer:

1 løk
2-4 hvitløksfedd (kan sløyfes)
Smør til steking
1 liten boks tomatpuré (Ca.140g)
3 terninger buljong
5 dl vann eller kraft
Her må man vurdere hvor mye krydder man ønsker, jeg elsker masse smak og har derfor godt med krydder i. Er du ikke vant med mye krydder kan du jo for eksempel begynne med halve mengden.
4 ts oregano,
2 ts paprika og gjerne røykt
4 ts spisskummen,
2 ts cayennepepper,
4 ts basilikum,
4 ts timian,
Ca. 1 ts Pepper,
Ca. 2 ts salt
2 strøkne ss maizena

Rens og finhakk løk og hvitløk og surr de i pannen med litt godt med smør. Ha så i tomatpuré, vann, buljong og krydder og alt få koke noen minutter. Smak om du ønsker mer krydder og om du trenger salt. Ønsker man en skvett melk eller fløte i kan man røre maizenaen ut i det, eller bruke man vann som meg.

Kok makaroni og egg etter ønske, server gjerne med brød.

For en mat! Den skreien kom direkte fra Nord i dag med fly, og dette er noe av den alle beste maten jeg spiser, skikkelig fisk kvit og fast i fisken og den smaken. Ikke den dvaske fisken vi er blitt vant til her sør. For meg er det festmat å ha poteter, gulerøtter og smeltet smør til.

 

Fisken bør trekkes (ikke kokes) i godt salt vann, og jeg bruker nesten 1 dl salt til 1 liter vann (sjøvann sterkt). Fisken skal ligge så kort i vannet at den ikke blir for salt.
Jeg hadde et digert stykke i dag det var minst 350 gram. Når vanne kokte og jeg hadde tatt i saltet, hadde jeg i fisken, jeg lot vannet komme opp nesten til kokepunktet og skrudde ned platen. Fisken skal aldri koke, kun trekke, og hvor store stykkene er vil ha noe å si hvor fort den er ferdig. Men mellom 5-10 minutter. Når man ser at fisken begynner å dele seg i flak, d er den ferdig.

Ser det ikke helt fantastisk godt ut?

Ser det ikke fantastisk godt ut?