Slike kombinasjoner skjer når man ser hva man har i fryseren, for så å lage noe man har lyst på, selv om det ikke er akkurat det du trenger til den retten! Ja det ble litt av en setning, og litt av en rett skal jeg si dere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har hjortekjøtt i fryseren som har lagt der litt lenge, for det ble korona og mye mindre selskapeligheter  en jeg er vant med. Sukiyaki er en Japansk rett som lages med oksekjøtt, men det hadde jeg altså ikke, men det er ikke noe i veien med å fornorkse retten med hjortekjøtt, det kan anbefales. Jeg så på noen videoer av hvordan de laget den, og alle hadde kinakål i, og det er jeg traumatisert av etter vi brukte det som salat da jeg var barn 😂, så det kjøper jeg aldri. Jeg har faktisk laget dette en gang før, og da hadde jeg heller ikke kål i, så da suste jeg til, selv om jeg heller ikke hadde sake heller. Lage suppe på en spiker det kan jeg ser du. 

Så her kommer min variant av Sukiyaki til 2 personer:

Glassnuler eller ris, jeg brukte risnudler

1 sammen pisket egg å dyppe maten i

400 g biffkjøtt av okse eller som meg hjort

1 løk

1/2 paprika

6-8 sopp

3 vårløk

Saus:

3 ss eplesidereddik eller har du sake så bruker du det

3 ss soyasaus (glutenfri for min del)

2 ss sukker

1 dl vann

1/2 kjøttbuljong, jeg bruker alltid buljongpulver det går mye raskere og er lettere å porsjonere etter ønske.

 

Sett nudler eller ris på kok etter anvisning på pakken. Skjær kjøttet i tynne skiver, ha de i en steikepanne og la det ligge der i en veldig kort stund på høy varme, snu en gang, og legg de på et fat.

Rens og del grønnsakene, steik løken, vårløk og sopp i pannen, hold hver grønnsak hver for seg.

Bland eddik, sukker, soyasaus, vann og buljong og gi det et oppkok, og tøm det over grønnsakene, la det putre noen minutter sammen med kjøttet.  Smak til om det er passe salt og ikke for syrlig.  Pisk sammen eggene i hver sin bolle så alle har sitt egg å dyppe maten i. Kos dere og nyt et godt måltid.

 

 

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#hjortekjøtt #hjort  #oksekjøtt #Hjortekjøttistedeforoksekjøtt #Sukiyaki #Sukiyakipånorsk #Sukiyakimedhjortekjøtt #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt #japanskmat

 

Røykt laks og ørret holder seg ikke så lenge i fryseren som mange andre fiskesorter, og trenger derfor å pakkes godt før den fryses. Jeg kjøpte en side med røykt laks som var til halv pris, da går det ant å kjøpe det, ellers er det for kostbart.

Men en person klarer ikke å spise opp en hel side på en, to, tre, Det som er lurt er å ta det i porsjoner og å det først i folie og helst frysefolie, men det hadde jeg ikke. Deretter har man alle pakkene i en plastpose, skriver på posen hva det er i, og legger den i fryseren(jeg tar en tape å limer på posen, da forsvinner ikke skriften fra posen). Da tåler fisken å ligge en del lenger en om man kun hadde hatt den i plastikkposen direkte.

HER er en ide med røykt laks/ørret

HER er en nydelig pizza med røykelaks/ørret

HER er oppskrift på en deilig, sunn omelett med røykt ørret eller laks

HER vinkokt ris med røykt ørret/laks

HER fylt pita med reker og røykt ørret/laks

HER kjapp pastasalat med crabstiks og røykt ørret/laks

#sparetips #Sparpenger #fryingavrøyktlaks #frysingavrøyktørret #frysing #Laks #ørret #mattilhalvpris #Hvorforbetaleformye #Kjøpklokt #Klokekjøp #Morsmiddag #påsparebluss

#røyktørret #røyktlaks #brukavrøykelaks #brukavrøytørret

Strømmen er spinndyr og da gjelder det å være kreativ med middagslagingen. Og ikke nok med det, alt er jo skutt i være så man må tenke kreativt og økonomisk når man har en stram økonomi.

Jeg kjøpte røykelaks og pitabrød på halv pris på grunn av datoen. Pitabrødene holder seg lenge, men røykelaksen skar jeg opp og frøs i porsjoner. Jeg koker flere egg om gangen så jeg ikke bruker strøm på et og et egg, så da hadde jeg det også i kjøleskapet. Dressingen jeg lagde i går til Salat med sopp, kikerter og villbringebær  var nydelig sammen med laken.

Pitabrød (glutenfri for min del)

Røykt ørret

1 kokt egg

1/2 avocado

Lollorosso hjemmedyrket

Litt paprika

Dressing med lime og mynte HER

Pitabrødet delte jeg og hadde i brødristeren. Resten hadde jeg i brødet. Det smakte meg veldig, så dette kan anbefales.

#Fisk #røyktørret #røyktlaks #utenstrøm #pitabrødmedlaksogegg #Sparstrøm #sparpenger #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt #billigmiddag #Spisoppmaten #ikkekastmat

Jeg har masse salat, jeg har forsøkt å fått gidd bort store mengder, men det er liksom ikke noe man spiser kilovis av. Da er det bare å lage det til middag, jeg fant ville bringebær, og jeg hadde litt steikt bacon så det ble utgangspunktet. Så måtte jeg ha i noe som gjør at man blir mett, og hva er vel bedre en kikerter, og sopp gir en nydelig smak.

 

Jeg hadde isbergsalat og lollo rossosalat fra hagen

Bringebær fra hagen

1 sopp, men den var diger, så rundt 3 vanlig størrelse

En bit purreløk

Ca. 1 1/2 dl ferdig kokte kikerter

Ca. 2 sneier bacon (jeg hadde noen rester fra før)

Sopp, bacon og løk deles og surres på pannen og ha på kikerter så de blir lune. Salaten vaskes og deles og hell alt over salaten.

Jeg lagde en dressing av:

Majones

1 fedd hvitløk

Saft av lime

Skall av lime

Noen mynteblad

Litt salt

Pepper

Rens og findel hvitløken og ha den i sammen med majonesen, raspet limeskall og saften fra lime. Finhakk mynte og ha i litt salt og pepper og bland alt sammen.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#salar #hjemmedyrketsalat #Villbringebær #Rester  #Kikerter #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt

Språket er i endring, men reglene er likevel det samme som da jeg gikk på skolen, og jeg kan ingen av de, og som man sier her i Bergen “eg hakje peiling”! Min gode nabo Ingrid er lærer og derfor er det naturlig at hun ser ting med andre øyner en meg, og hun kan reglene🤓. Hun er veldig flink å skryte over språket i bloggen, så det er aldri noe kritikk. Hun ønsker å hjelpe meg siden jeg har dysleksi, og egentlig nokså alvorlig dysleksi.  Derfor forsøker hun å komme med små tips jeg kan endre på for å skrive mer rett, og det setter jeg stor pris på. Men må innrømme at om jeg skal tenke på rettskriving når jeg skriver, så blir det ingen flyt i det jeg skriver, og derfor er det også umulig for meg å skrive på mobilen. Når det gjelder “komma”, lever jeg etter regelen “spre dere jevner”, og setter komma der det føles rett🤪. Selv om jeg i grunnen ikke bryr meg så mye lenger som jeg har gjort, så er det klart at et godt språk er viktig, og en kommafeil kan være fatalt. Men med en stor porsjon selvironi, og resten rein galskap, får bloggen bli som den bli. Om ikke annet er den da veldig personlig, med en stil gjerne ikke alle har. 

Dagens ord fra meg: Godta den du er både med dine styrker og svakheter, det gjør livet mye enklere å godta, veldig få av oss er perfekt uansett.

Per Fugelli sa dette:

“En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen.” Ha en strålende fin dag, det er sol☀️ i Bergen HURRA!

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#dysleksi #skriveregler #staving #skriveregler #Morsmiddag

Jeg hadde litt ris igjen og hadde reker i fryseren og hadde  veldig lyst på noe middag med Asiatisk smak. Og etter å tatt innfallsmetoden som er vanlig her i huset ble maten til mens jeg stod å så på råvarene, å himmel så godt det ble, i all beskjedenhet 😁.

Til 1 person brukte jeg:

Ca. 14-15 reker  med skall, du må gjerne bruke mer.

Smør

Vann så det dekker rekene

Rens rekene og ha skallet i en panne med smør, surr de en stund, ha så på vann så det dekker skallet, og la det få stå å putre mens du lager til resten. Sil så av kraften og kast skallet, eller ha det i matavfalla eller kompost.

Man kan bruke akkurat de grønnsakene man ønsker og har, men jeg brukte følgende:

2 fedd hvitløk

1/2 chili

1 lite stykke ingefær

1 mellomstor gulrot

1 bit purreløk (bruk den løken du har og liker)

1 fingerlang bit av brokkolistilken

1 blomst/bunt brokkoli

Saften av 1 båt lime eller lignede som er syrlig

1/2 ts sitrongress

Ca.2 ss  fiskesaus

Pepper

Rens og del grønnsakene i små biter, gulroten og stilken på brokkolinien skrellet jeg og skar i tynne staver (det er ikke så veldig nøye, det er kun estetisk), brokkolibunten delte jeg de i de minste buntene som var mulig, hvitløk og ingefær ble renset og hakket i små biter, chilien delte jeg i tynne skiver. Purreløk hadde jeg i fryseren så de tømte jeg bare rett i kraften.

Jeg hadde alt i kraften og kokte det opp, hadde på fiskesaus, sitrongress, saften av lime og litt pepper.  Helt til slutt hadde jeg i litt ris. Så smakte jeg de til, jeg måtte ha i litt ekstra lime, fiskesaus og lime, men jeg elsker mye smak. Ha i de pillede rekene og NYT!

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#reker #rekekraft #resteravris # Rester #restemiddag  #rekesuppe #Klarasiatiskrekesuppe #rester #spisoppmaten #Ris #Resteravris #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt

 

Etter middagen søndag var det en del ørretferdig steikt igjen, jeg lagde en god salat, men Frida venninnen til min datter kom med en flott ide om hvordan jeg kjapt kunne lage middag av restene. Den var veldig kjapp å lage, tror ikke jeg brukte mer en 5 minutter, og det ble veldig godt. Så tusen takk for den kjempegode ideen Frida

Rester av ferdig kokt eller steikt ørret eller laks uten skinn og ben.

Rester av ferdig kokt ris

Litt olje eller smør til steiking

Soyasaus (glutenfri om du som meg må ha glutenfritt)

Srirachasaus

Majones (liker du ikke majones kutter du den ut)

Lime eller noe syrlig

Avocado

Jeg hadde thaibasilikum som jeg også strødde litt over.

Bruk en panne eller steikepanne å ha risen først i et minutt eller to, så har man i ørret eller laks som er delt med en gaffel. Ha så på soyasaus, Srirachasaus og lime, og la det få litt varme i et minutt. Del en avocado, ha maten på en tallerken, og ha på majones og avocado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#ørret #laks #fisk # Rester #restemiddag #resteravlaks #resteravørret #resteravfisk #rester #spisoppmaten #Ris #Resteravris #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag

Det ble en del ørret igjen etter middagen i går, og det må jeg jo bruke, jeg har planer om å bruke en del av det til middag etter en ide av Frida. Men resten av ørreten lagde jeg pålegg salat av.

Jeg brukte ferdig kokt/steikt, renset ørret, men bruk gjerne laks.

Majones

Rømme vil nok passe godt sammen med denne, men det hadde jeg ikke, så jeg hadde limsaft i

Gressløk

Salt og pepper

Jeg moste ørreten med en gaffel, hadde i resten og blandet godt sammen. Jeg lot den stå natten over for å trekke.

PS. Beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenor har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideel situasjonen for en med dysleksi!

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#telenor #frustrerttelenorkunde #Kundebehanlinglik0 #morsmiddag #rester #Restemiddag #spisoppmaten #Brukoppdetduharikjøleskapogfryser #hjemmelaget #Matfrabunnen #glutenfri #Glutenfritt #Resteravørret/laks  #Middag #kvelds #Godt #middag #middagstips #Lørdagsmat #helgemat #pålegg

Datteren min og venninnene hennes ønsket seg  middag i går , og ville ha noe uten kjøtt. Jeg forsøkte å finne ut hva de ønsket å spise, men det eneste jeg fikk til svar var “noe godt”😁. Men da jeg foreslo ørret og safransaus var det et enstemmig ja. Det var så kjekt å ha unge mennesker til bors igjen, det gir energi. 

Safransaus:

Ca.6 dl fløte (laktosefri om man ikke tåler laktose)

0,5 g safran (det er en veldig sterk farge, derfor trenger man svært lite). .

1 terning buljong, normalt bruker jeg kyllingbuljong, men siden de ikke ville ha kjøtt og sausen skulle være til fisk, så brukte jeg fiskebuljong denne gangen.

Noen dråper av saften av lime eller sitron, eller eventuelt hvitvinseddik eller hvitvin(til fisk passer det med litt syrlighet)

Salt

Pepper

Når fisken var ferdig hadde jeg noe spiseskjeer fra kraften fra fisken i sausen

Kok fløten sammen med safranen og buljong, det tar ca. 20-30 minutter, rør av og til (den skal koke inn så den blir litt tykkere). Når sausen er passe tykk har man i saften av lim eller lignede, salt, pepper og litt av kraften fra fisken.

Ørret eller laks til 5 personer:

8-10 stykker laks eller ørretfilet (jeg kjøper alltid ørret, det liker jeg best)

Smeltet smør

Gressløk

salt

pepper

Smelt smøret og ha i oppklipt gressløk, salt og pepper og og hell det over fisk som er i en ildfast form. Steik midt i ovnen på 180 grader i rundt 20 minutter.

Grønnsaker: 

Jeg brukte alle grønnsaken jeg hadde igjen i kjøleskapet og fryseren, og det var litt av alt

Brokkoli

gulrot

gresskar

Kål

Hjertesalat

Brekkbønner

Edamamebønner

Smør

Jeg renset og delte alle grønnsaken og wokket de i en gryte.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#laks #ørret #fisk #ovsteiktørret #Ovnsteiktlaks #safransaus #Besøk #selskapsmat #matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfri #Middag  #middagstips

Jeg tok min daglige telefon til  #Telenor for å si at ingen har kontaktet meg selv om de lovet dyrt å hellig at de skulle gjøre det inne utgangen av fredag. Han på Telenor sa teknisk ahdde slettet den saken siden jeg hadde internett til huset. De har ikke gitt meg beskjed om noe som helst. Men i svarte balje, det var jo slik første  gangen jeg ringte til de torsdag morgen, han sa det sikkert var ruteren, selv om jeg sa at jeg hadde lånt naboens ruter og fortsatt ikke nett. Nå må jeg vente på ny ruter, og det kan ta en uke. Jeg har bare en ting å si om Telenor, dette er lavmål og på luksuspriser. Hadde jeg følt at de brydde seg at de virkelig forsøkte å løse problemet hadde alt vært topp, men det er den ignoranter “dette driter jeg i bare du legger på telefonen” holdningen som får topplokket  til å eksplodere.

Skjerp dere!!!!!

jeg beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenor har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideell situasjonen for en med dysleksi!

 

#Telenor #vinneråretsverstekundeservis #Bunnkundeservice #fraværendevhjelp #aldrimer #morsmiddag