Tre voksne damer og hyttetur er tingen, da lager alle mat og styrer på, og jeg får servert mat for en gang skyld. Og i dag var det Randi (ja vi er to Randier her), hun laget nydelig ovnsbakt ørret med Kviteseidsmør og agurksalat til, noe jeg ikke har spist på sikkert 20 år. 

Hun la ut hadde:

ørretfilet (Beregn en til to fiskestykker per person)

Vårløk i biter

Kviteseidsmør

3-4 limeskiver per fiskestykker

Fiskekrydder

Eventuelt salt

Ha fiskefiletene i aluminiumsfolie og ha på krydder, lime, vårløk og smør, lukk aluminiumsfolien og sett det på et stekebrett mitt i ovnen som er for varmet til 150 grader. Den skal stå der i rundt 20-25 minutter. 

Agurksalat lager man med:

Til minst 4 personer 

1 agurk

1 ss sukker

1/2 dl eddik 7%

ca. 1 1/2 dl vann

Skjær opp agurken med kniv eller ostehøvel i skiver og ha den i en skål, bland eddik, vann og sukker og rør til sukkeret er noenlunde oppløst, og hell blandingen over agurken. Kjenn om du vil ha mer eddik eller sukker i. Salaten kan godt lages til en stund på forhånd.

Vi hadde kokte poteter og rømme til. 

                               

                                                                       

 

 

 

 

 

1 pakke karbonadedeig (400g)

ca. 100 g bacon

Ca. 2 ss med parmesanost (bruk så mye eller lite du ønsker)

2 egg

1 ts grønnsaksbuljong (ikke all buljong er glutenfri, så sjekk dette før du bruker buljongen om du er gluten allergiker)

Salt

Pepper 

Ca. 1 dl vann (karbonadedeig er lite fett i og  er gjerne tørrere en kjøttdeig, er deigen for fast har du mer vann i)

Rasp osten og ha det i kjøttdeig/karbonadedeigen, ha så i egg, bacon, buljong og salt og pepper. Bland alt godt sammen. Jeg brukte en foodprosecor, og hadde  bacon og ost i så slapp jeg rasping og deling,  og til slutt resten av ingrediensene. Det er lurt å ikke la Kjøtt/karbonadedeigen få gå for hardt og lenge i maskinen. Jeg lager meg alltid en liten prøvekake som jeg steiker slik at jeg kan justere smaken om den trenger mer feks. ,er saltsalt osv.

Jeg lagde tykke gode burgere, så de trengte ganske lang tid før de ble gjennomsteikt, husk å snu de med jevne mellomrom.

Jeg hadde båtpoteter med salt og tandori masala krydder og olje  før jeg steikte de oppe i ovnen i rundt 20 minutter, jeg tok de ut og vente de innimellom. 

Salat er jo alltid godt til og hjemmelaget herlig Guacamole til, oppskriften finner du HER

 

                                               

Taco er nesten blitt Norges nasjonalrett etter hvert, og det an lages på utrolig mange måter som her med laks. Aldri forsøkt, så prøv, det er nydelig.

Beregn 1-2 lakse stykker uten skinn og ben.

Hjemmelaget tacokrydder finner du oppskrift på HER

Vann

Del fisken i biter, ikke for små da blir det bare smuler, steik fisken og hvitløken og ha på vann, og la det rekke med lett røring av og til, laksen er ferdig på et par minutter. Skru ned platen og la den stå på svak temperaturen til du har fått laget til de grønnsakene og  tilbehøret du ønsker å ha til.

Jeg hadde

Isbergsalat

rucculasalat

tomat

agurk

vannmelon

parmesanost

Rømme(laktosefri for de som ikke tåler laktose) eller man kan kutte det ut, det gjør jeg ofte. Jeg har gjerne Guacamole til HER

Mini taco tubs

 

 

 

Det er enten eller, nå har jeg grillet to ganger denne uken, og før det tror jeg at det minst er tre år siden jeg grillet sist.  Mandag hadde jeg Margrethe og Ole med barna på besøk, vi koste oss med pølser og hotogbrød og vafler med is til kaffen. I dag var det min datter som kom for å lese til en eksamen, og kunne sitte i solen å lese er herlig for solhungrige Bergensere.  Det ble pølser i dag også, men i dag laget jeg en veldig kjapp og veldig god salat til og vi hadde grillet maiskolber og paprika  til. 

                            

 

Salat med mango:

Isbergsalat

sukkererter

sherrytomater

mango

Del alt i passe store biter og ha de i en skål. ha dressingen på noen minutter før servering og land godt.

Dressing:

ca. 1/2 dl olivenolje av god kvalitet

1 god båt line eller sitron

En klype tørket Chili (kan bruke litt fersk eller ørlite cayanepepper)

salt

Meriam 

Litt tørket eller fersk basilikum

Ha olje, lime, salt og krydder sammen og bland det godt sammen