Dette blir atter en av mine ta hva man har oppskrifter, og middagen ble til mens jeg lagde den.

Jeg hadde kyllingfilet, men ellers var kjøleskapet ikke fylt opp etter at jeg har vært bortreist litt. Det var rett og slett “nada” av grønnsaker i kjølseskapet, så da ble fryseren endevendt, og der lå det spinat.

Kyllingfileten steikte jeg enkelt og greit på pannen, med litt salt på. og vente den av og til.

Enkel spinatstuing:

Ca. 1/2 pk frossen spinat

Litt smør

Ca. 1 dl kokosmelk 

1 kinahvitløk eller bruk 1-2 fedd vanlig hvitløk

Salt

Pepper

Ha i kokosmelk, smør, spinat og findelt hvitløk. og la alt koke til spinaten var tint. kok så videre i rundt 5 minutter eller mer, smak til med salt og pepper.

Båtpoteter finner du  HER


Det ble ikke verdens beste bilde, men det får være godt nok, maten var veldig god og med litt hjemmelaget aioli til ble det bare toppen av smaker. 

Oppskrift på aioili finner du HER, og HER

 

Når det først er sol og varme i Bergen, går vi ikke inn for å legge oss en gang (en smule overdrivelse, men det har vi lov til så skjeldent vi opplever det). 

Det ble impuls invitert venner til skalldyrsaften og jeg fikk tak i flotte blåskjell og reker. Blåskjellsuppe er bare helt nydelig mat, og det er mat som er ekstremt kjekt å lage til selskap.Den er veldig enkel å lage og blir veldig god.

1 kg blåskjell

Smør

1 kinahvitløk eller 3 fedd

1 stor løk og du må gjerne bytte den ut med sjalottløk om du har  Ca 4-6 stykker

1/2 purreløk

1 beger fløte (bruk laktoseredusert fløte om du trenger det, og jeg har faktisk aldri forsøkt med soyafkløte eller lignede

2 dl hvitvin (helst litt tørr)

1/2 lime eller litt sitron

Ca. 1/2 ts chilipuler eller man kan bruke vanlig chili

Pepper

Salt

Skrubb bort alt fra skjellene som man får av, er det noen skjell som er åpen ville jeg ha kastet de, de kan være dårlig.

Rens og del all løken opp i biter, de trenger ikke være så små biter, vil du bruke fersk chili deler du den også, og surr alt i en stor panne med smør. Så har man i salt, krydder, fløte og vin, og lar det koke opp. Ha så i blåskjellene og la det få koke opp på nytt, suppen skal kun putre lett. Når alle skjellene er åpnet er suppen ferdig. Men smak gjerne på den om den trenger mer salt eller krydder. 

Her er mine kjekke gjester