Deilig eksotisk smak på middagen.

Til 1 person.

1 løk

1 bit kål

1 en god bit gresskar

2 bunter blomkål

Litt paprika jeg hadde i fryseren

Chili

Vårløk

1 stykke skinn og beinfri ørret/laks eller den fisken du ønsker

Buk de grønnsakene du har å liker, det ble slik her for det var det jeg hadde.

Rens og del alle grønnsaken, ha de i en panne med enten olje eller smør, la de kose seg i pannen på middels varme, til grønnsakene begynner å bli mør. Ha i oppdelte fiskebiter, og la det få ligge og kose seg til de er ferdig, det tar toppen 5 minutter. Hell på det ferdige peanøttsmørsausen, og bland den forsiktig i.

 

Peanøttsaus 

1 god ss peanøttsmør

c1. 2 ts soyasaus (jeg må ha glutenfri). Den vanlige soyasausen er litt saltere en den glutenfrie

Ca. 1 dl kokende vann

Limesaft av en båt

pepper

2 klyper salt.

Ha peanøttsmøret i en skål eller lignede og ha i kokende vann, rør slik at peanøttsmøret løser seg noenlunde opp. Ha i soyasaus, limsaft,  pepper og salt , rør alt godt sammen og hell det over woken.

Jeg spiste det som var, men du må gjerne ha nudler eller ris’

Føl deg fri til å dele denne gode oppskriften så flere kan få en herlig og enkel wokkmiddag

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#fisk #God #middag ##wok #fiskemiddag #spis #opp #maten #Middagstips #Mat  #mors #middag #morsmiddag #Glutenfritt #melkefri #laktosefri #allergi #Vårløk #oppskrift #Gofisk #Blogg #matblogg #toppblogg #enkelt #sunt #godt #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #Peanøttsaus #laks #ørret

I går var det litt av en begivenhetsrik dag, vi fikk være med en som hadde leid bil rundt på øyen. Det var litt vanskelig med veiene siden vi verken hadde skikkelig kart eller gps i bilen.

Men en dyktig sjåfør og en god kartleser så fant vi frem rundtomkring. Og Utrolig nok så fikk jeg sett på nedsiden av «Våres plass» den vi så langt nede i dalen da vi var på tur sist. Og følelsen jeg hadde  om at det var stupbratt med stemte jo helt. Jeg vet ikke helt hvorfor akkurat dette gjorde så inntrykk på meg, men det gjorde det.

 

Dette er det tettstedet /camping vil jeg kalle det man ser når man ser ut fra våres plass.
Tenker at det ikke var rart jeg ble litt svimmel da jeg så ned her

 

Veiene var smale og veldig dårlig holdt, og da vi hadde kjørt et stykke opp på fjellet så kunne man få inntrykk av at vi hadde kjørt oss inn på en sti i stedet for en vei, det var rundt Soria. Det var så smalt og humpete, og STUP BRATT ned. Men det som var det ekleste var at det var så mange syklister som tydeligvis trente der, og jeg var livredd for at  de skulle miste balansen å falle rett utfor veien, da hadde det ikke blitt mer sykling for å si det pent.

Vi stoppet flere steder for å nyte synet, og ta bilder. Det var rett og slett bare så fascinerende at ingen av oss hadde ord.

 

Lille trille som rullet oss rundt i fjellene.

 

Vi kom ned til et lite sted/by San Bhartokome, der skulle vi fylle bensin, og latteren ble stor da vi oppdaget at pumpen stod langt inne i et hus, så vi måtte parkere på fortauet, så kom det med slangen så vi fikk fylle bensin.

 

Ved siden av bensinstasjonen eller pumpen er jo rettere å si, lå det en lokal restaurant. Der gikk vi inn og bestilte tapas, siden det ikke hadde noe glutenfritt utenom.

 

Her snakker vi om svigermorstunge
Mange forskjellige svigermorstunger

Vi var sultne og maten nydelig, så jeg glemte helt å ta bilder. Men ved å se at alt er tørket bort så sier det vel noe om hvor godt det var.

 

Vi kjørte videre til Santa Lucia, men det får dere se i morgen, for det tar mange timer å laste opp så mange bilder.

#GranCanaria #SANBHARTOLOME #SORIA #Tur  #tapas #Opplevgrandcanaria

Vi har handlet i en butikk der det hadde ferskt kjøtt, og de skal opp svinekotelettene mens vi stod å ventet. Dette er virkelig noe helt annet en den smaken som er på svine kjøttet i Norge, synes det er rart det er så forskjell. Dette var nydelig godt kjøtt, det var mørt og saftigt.

 

Svinekotelettene steikte vi på steikepannen, for her har vi ikke steikeovn. Vi hadde bare salt og pepper på.

Soppstuing:

8 store sopp

1/2 purreløk

Smør til surring av sopp og løk

2 dl melk/Laktosefri/plantemelk

1 dl vann

1 buljongterning (kan inneholde gluten, så om du som jeg ikke skal ha gluten må du lese på pakken)

1 1/2 ss maizena

Salt

Pepper

Rens, vask og del purreløken, den har ofte en del sand i det ytre lagene. Del soppen i biter, og surr både løk og sopp i smør. Ha i melk/plantemelk og buljong og la det får koke litt så buljongen blir oppløst. Bland vann og maizena og hell det i pannen under omrøring, la det få et oppkok, er soppstuingen for tynn har man i mer maizena blanding. Smak til med salt og pepper.

Vi hadde til kokte poteter til, og brokkoli uten å koke, du kan se det HER. 

Baronen er yndlingsvinen min, og heldigvis likte det andre to den også.

 

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

 

 

 

 

#svinekoteletter ##soppstuing  #grandcanaria #Puertorico  #middag #middagstips #melkefritt #glutenfritt #matfrabunnen #hjemmelaget #sunt

Det var markedsdag i går, og da var vi å så oss om. Det var alt fra mat til nips og naps.

Denne buen gikk jeg litt amok i, det var ferske krydder det hadde dyrket og tørket selv.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Markedsdag #tur #grandcanaria #Puertorico

Det er litt rart at en burger kan smake så andelenes en et stykke med fisk, men det gjør det virkelig. Det er veldig enkelt å lage og utrolig godt med den friske mangosalaten til. Dette er en reprise fra tidligere, men den er virkelig verd en reprise. Vi spiste pizza sammen men noen kjekke folk vi har møtt her nede, og mer middag ble det ikke.

Til fire personer:

4 skinn og beinfrie ørret/laksefilet uten skinn og bein

2 egg

3  ts potetmel (da hang de litt mer sammen enn sist)(kan sløyfes)

Gressløk eller noen andre friske urter eller vårløk

Pepper helst nykvernet

salt (sa 1 1/2  ts)

 

Del fisken i små biter, pisk egget sammen med salt og krydder og ha fisken opp i. Bland egget godt i fisken, og ha i en ts potetmel og finhakket fersk gressløk (du må gjerne bruke andre friske urter, eller kutte de ut.)

Form burgere i fire deler og steik på god varme til de har fått farge på begge sider, da skrur du ned temperaturen. La de ligge i rundt 7- 10 minutter der du snur de med jevne mellomrom.

Mangosalaten finner du oppskrift på HER .Jeg hadde ikke i koriander, for det var så mange andre gode smaker her. Det velger du helt selv hva du foretrekker

Jeg hadde frisesalat, ruccola, avokado, agurk, lime og tomat til. Jeg kjøper aldri hamburgerbrød, rett og slett for de glutenfrie er knalldyr, og heller ikke god, så for meg er ristet brød perfekt. Men vi er forskjellige og dere som ikke trenger glutenfritt kan jo velge å vrake i mange typer hamburgerbrød 🙂

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Mango #mangosalat #ørret #laks #fisk #middag #middagstips #melkefritt #glutenfritt #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #sunt #barnevennlig #hjemmelaget #matfrabunnen #Grandcanaria #Puertorico

I går var vi på en tur jeg var med noen jeg møtte i fjord da jeg var aleine her nede.  Jeg spurte etter hvor jeg skulle gå, og de sa jeg kunne gå med det, det kan du lese om HER

Siden vi bor på andre siden av dalen tok vi taxi opp så langt veien går. Og så gikk vi oppover i rekke og rad. I dag hadde vi med oss en til som heter Tore.

 

 

VigikkforbiNorgesplassenogdetersukkertoppenviserpåbilde.

Man bare føller veien til det står skilt “Evindsplass og Våresplass”. Vår sti til Våresplass gikk til høyre innover.

Vi stoppet så vidt opp på Våres plass, før vi trakket videre mort Karpedammen.

Det var temmelig langt ned her.

Dette er en hule som det har bod folk i

Etter Våresplass gikk vi videre inn til høyre, helt til stien delte seg igjen, da gikk vi til venstre.

Da ser vi karpedammen i bunnen. Det var skilpadder der også. Det var et skikkelig artig syn. Det var ikke så enkelt å ta bilde av det for det var et høyt gjerde rundt, naturlig nok. Så trasket vi videre og kom ned igjen på samme sted. Da vi kom til Puerto Rico hadde vi gått litt over 1.4 mil.

Siden vi ikke fikk tak i taxi så spiste vi litt og så gikk vi på besøk til Britt Elin og Karsten som også har kommet ned. Der fikk vi servert den beste Mojitoen og andre godsaker. En skikkelig koselig dag.

 

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tur #grandcanaria #Puertorico #våresplass #Norgesplassen #sukkertoppen #Karpedammen

Jeg har lyst å rive av meg håret i rein frustrasjon, nå har jeg sittet i en iskald resepsjon i 15 minutter bare for å komme på nette. Det morsomme er at all info fra TUI kommer via nette, men jeg har ikke fått noe informasjon for jeg kommer jo aldri inn, og jeg bruker ikke timevis på å få åpnet en melding fra det. Vi snakket med guiden om å ta en fjelltur her nede, og hun henvist oss til nettsiden deres, men den var  umulig å åpne, så ingen turer igjennom det. Helt ærlig kommer jeg aldri til å ta noen som helst turer med de igjen, noen gang.  Når man bruker alle pengene man har spinket og spart, og alle pengene man fikk til 60 årsdagen, så ønsker man å ha det lettvint og fint.

Dette er den meldingen jeg får 95 % av tiden jeg forsøker å komme meg på nett

I går var vi på besøk hos noen venner av Laila, det var noen utrolig kjekke og gjestfrie folk. Og tenk det hadde  wifi, så vi ble sittende med nesen i mobilen alle tre en stund. Da tikket det inn både det ene og det andre meldingen. Vi satt i mange timer i solen å koste oss sammen med det.

Det er kjekke folk som jobber her, og alle gjør sitt ytterste for at vi skal ha det bra. Det er fin utsikt fra rommet mitt også.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tui #utennett

 

Selv om det ikke er mer en en normal sommertemperatur i Bergen, så er det herlig. Nå har vi lagt på stranden, tatt småturer, og nå tok vi turen over fjellet til Arguineguín. Selv om det er reine ørkenlandskapet her, så er det mye grønnere en i fjor. Og siden vi har vinter hjemme, så var det en herlig temperatur å gå i.

Her har jeg tatt bilder uten folk, men det var reine folkevandringen over fjellet, de fleste var norsk.

Arguineguín er en liten fredelig by som man også kan gå til det meste over stranden. Men da har vi gått opp Nydalen og ned fra der de t kunstene bor i en hule.

Da vi kom til Arguineguín var det lunsjtid, og å finne restauranter som har glutenfri mat er ikke lett. Men i fjor var jeg på en resturat “Taste bistro” i Arguineguín, da jeg var på tur der, så da gikk vi der etter å ha fått ei, nei og atter nei på de andre stedene.  Der fikk jeg deilig glutenfri hamburger, og en nydelig hamburgerbrød til. Så har du/dere brukt for glutenfri mat, kan dette stedet anbefales.   Vi begynte å gå langs stranden hjem igjen, men da sa min rygg stopp så fra Lyngsenteret tok vi taxi hjem.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri  #Arguineguín #hjemmelaget #matfrabunnen  #sunt #enkelt #grandcanaria #pouertorico #Taste bistro

Vi hadde en steikt diger kyllingfilet igjen fra da vi spiste kyllingfilet og kanaripoteter med mojosaus og rødkålsalat HER, den lagde jeg baligryte av.

Denne gryten blir selvfølgelig best om man koke kylling eller høns, men et sted går genseren når man er på ferie. Denne er naturlig gluten og melkefri.

Jeg laget  en litt annen vri på Baligryten denne gangen, siden det ikke er lett å få tak i akkurat de samme ingrediensene som hjemme. Den andre Baligryten finner du HER

4 personer

2 dl kylling/hønsekraft eller kyllingbuljong og vann

1 hel kylling/høns, eller så mye kylling man har. Vi brukte som sakt den ferdig steikte kyllingfileten, det var vel rundt 250 g, så litt lite kylling til 3 personer, men i en gryte trenger man ikke så mye.

1 purreløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 gul paprika (man treger ikke bruke alle tre fagene, men det blir fine farger på maten)

2 boks usukret oppdelt ananas (a 277g)

2 bokser kokosmelk (a 400ml)

Ca. 3 ss maizena

2-3 ts  rød karri pasta eller man kan bruke karripulver, men det blir ikke helt samme runde smaken. Jeg brukte karripulver denne gangen, for jeg fant ikke ut hvor curry past stod i butikken.

Ca. 2 ts salt

Ca. 1 ts pepper

“Ønsker du å koke kraft så setter man kylling eller høns på kok, høns tar  lengre tid å koke, man bør regne rundt to timer høns, og  rundt en time på kylling, men det blir aller best kraft av høns synes jeg. Man kan godt dele den før den kokes, det kommer litt ant på hvor store panner du har 🙂.  Den øverste delen på  purren kan være litt stygg og ødelagt, kok  den med fuglen, da blir det blir ekstra god kraft.

Rens og vask purren og paprika og kutt den opp i biter, å surr den i pannen med smør. Har man kraft har man det i med grønnsakene, uten kraft  bruker man vann og buljong. Ha deretter i kokosmelk og maizena og rør den godt ut, før den settes på platen for et oppkok under omrøring. Ha i ananas og smak til med rød karripasta,  krydder og salt.

Server gjerne med ris og salat.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri  #gresskarmos  #hjemmelaget #matfrabunnen  #sunt #enkelt #grandcanaria #pouertorico

 

 

Jeg vet ikke om det ryktes at vi lager mat selv, eller at vi ser så fattige ut he he, men i går skjedde det noe veldig morsomt. Først kom den ene naboen med karbonadedeig og masse andre ting som de ikke hadde brukt, og nå skulle de hjem. Og så kom jammen meg noen andre naboer med mer mat, de heller ikke hadde fått brukt. Så i dag hadde vi middag av karbonadedeigen og tomatene som det ga til oss, knallgod middag.

Til 3-4 personer

500 g karbonadedeig

1 løk

4 hvitløk

1/2 chili

Smør til steiking

1 boks knuste tomater

2 terninger buljong

Ca. 1 1/2 dl vann som jeg skylte ut av tomatboksen

2 ts oregano

2 ts spisskumen

1 ts paprikapulver

Salt

Pepper

3oo g pasta (vi kokte glutenfri til alle, siden det ble enklest)

Rens og del løk, hvitløk og chili og surr det i smør eller olje, ha så i kjøttdeigen og steik den godt, ha i tomatene, vann, buljong og krydder i pannen. La det få koke rundt 10 minutter så smakene får satt seg.

PS: Liker du ikke biter av løk og tomater i sausen, så kan du steike kjøttdeigen for seg selv og bruke stavmikser å blende en glatt saus.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Morsmiddag #bolones #melkefritt #Glutenfritt #UtenGluten #melk #matfrabunnen #hjemmelaget   #Middag  #Middagstips #småretter #Morsmiddag