Jeg har lyst å rive av meg håret i rein frustrasjon, nå har jeg sittet i en iskald resepsjon i 15 minutter bare for å komme på nette. Det morsomme er at all info fra TUI kommer via nette, men jeg har ikke fått noe informasjon for jeg kommer jo aldri inn, og jeg bruker ikke timevis på å få åpnet en melding fra det. Vi snakket med guiden om å ta en fjelltur her nede, og hun henvist oss til nettsiden deres, men den var  umulig å åpne, så ingen turer igjennom det. Helt ærlig kommer jeg aldri til å ta noen som helst turer med de igjen, noen gang.  Når man bruker alle pengene man har spinket og spart, og alle pengene man fikk til 60 årsdagen, så ønsker man å ha det lettvint og fint.

Dette er den meldingen jeg får 95 % av tiden jeg forsøker å komme meg på nett

I går var vi på besøk hos noen venner av Laila, det var noen utrolig kjekke og gjestfrie folk. Og tenk det hadde  wifi, så vi ble sittende med nesen i mobilen alle tre en stund. Da tikket det inn både det ene og det andre meldingen. Vi satt i mange timer i solen å koste oss sammen med det.

Det er kjekke folk som jobber her, og alle gjør sitt ytterste for at vi skal ha det bra. Det er fin utsikt fra rommet mitt også.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tui #utennett

 

Selv om det ikke er mer en en normal sommertemperatur i Bergen, så er det herlig. Nå har vi lagt på stranden, tatt småturer, og nå tok vi turen over fjellet til Arguineguín. Selv om det er reine ørkenlandskapet her, så er det mye grønnere en i fjor. Og siden vi har vinter hjemme, så var det en herlig temperatur å gå i.

Her har jeg tatt bilder uten folk, men det var reine folkevandringen over fjellet, de fleste var norsk.

Arguineguín er en liten fredelig by som man også kan gå til det meste over stranden. Men da har vi gått opp Nydalen og ned fra der de t kunstene bor i en hule.

Da vi kom til Arguineguín var det lunsjtid, og å finne restauranter som har glutenfri mat er ikke lett. Men i fjor var jeg på en resturat “Taste bistro” i Arguineguín, da jeg var på tur der, så da gikk vi der etter å ha fått ei, nei og atter nei på de andre stedene.  Der fikk jeg deilig glutenfri hamburger, og en nydelig hamburgerbrød til. Så har du/dere brukt for glutenfri mat, kan dette stedet anbefales.   Vi begynte å gå langs stranden hjem igjen, men da sa min rygg stopp så fra Lyngsenteret tok vi taxi hjem.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri  #Arguineguín #hjemmelaget #matfrabunnen  #sunt #enkelt #grandcanaria #pouertorico #Taste bistro

Vi hadde en steikt diger kyllingfilet igjen fra da vi spiste kyllingfilet og kanaripoteter med mojosaus og rødkålsalat HER, den lagde jeg baligryte av.

Denne gryten blir selvfølgelig best om man koke kylling eller høns, men et sted går genseren når man er på ferie. Denne er naturlig gluten og melkefri.

Jeg laget  en litt annen vri på Baligryten denne gangen, siden det ikke er lett å få tak i akkurat de samme ingrediensene som hjemme. Den andre Baligryten finner du HER

4 personer

2 dl kylling/hønsekraft eller kyllingbuljong og vann

1 hel kylling/høns, eller så mye kylling man har. Vi brukte som sakt den ferdig steikte kyllingfileten, det var vel rundt 250 g, så litt lite kylling til 3 personer, men i en gryte trenger man ikke så mye.

1 purreløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 gul paprika (man treger ikke bruke alle tre fagene, men det blir fine farger på maten)

2 boks usukret oppdelt ananas (a 277g)

2 bokser kokosmelk (a 400ml)

Ca. 3 ss maizena

2-3 ts  rød karri pasta eller man kan bruke karripulver, men det blir ikke helt samme runde smaken. Jeg brukte karripulver denne gangen, for jeg fant ikke ut hvor curry past stod i butikken.

Ca. 2 ts salt

Ca. 1 ts pepper

“Ønsker du å koke kraft så setter man kylling eller høns på kok, høns tar  lengre tid å koke, man bør regne rundt to timer høns, og  rundt en time på kylling, men det blir aller best kraft av høns synes jeg. Man kan godt dele den før den kokes, det kommer litt ant på hvor store panner du har 🙂.  Den øverste delen på  purren kan være litt stygg og ødelagt, kok  den med fuglen, da blir det blir ekstra god kraft.

Rens og vask purren og paprika og kutt den opp i biter, å surr den i pannen med smør. Har man kraft har man det i med grønnsakene, uten kraft  bruker man vann og buljong. Ha deretter i kokosmelk og maizena og rør den godt ut, før den settes på platen for et oppkok under omrøring. Ha i ananas og smak til med rød karripasta,  krydder og salt.

Server gjerne med ris og salat.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri  #gresskarmos  #hjemmelaget #matfrabunnen  #sunt #enkelt #grandcanaria #pouertorico

 

 

Jeg vet ikke om det ryktes at vi lager mat selv, eller at vi ser så fattige ut he he, men i går skjedde det noe veldig morsomt. Først kom den ene naboen med karbonadedeig og masse andre ting som de ikke hadde brukt, og nå skulle de hjem. Og så kom jammen meg noen andre naboer med mer mat, de heller ikke hadde fått brukt. Så i dag hadde vi middag av karbonadedeigen og tomatene som det ga til oss, knallgod middag.

Til 3-4 personer

500 g karbonadedeig

1 løk

4 hvitløk

1/2 chili

Smør til steiking

1 boks knuste tomater

2 terninger buljong

Ca. 1 1/2 dl vann som jeg skylte ut av tomatboksen

2 ts oregano

2 ts spisskumen

1 ts paprikapulver

Salt

Pepper

3oo g pasta (vi kokte glutenfri til alle, siden det ble enklest)

Rens og del løk, hvitløk og chili og surr det i smør eller olje, ha så i kjøttdeigen og steik den godt, ha i tomatene, vann, buljong og krydder i pannen. La det få koke rundt 10 minutter så smakene får satt seg.

PS: Liker du ikke biter av løk og tomater i sausen, så kan du steike kjøttdeigen for seg selv og bruke stavmikser å blende en glatt saus.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Morsmiddag #bolones #melkefritt #Glutenfritt #UtenGluten #melk #matfrabunnen #hjemmelaget   #Middag  #Middagstips #småretter #Morsmiddag

I fjord ble det mye trappegåing, og det blir det enda mer av i år, for nå går vi opp alle trappene fra stranden, og helt opp på toppen. Første gangen vi gikk opp må jeg innrømme jeg var helt pest da jeg kom på toppen, men i dag føltes det allerede bedre heldigvis. Turen begynner helt nede ved stranden inne i Puerto Rico, og ender oppe på toppen, men vi bor jo over Europasenteret, så det er enda flere trapper før vi er på hotellet.  Her kan du se trappetrolls trimmen  2022

Her ser dere marinaen til høyre, og da har vi gått noen trapper allerede.
Trappetrollet er en kjempegod trener.
Og da begynner vi på den lengste delen.
Men høyt oppe får man jo nydelig utsikt.
Må sjekke pulsen ☺️
Det er bare å gå på, det nærmer seg toppen
Da er vi oppe. Men fortsatt mange trapper og et stykke å gå før vi er hjemme.

Flott å se utover
Opp og opp, snart fremme. Her går vi gjennom Europasenteret.
På hotellet, og her er det enda flere trapper opp. Men i morgen skal jeg få nytt rom vedsiden av Laila og Lillian, det blir mye kjekkere.

#Puerto #Rico #Puertorico #Tur #trapper #Syden #varme #januar #bli #sunn #Trening #morsmiddag #Grand #Canaria #grandcanaria #puertorico #Turist #Klimaflykning

Det er ikke alltid så lett å vite kvaliteten på matvarer man ikke er kjent med, og i dag ble det et bomskudd. Nå spiller jo Norge håndball, så da håper jeg at det ikke blir fadese på det også, Heia Norge! Vi hadde kjøpt inn frossen fisk, noe som ofte er god fisk i Norge, men denne var tydelig frosset ned med masse vann, og for hver gang jeg så på fisken tinte, forsvant den mer og mer. Og da jeg steikte den for liksom resten av fisken. Men resten av maten var god, heldigvis. Vi hadde gresskarmos, steikt squash og brokkoli.

Mosen av gresskar lager jeg slik:

Til 2 personer.

350 g gresskar

1 god klatt smør

Et par små kokte poteter som måtte spise opp(kan sløyfes)

Salt

Pepper

Rens og del gresskaret,  ha de i en panne(vil du ha kokte poteter i har du de i mot slutten av koketiden) med vann og kok det i rundt 15 minutter litt avhengig av hvor store stykker du har. Tøm av vannet og ha på smør, og mos med stavmikser eller moser, smak til med salt og pepper.

Squash delte jeg i 4 og steikte i olje, brokkolien helte jeg varmt vann på og lot stå mest jeg lagde det andre.

Fisken forsøkte jeg å steike, men siden den var full i vann, ble den kokt.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER    

#fisk #fiskemiddag #fisk #Steikte  #middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri  #gresskarmos  #hjemmelaget #matfrabunnen  #sunt #enkelt #grandcanaria #pouertorico

I går var Laila og Lillian å så håndballkamp, men jeg ser heller gresse gro en å se på det. Men i stede for å se at gresse gror så lagde jeg middag, det tar jo litt tid når man ikke har så stor komfyr som man er vant til. Men de likte maten veldig godt i dag også, noe som alltid er kjekt.

Kanaripoteter er små poteter. De originale kanaripotetene ble kokt i sjøvann, og dermed fikk de det laget med salt utenpå. Nå hadde jeg ikke lyst å bruke så mye salt på potetene, så jeg kokte de vanlig nesten ferdig. Så tok jeg  olje og salt på potetene å og surret de i pannen, og potetene ble nydelig gode.

Mojosaus er en kald saus som man har til kanaripoteter, opprinnelig skal den bare lages kald, men jeg er ikke så glad i rå vanlig løk så jeg surret den litt i olje først.

Den er kjapt ferdig om man har stavmikser.

1/2 boks knuste tomater eller du kan bruke 4-5 ferske tomater som hakkes.

2-3 hvitløks fedd

Litt løk

Paprikapulver helst røykt

Olivenolje

1 ts spisskummen

Salt

Pepper

Rens og hakk løken, om du ønsker å surre den litt slik jeg gjorde så har du den i en panne med litt olje og surrer et par minutter, men dette er ikke nødvendig.

Ha i resten av ingrediensene og bruk en stavmikser å kjør alt glatt. Den skal serveres kald.

Kyllingen steikte jeg bare på pannen med salt og pepper, de var så store fileter at vi bare trengte to stykker på oss tre.

Salaten kan du finner HER, men jeg hadde ikke honning og kjøper ikke en stor boks med det for en salat, så det ble litt sukker i stede for som jeg hadde tatt med HER kan du lese om det.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

Har du lyst å se noe av det jeg lagde i fjord kan du ta en titt

HER Kanaripoteter, karbonader og salat

HER Ukjent fisk på menyen

HER Sunn salat med krydrede bønner og bacon

 

HER er en historie om Trappetrollstrimmen 🙃

#Salat #julesalat #Rødkålsalat #Rødkål  #Middag #tapas #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #Blomkålris #melkefritt #Glutenfritt #UtenGluten #melk #matfrabunnen #hjemmelaget #frukt.no #Salat #Kålsalatmedgranatepllemedappelsinog #Rødkålsalat #Rødkål   #Middag #tapas #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #Kålsalat #granateple #mango #Kylling  #Rødkålsalat #appelsin #Kanaripoteter #mojosaus

 

Siden vi bor så høyt oppe gikk vi motsatt vei ned mot Amadoresstranden i går, vi gikk over til det som var helt nybygd, det er litt av noen anlegg.

Da vi hadde vært rundt om kring fant vi ut at vi måtte smake på den nydelige hvite sjangleriaen (sangeria)som jeg kaller den for. Og vet du, den smakte like godt som jeg husker at den gjorde, mye bedre en rød sangeria.

Der vi ofte setter oss ned har de også mat som er glutenfritt, første gangen jeg hørte det trodde jeg det er som normalt når det sier slikt. At når jeg da vill bestille så sier det “nei det kan du jo ikke for det er ikke glutenfritt”, men her var alt glutenfritt om man bestilte det. Derfor elsker jeg å stikke innom der, for det er en så god følese.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#puertorico #anmadores #hvitsangeria #tur #Varmtoggodt

 

Så har vi laget varm middag, det ble Spanske reker med ris kokt i hvitvin, og med masse gode grønnsaker. Herlig middag, og alt forvant, selv om jeg hadde i sukker i stede for salt he he. Jeg trodde jeg hadde tatt med salt, men det var sukker, så det ble en liten overaskende vri.

Til 3-4 personer:

Marinade:

Ca. 2 dl olje

3 hvitløksfedd

1/2 chili

Spanske reker eller scampi siden førstnevnte er noe lett å finne i Norge.

2 dl ris

3 dl hvitvin

3 dl vann

2 buljongterninger (trenger du som meg glutenfritt, må du sjekke at den er glutenfri)

1 løk

3 hvitløksfedd

Chili etter ønske (Chili er veldig varierende i smak, så ta i så mye du ønsker, jeg brukte rundt 1/2 stor)

4-5 bunter brokkoli

1/2 paprika (gul, men bruk den du vil og har)

1/2 squash

Salt

Pepper

Olje til marinade og steiking

Rens og del hvitløken og chili i biter og ha de i olje, og hell over rekene som man har i en plastpose eller skål. Bland alt godt i rekene, og la det stå så lenge som mulig, mine strd i 4 timer i kjøleskapet. Sett risen på kok, sammen med buljong, salt og pepper. Kok til den er myk. Rens og del løken og resten av hvitløken, og chili og surr det på en panne, og ha det i sammen med risen(den kan du ha i før den er kokt). Ha olje på pannen og ha litt og litt reker på pannen så den ikke blir for kald, hell på vin så det får kokt sammen med rekene. Gjenta til alle rekene er ferdig. Ta rekene i en skål, og hell steikeskyet/vin i sammen med risen.  Steik kjapt grønnsaken og ha de sammen med risen. Smak til med salt og pepper. Legg risen og grønnsakene på et fat og legg noen reker opp på til pynt, og gjerne med litt lime til.

Vinen som blir igjen i flasken har man til middagen.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#spanskereker #skalldyr #Middag  #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #glutenfritt #melkefritt #Glutenfritt #UtenGluten #melk #matfrabunnen #hjemmelaget

Oven har satt ord på frustrasjonen igjen, denne gangen om internettet her jeg bor. I går kveld da jeg satt i sengen og skulle sove, så hadde jeg plutselig internett, trodde jeg da, helt til jeg fikk melding fra min internettleverandør… “Du har straks brukt opp mobildataen”…..

Så nå sitter jeg nede i en iskald resepsjon mens de andre er i solen for å skrive 😂😎

Nå har vi hatt noen tunge år med mørke covid,
noe som nesten har drevet oss til vanvidd.
Men, nå kan vi endelig igjen reise fritt
og reisebyråene sydenturene hurtig blir kvitt

Nå sitter du ikke lenger på gjerde og venter
men, den beste turen på nettet du henter. Glemmes skal vinterens kulde og harme,
for nå skal du til syden å nyte solens deilige varme.

Når flyet har landet og målet er nådd.
Det er da du skal høste av det du har sådd.
Med handleposen full av taxfree varer
du håper at turen til forventningene svarer.

Med viner så søte og av edleste sort,
Ja, nå skal livet nytes og det skal skje fort.
Fra nå av skal livet bare være lystig å lett,
men får en real nedtur, når rommet ikke har Internett.

Hvordan skal du nå få bloggen din skrevet,
når det over en hver tvil, står framhevet,
at du for to euro kan blogge, fra hotellets resepsjon.
Men, nettet er for tregt, det er hevet over en hver diskusjon.

Gå gjerne på kafé for å bloggen sammen flette
og håpe på at du der kan bruke internettet.
Men, da må du spise om du sulter eller ikke,
eller du kan bare ta deg noe kaldt å drikke.

Planen din var å sitte i solen og bloggen din skrive,
slik at du litt farge på skrotten også kunne hive.
Men, nå må du blogge fra hotellets resepsjon
å kose deg med det du i taxfree posen, har til disposisjon.

#tui #internett #dikt #ove