Fiskesuppe med kraft av rekeskall

Categories Fiskeretter, Skalldyr, Supper

For en tid tilbake la jeg ut fremgangsmåte på hvordan man kan utnytte rekeskall for å lage kraft til supper, sauser og gryter. Kraften jeg lagde har stått i fryseren, men nå var jeg så heldig å få min kusine Reidun på besøk noen dager og, og hva passer bedre en å lage en deilig fiskesuppe.

 

Til rundt 2 personer:

HER finner du fremgangsmåten på hvordan man kan koke kraft av reker.

Ca. 5 dl rekekraft

Ca. 1/2 purreløk eller tilsvarende med vårløk

2-3 skiver sellerirot

Smør til surring av grønnsaker og løk

2 ørret/laks fileter/Tosk/fiskeboller/reker, eller rester av fisk (tilsvarer rundt 250 g)

Jeg brukte 3 ss alternativ fløte, men bruk gjerne vanlig fløte. Det er veldig god smak på bare rekekraften også, så man trenger ikke fløte i

2 strøkne ss maizena som blandes ut i litt av kraften eller i fløte, eventuelt begge deler.

Salt

Pepper

De var meningen å ha i litt lime helt til slutt for å få litt syre i, men det glemte jeg.

 

Rens løk og grønnsaker og del de i biter, ha de i en panne med smør å surr alt i rundt 5 minutter, ikke bruk for hard varme så de blir brent. Ta litt av kraften  til å røre ut maizena i, resten har man i sammen med grønnsakene og litt salt og pepper, del fisken i biter å ha også den i. Når fisken har fått trekk litt sammen med grønnsakene blander man maizena ut i kraften og heller den i suppen, gi den et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper, og ønsker du er svett fløte, så har man det i.

 

#Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #fisk #sei #laks #ørret #sjømat #Rekekraft #fKraft #glutenfri #glutenfritt #laktosefri  #reker #skalldyr #sjømat #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #meatfree #Sunt #oppskrift #suppe #morsmiddag #blogg #matblogg #uten #gluten #melkeprodukter #Laktosefritt

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Fiskesuppe med kraft av rekeskall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *