Jeg har masse salat, jeg har forsøkt å fått gidd bort store mengder, men det er liksom ikke noe man spiser kilovis av. Da er det bare å lage det til middag, jeg fant ville bringebær, og jeg hadde litt steikt bacon så det ble utgangspunktet. Så måtte jeg ha i noe som gjør at man blir mett, og hva er vel bedre en kikerter, og sopp gir en nydelig smak.

 

Jeg hadde isbergsalat og lollo rossosalat fra hagen

Bringebær fra hagen

1 sopp, men den var diger, så rundt 3 vanlig størrelse

En bit purreløk

Ca. 1 1/2 dl ferdig kokte kikerter

Ca. 2 sneier bacon (jeg hadde noen rester fra før)

Sopp, bacon og løk deles og surres på pannen og ha på kikerter så de blir lune. Salaten vaskes og deles og hell alt over salaten.

Jeg lagde en dressing av:

Majones

1 fedd hvitløk

Saft av lime

Skall av lime

Noen mynteblad

Litt salt

Pepper

Rens og findel hvitløken og ha den i sammen med majonesen, raspet limeskall og saften fra lime. Finhakk mynte og ha i litt salt og pepper og bland alt sammen.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#salar #hjemmedyrketsalat #Villbringebær #Rester  #Kikerter #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt

Språket er i endring, men reglene er likevel det samme som da jeg gikk på skolen, og jeg kan ingen av de, og som man sier her i Bergen “eg hakje peiling”! Min gode nabo Ingrid er lærer og derfor er det naturlig at hun ser ting med andre øyner en meg, og hun kan reglene🤓. Hun er veldig flink å skryte over språket i bloggen, så det er aldri noe kritikk. Hun ønsker å hjelpe meg siden jeg har dysleksi, og egentlig nokså alvorlig dysleksi.  Derfor forsøker hun å komme med små tips jeg kan endre på for å skrive mer rett, og det setter jeg stor pris på. Men må innrømme at om jeg skal tenke på rettskriving når jeg skriver, så blir det ingen flyt i det jeg skriver, og derfor er det også umulig for meg å skrive på mobilen. Når det gjelder “komma”, lever jeg etter regelen “spre dere jevner”, og setter komma der det føles rett🤪. Selv om jeg i grunnen ikke bryr meg så mye lenger som jeg har gjort, så er det klart at et godt språk er viktig, og en kommafeil kan være fatalt. Men med en stor porsjon selvironi, og resten rein galskap, får bloggen bli som den bli. Om ikke annet er den da veldig personlig, med en stil gjerne ikke alle har. 

Dagens ord fra meg: Godta den du er både med dine styrker og svakheter, det gjør livet mye enklere å godta, veldig få av oss er perfekt uansett.

Per Fugelli sa dette:

“En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen.” Ha en strålende fin dag, det er sol☀️ i Bergen HURRA!

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#dysleksi #skriveregler #staving #skriveregler #Morsmiddag

Jeg hadde litt ris igjen og hadde reker i fryseren og hadde  veldig lyst på noe middag med Asiatisk smak. Og etter å tatt innfallsmetoden som er vanlig her i huset ble maten til mens jeg stod å så på råvarene, å himmel så godt det ble, i all beskjedenhet 😁.

Til 1 person brukte jeg:

Ca. 14-15 reker  med skall, du må gjerne bruke mer.

Smør

Vann så det dekker rekene

Rens rekene og ha skallet i en panne med smør, surr de en stund, ha så på vann så det dekker skallet, og la det få stå å putre mens du lager til resten. Sil så av kraften og kast skallet, eller ha det i matavfalla eller kompost.

Man kan bruke akkurat de grønnsakene man ønsker og har, men jeg brukte følgende:

2 fedd hvitløk

1/2 chili

1 lite stykke ingefær

1 mellomstor gulrot

1 bit purreløk (bruk den løken du har og liker)

1 fingerlang bit av brokkolistilken

1 blomst/bunt brokkoli

Saften av 1 båt lime eller lignede som er syrlig

1/2 ts sitrongress

Ca.2 ss  fiskesaus

Pepper

Rens og del grønnsakene i små biter, gulroten og stilken på brokkolinien skrellet jeg og skar i tynne staver (det er ikke så veldig nøye, det er kun estetisk), brokkolibunten delte jeg de i de minste buntene som var mulig, hvitløk og ingefær ble renset og hakket i små biter, chilien delte jeg i tynne skiver. Purreløk hadde jeg i fryseren så de tømte jeg bare rett i kraften.

Jeg hadde alt i kraften og kokte det opp, hadde på fiskesaus, sitrongress, saften av lime og litt pepper.  Helt til slutt hadde jeg i litt ris. Så smakte jeg de til, jeg måtte ha i litt ekstra lime, fiskesaus og lime, men jeg elsker mye smak. Ha i de pillede rekene og NYT!

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#reker #rekekraft #resteravris # Rester #restemiddag  #rekesuppe #Klarasiatiskrekesuppe #rester #spisoppmaten #Ris #Resteravris #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt

 

Etter middagen søndag var det en del ørretferdig steikt igjen, jeg lagde en god salat, men Frida venninnen til min datter kom med en flott ide om hvordan jeg kjapt kunne lage middag av restene. Den var veldig kjapp å lage, tror ikke jeg brukte mer en 5 minutter, og det ble veldig godt. Så tusen takk for den kjempegode ideen Frida

Rester av ferdig kokt eller steikt ørret eller laks uten skinn og ben.

Rester av ferdig kokt ris

Litt olje eller smør til steiking

Soyasaus (glutenfri om du som meg må ha glutenfritt)

Srirachasaus

Majones (liker du ikke majones kutter du den ut)

Lime eller noe syrlig

Avocado

Jeg hadde thaibasilikum som jeg også strødde litt over.

Bruk en panne eller steikepanne å ha risen først i et minutt eller to, så har man i ørret eller laks som er delt med en gaffel. Ha så på soyasaus, Srirachasaus og lime, og la det få litt varme i et minutt. Del en avocado, ha maten på en tallerken, og ha på majones og avocado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#ørret #laks #fisk # Rester #restemiddag #resteravlaks #resteravørret #resteravfisk #rester #spisoppmaten #Ris #Resteravris #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag

Det ble en del ørret igjen etter middagen i går, og det må jeg jo bruke, jeg har planer om å bruke en del av det til middag etter en ide av Frida. Men resten av ørreten lagde jeg pålegg salat av.

Jeg brukte ferdig kokt/steikt, renset ørret, men bruk gjerne laks.

Majones

Rømme vil nok passe godt sammen med denne, men det hadde jeg ikke, så jeg hadde limsaft i

Gressløk

Salt og pepper

Jeg moste ørreten med en gaffel, hadde i resten og blandet godt sammen. Jeg lot den stå natten over for å trekke.

PS. Beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenor har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideel situasjonen for en med dysleksi!

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#telenor #frustrerttelenorkunde #Kundebehanlinglik0 #morsmiddag #rester #Restemiddag #spisoppmaten #Brukoppdetduharikjøleskapogfryser #hjemmelaget #Matfrabunnen #glutenfri #Glutenfritt #Resteravørret/laks  #Middag #kvelds #Godt #middag #middagstips #Lørdagsmat #helgemat #pålegg

Datteren min og venninnene hennes ønsket seg  middag i går , og ville ha noe uten kjøtt. Jeg forsøkte å finne ut hva de ønsket å spise, men det eneste jeg fikk til svar var “noe godt”😁. Men da jeg foreslo ørret og safransaus var det et enstemmig ja. Det var så kjekt å ha unge mennesker til bors igjen, det gir energi. 

Safransaus:

Ca.6 dl fløte (laktosefri om man ikke tåler laktose)

0,5 g safran (det er en veldig sterk farge, derfor trenger man svært lite). .

1 terning buljong, normalt bruker jeg kyllingbuljong, men siden de ikke ville ha kjøtt og sausen skulle være til fisk, så brukte jeg fiskebuljong denne gangen.

Noen dråper av saften av lime eller sitron, eller eventuelt hvitvinseddik eller hvitvin(til fisk passer det med litt syrlighet)

Salt

Pepper

Når fisken var ferdig hadde jeg noe spiseskjeer fra kraften fra fisken i sausen

Kok fløten sammen med safranen og buljong, det tar ca. 20-30 minutter, rør av og til (den skal koke inn så den blir litt tykkere). Når sausen er passe tykk har man i saften av lim eller lignede, salt, pepper og litt av kraften fra fisken.

Ørret eller laks til 5 personer:

8-10 stykker laks eller ørretfilet (jeg kjøper alltid ørret, det liker jeg best)

Smeltet smør

Gressløk

salt

pepper

Smelt smøret og ha i oppklipt gressløk, salt og pepper og og hell det over fisk som er i en ildfast form. Steik midt i ovnen på 180 grader i rundt 20 minutter.

Grønnsaker: 

Jeg brukte alle grønnsaken jeg hadde igjen i kjøleskapet og fryseren, og det var litt av alt

Brokkoli

gulrot

gresskar

Kål

Hjertesalat

Brekkbønner

Edamamebønner

Smør

Jeg renset og delte alle grønnsaken og wokket de i en gryte.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#laks #ørret #fisk #ovsteiktørret #Ovnsteiktlaks #safransaus #Besøk #selskapsmat #matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfri #Middag  #middagstips

Jeg tok min daglige telefon til  #Telenor for å si at ingen har kontaktet meg selv om de lovet dyrt å hellig at de skulle gjøre det inne utgangen av fredag. Han på Telenor sa teknisk ahdde slettet den saken siden jeg hadde internett til huset. De har ikke gitt meg beskjed om noe som helst. Men i svarte balje, det var jo slik første  gangen jeg ringte til de torsdag morgen, han sa det sikkert var ruteren, selv om jeg sa at jeg hadde lånt naboens ruter og fortsatt ikke nett. Nå må jeg vente på ny ruter, og det kan ta en uke. Jeg har bare en ting å si om Telenor, dette er lavmål og på luksuspriser. Hadde jeg følt at de brydde seg at de virkelig forsøkte å løse problemet hadde alt vært topp, men det er den ignoranter “dette driter jeg i bare du legger på telefonen” holdningen som får topplokket  til å eksplodere.

Skjerp dere!!!!!

jeg beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenor har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideell situasjonen for en med dysleksi!

 

#Telenor #vinneråretsverstekundeservis #Bunnkundeservice #fraværendevhjelp #aldrimer #morsmiddag

De har vært så mye regn at urtene ikke er helt fornøyd, men det er nå litt likevel. Man kan tørke urter, legge de i olje eller fryse de, noe jeg liker best å gjøre. Når de er frosset er de like grønn å fin når du har de på  eller i maten. Her kan du se et innlegg om urter i Olje

jeg beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenor har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideell situasjonen for en med dysleksi!

Jeg renser gressløken og bruker en saks å klippe rett i en plastpose. Jeg bruker tape å limer på posen, og skriver på den hva som er i posen, da holder det på skriften.

Oregano har litt harde stilker, så den tar jeg bort stilken på, før jeg gjør som med gressløken.

Med rosmarinen gjorde jeg som med oreganoen, og rett i pose.

Jeg har flere type urter, men det regner noe helt tullete så det får bli slik denne gangen.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#urter #frysing #hvagjørmanmedurter #hvordantavarepåurter #morsmiddag

De begynner å bli nokså tomt både i kjøleskapet og i fryseren, men det betyr ikke at jeg ikke  kan lage god mat likevel. For meg er rester den gode maten jeg har laget, og som jeg kan trylles frem til en ny deilig rett. Denne hadde jeg i går til middag/kvelds.

PS. Beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenor har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideel situasjonen for en med dysleksi!

Jeg fant ferdig pizzabunn i fryseren Her (glutenfri og melkefri)

1 kyllingfileter

1/2 boks frossen maiskorn

1 boks med pizzasaus jeg lagde dobbelt opp av Her. Det gjør jeg alltid, da er det jo så enkelt neste gang.

2 Tomater

Ca. 1/2 purreløk som jeg også hadde i fryseren

Og til slutt Parmesanost fra fryseren her

Fersk oregano fra egen produksjon

Jeg delte og steikte kyllingen sammen med purreløken. Hadde den tinte pizzasausen på pizzabunnen, og hadde på det som var steikt. Delte tomater å hadde på sammen med mais og revet parmesan.

Steikte pizzaen på 200 g i rundt 20 minutter. Når pizzaen var ferdig hadde jeg på fersk oregano.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#telenor #frustrerttelenorkunde #Kundebehanlinglik0 #morsmiddag #rester #Restemiddag #spisoppmaten #Brukoppdetduharikjøleskapogfryser #hjemmelaget #Matfrabunnen #glutenfripizza #Glutenfripizzaglutenogmelkefri #Restepizza #Middag #kvelds #Godt #middag #middagstips #Lørdagsmat #helgemat

 

 

 

Hull midt på veggen, slik har de instalert kabelen, det var ikke avtalen. Grusomt stygt.  jeg beklager at de er fullt av skrivefeil osv. Telenord har ikke vilje til å rydde opp i feilen på Internett mitt, så alt blir skrevet fra mobil. Ingen ideel situasjonen for en med dysleksi!

 

 

 

 

 

 

Telenord har så mange fine garantier og flotte ord, men når de kommer til praksis gjelder ingen av de. Alltid på nett, gjelder kun de som har mobilabonemang der. Jeg har ikke økonomi til å ha dyrt internett og tv og i tillegg betale dyr mobil. Fornøydgaranti er ikke eksisterende, jeg er så missfornøyd som jeg kan bli, men hjelper det, nopp. På 5 dagen uten Internett og tv, og ingen lovnad om at jeg får de igjen. Nå skal jeg ikke påstå at jeg ikke ble advart av fler andre missfornøyd kunder.

Telenord har vært som en klegg, eller muligens en flått her i mange år, for å få meg som kunde. Her jeg bor er de tydeligvis som å bo i et ødemarken, for de er vanskelig å få internett her. Så jeg ga etter og godtok telenord sitt tilbud. Men i helvete for et system, jeg angret før jeg ble kunde, men da var jeg bundet av kontrakt. De har bare rotet med alt fra første stund, alt fra installasjon,  når jeg skulle bli kunde, regninger, og nå er jeg uten nett på 5 dagen. Og selv om de påstå å ha opprettet dak torsdag, så opprettet de ny sak i går. Altså tidligst onsdag.  Altid på nett, fornøyd kunde garanti osv. Det eneste her er reklame og ingen realitet.

Jeg betaler mye mer en jeg noen gang har betalt for Internett å tv. Og her sittet jeg uten noen av delene. Fy faderen for et firma og  for et system. Siden februar hat jeg brukt enormt mye tid på å stå i kø og diskutere med kundeservice., de er gjerne ikke det manhar lyst å bruke dagenpå.

Jeg har kun opplevd være kundeservice et sted før, og de er next gentel. Og jeg antar at de har overtatt telenord. For en god del år siden var jeg kunde av next Gentell. Jeg ble svindlet på de groveste, så om de er eneste alternativ,  så skal jeg ALDRI mer ha Internett. Jeg har en følelse av Telenord har overtatt samme holdningen, som de. De eneste som betyr noe er å flå kunden.

Jeg gleder meg til den dagen jeg er kvitt telenord, jeg har sent oppsigelsen så jeg ikke skal være kunde der et sekund mer en jeg må.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#telenord #rot #telerot #upålitelig #dårligkundeservice #ingen nett #nulldekkningtellenor #styrunnatelenord