Jeg hadde litt ris igjen og hadde reker i fryseren og hadde veldig lyst på noe middag med Asiatisk smak. Og etter å tatt innfallsmetoden som er vanlig her i huset ble maten til mens jeg stod å så på råvarene, å himmel så godt det ble, i all beskjedenhet 😁.
Til 1 person brukte jeg:
Ca. 14-15 reker med skall, du må gjerne bruke mer.
Smør
Vann så det dekker rekene
Rens rekene og ha skallet i en panne med smør, surr de en stund, ha så på vann så det dekker skallet, og la det få stå å putre mens du lager til resten. Sil så av kraften og kast skallet, eller ha det i matavfalla eller kompost.
Man kan bruke akkurat de grønnsakene man ønsker og har, men jeg brukte følgende:
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 lite stykke ingefær
1 mellomstor gulrot
1 bit purreløk (bruk den løken du har og liker)
1 fingerlang bit av brokkolistilken
1 blomst/bunt brokkoli
Saften av 1 båt lime eller lignede som er syrlig
1/2 ts sitrongress
Ca.2 ss fiskesaus
Pepper
Rens og del grønnsakene i små biter, gulroten og stilken på brokkolinien skrellet jeg og skar i tynne staver (det er ikke så veldig nøye, det er kun estetisk), brokkolibunten delte jeg de i de minste buntene som var mulig, hvitløk og ingefær ble renset og hakket i små biter, chilien delte jeg i tynne skiver. Purreløk hadde jeg i fryseren så de tømte jeg bare rett i kraften.
Jeg hadde alt i kraften og kokte det opp, hadde på fiskesaus, sitrongress, saften av lime og litt pepper. Helt til slutt hadde jeg i litt ris. Så smakte jeg de til, jeg måtte ha i litt ekstra lime, fiskesaus og lime, men jeg elsker mye smak. Ha i de pillede rekene og NYT!
Del gjerne innlegget med venner og familie
#reker #rekekraft #resteravris # Rester #restemiddag #rekesuppe #Klarasiatiskrekesuppe #rester #spisoppmaten #Ris #Resteravris #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt