Pizzasaus

Categories I ovnen, På sparebluss, Saus

Hjemmelaget pizzasaus er enkelt og rimelig å lage,  og kan godt fryses i porsjoner. Jeg har ikke kjøpt pizzasaus på veldig lenge så jeg aner ikke hva den koster lenger, men jeg vil tro at dette blir en del billigere en å kjøpe ferdig.  Det er jo ikke så mye man trenger til en pizza, så av en boks med knuste tomater har jeg nok til 3 pizzaer. Jeg brukte en og har de to andre i små bokser i fryseren.

1 løk

1-2 eller flere fedd hvitløk

En bit chili eller chilipulver (kan sløyfes om du ikke er glad i det)

Smør å surre løken i

1 buljongterning

1 boks knuste tomater

Litt vann til å skylle ut av boksen, rundt 1 dl.  Knuste tomater har varierende mengde væske i seg, så vr obs at du ikke har i for mye vann

2 ts oregano

2 ts spisskummen

2 ts basilikum

Pepper

Salt

Rens og del løken og chili i biter og surr i en panne med smør. Ha i tomatene og litt vann, buljongen og krydderne i å kok det rundt 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer krydder. Ønsker man en helt klumper fri pizzasaus bruker man en stavmikser for å få en jevn saus. Jeg gjør aldri det lenger, men da ungene var små var det viktig for de 😀

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *