Hjemmelaget pizzasaus er enkelt og rimelig å lage, og kan godt fryses i porsjoner. Jeg har ikke kjøpt pizzasaus på veldig lenge så jeg aner ikke hva den koster lenger, men jeg vil tro at dette blir en del billigere en å kjøpe ferdig. Det er jo ikke så mye man trenger til en pizza, så av en boks med knuste tomater har jeg nok til 3 pizzaer. Jeg brukte en og har de to andre i små bokser i fryseren.
1 løk
1-2 eller flere fedd hvitløk
En bit chili eller chilipulver (kan sløyfes om du ikke er glad i det)
Smør å surre løken i
1 buljongterning
1 boks knuste tomater
Litt vann til å skylle ut av boksen, rundt 1 dl. Knuste tomater har varierende mengde væske i seg, så vr obs at du ikke har i for mye vann
2 ts oregano
2 ts spisskummen
2 ts basilikum
Pepper
Salt
Rens og del løken og chili i biter og surr i en panne med smør. Ha i tomatene og litt vann, buljongen og krydderne i å kok det rundt 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer krydder. Ønsker man en helt klumper fri pizzasaus bruker man en stavmikser for å få en jevn saus. Jeg gjør aldri det lenger, men da ungene var små var det viktig for de