Datteren min og venninnene hennes ønsket seg middag i går , og ville ha noe uten kjøtt. Jeg forsøkte å finne ut hva de ønsket å spise, men det eneste jeg fikk til svar var “noe godt”😁. Men da jeg foreslo ørret og safransaus var det et enstemmig ja. Det var så kjekt å ha unge mennesker til bors igjen, det gir energi.
Safransaus:
Ca.6 dl fløte (laktosefri om man ikke tåler laktose)
0,5 g safran (det er en veldig sterk farge, derfor trenger man svært lite). .
1 terning buljong, normalt bruker jeg kyllingbuljong, men siden de ikke ville ha kjøtt og sausen skulle være til fisk, så brukte jeg fiskebuljong denne gangen.
Noen dråper av saften av lime eller sitron, eller eventuelt hvitvinseddik eller hvitvin(til fisk passer det med litt syrlighet)
Salt
Pepper
Når fisken var ferdig hadde jeg noe spiseskjeer fra kraften fra fisken i sausen
Kok fløten sammen med safranen og buljong, det tar ca. 20-30 minutter, rør av og til (den skal koke inn så den blir litt tykkere). Når sausen er passe tykk har man i saften av lim eller lignede, salt, pepper og litt av kraften fra fisken.
Ørret eller laks til 5 personer:
8-10 stykker laks eller ørretfilet (jeg kjøper alltid ørret, det liker jeg best)
Smeltet smør
Gressløk
salt
pepper
Smelt smøret og ha i oppklipt gressløk, salt og pepper og og hell det over fisk som er i en ildfast form. Steik midt i ovnen på 180 grader i rundt 20 minutter.
Grønnsaker:
Jeg brukte alle grønnsaken jeg hadde igjen i kjøleskapet og fryseren, og det var litt av alt
Brokkoli
gulrot
gresskar
Kål
Hjertesalat
Brekkbønner
Edamamebønner
Smør
Jeg renset og delte alle grønnsaken og wokket de i en gryte.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#laks #ørret #fisk #ovsteiktørret #Ovnsteiktlaks #safransaus #Besøk #selskapsmat #matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfri #Middag #middagstips
Så deilig!! Og så veldig koselig ut også 🙂
Å det var så utrolig koselig, fin ungdom eller unge voksne er vel mer rett å si😊