Ovnsbakt ørret og safransaus

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

Datteren min og venninnene hennes ønsket seg  middag i går , og ville ha noe uten kjøtt. Jeg forsøkte å finne ut hva de ønsket å spise, men det eneste jeg fikk til svar var “noe godt”😁. Men da jeg foreslo ørret og safransaus var det et enstemmig ja. Det var så kjekt å ha unge mennesker til bors igjen, det gir energi. 

Safransaus:

Ca.6 dl fløte (laktosefri om man ikke tåler laktose)

0,5 g safran (det er en veldig sterk farge, derfor trenger man svært lite). .

1 terning buljong, normalt bruker jeg kyllingbuljong, men siden de ikke ville ha kjøtt og sausen skulle være til fisk, så brukte jeg fiskebuljong denne gangen.

Noen dråper av saften av lime eller sitron, eller eventuelt hvitvinseddik eller hvitvin(til fisk passer det med litt syrlighet)

Salt

Pepper

Når fisken var ferdig hadde jeg noe spiseskjeer fra kraften fra fisken i sausen

Kok fløten sammen med safranen og buljong, det tar ca. 20-30 minutter, rør av og til (den skal koke inn så den blir litt tykkere). Når sausen er passe tykk har man i saften av lim eller lignede, salt, pepper og litt av kraften fra fisken.

Ørret eller laks til 5 personer:

8-10 stykker laks eller ørretfilet (jeg kjøper alltid ørret, det liker jeg best)

Smeltet smør

Gressløk

salt

pepper

Smelt smøret og ha i oppklipt gressløk, salt og pepper og og hell det over fisk som er i en ildfast form. Steik midt i ovnen på 180 grader i rundt 20 minutter.

Grønnsaker: 

Jeg brukte alle grønnsaken jeg hadde igjen i kjøleskapet og fryseren, og det var litt av alt

Brokkoli

gulrot

gresskar

Kål

Hjertesalat

Brekkbønner

Edamamebønner

Smør

Jeg renset og delte alle grønnsaken og wokket de i en gryte.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#laks #ørret #fisk #ovsteiktørret #Ovnsteiktlaks #safransaus #Besøk #selskapsmat #matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfri #Middag  #middagstips

2 kommentarer

2 thoughts on “Ovnsbakt ørret og safransaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *