Vinkokt ris med parmesan og røykt ørret

Categories Tapas

 

Dette er en noe uvanlig kombinasjon å koke ris i vin, men du hendelse så godt det var. Jeg hadde dette som en forrett, og jeg synes den var både enkel og delikat, eller hva synes du?

Når jeg har rester av vin fryser jeg den ned i fruktposer eller lignende og bruker den i forskjellig mat. For å se tips klikk HER

Når det skal være forrett så skal det ikke være mye på tallerken og derfor kokte jeg kun en porsjon ris til 4 porsjoner.

1 porsjon ris som er litt klebrig ca. 50 g

½ løk, du kan gjerne bruke sjalottløk om du foretrekker det

1 fedd hvitløk eller tilsvarende med kinahvitløk (ca. ½)  

Smør eller olje til steiking

2 dl hvitvin helst litt tørr

Etterfyll med vann om nødvendig

Salt

Pepper

1 ss raspet parmesan ost (bruk gjerne mer om du liker smaken)

Røykt ørret eller laks

Parmaskinke

Fersk dill

Rens og findel hvitløk og løk og surr i en panne, ha deretter i risen og la også den få litt steiking før man har på hvitvinen, kok som etter anvisning på pakken med salt og pepper. Etterfyll med vann om nødvendig.  Når risen er ferdig kokt har man i parmesanen, og smaker til om den trenger mer salt eller pepper.

Steik parmaskinken til den er blitt hard og «crispy», legg den til avkjøling på et tørkepapir.

Jeg brukte en liten rund form for å forme risen på tallerken, og la oppskåret røykt ørret på toppen av risen, og knuste den sprøsteikte parmaskinken rundt på tallerken, og toppet med litt dill. Man kan godt ha litt grønnsak til pynt rundt om man ønsker det, men ikke la det bli for mye.

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Vinkokt ris med parmesan og røykt ørret

  1. Arrrrrrghhh!! Og så jeg som ga bort en halv dunk chablis til svigermor, for den var altfor sur og ga meg halsbrann. Jeg kunne jo frosset den, og laget dette! Fikk vann i munnen så godt hørtes det ut!

  2. Min matgale verden: He he moralen er, ikke gi bort vin 😉 Ja ja men du vet det til neste gang, kjekt at svigermor får litt vin også da 🙂

  3. Dette så jo riktig lekkert ut (selv om jeg ville byttet ut fisken med en skinke eller noe, siden jeg ikke er så begeistret for fisk). Jeg bruker vin i risottoen, og det blir kanskje litt samme smak?

  4. margarites: ja det er det nok det, selv om jeg aldri har forsøkt det før 🙂 Klart man kan ha på hva som helst, kun fantasien som stanser oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *