Til 4 personer

4-6 kyllingfileter 

2 purreløk

2 paprika

1 boks usukret ananas (277g)          

2 bokser kokosmelk (a 400ml)

Ca. 3 ss maizena

Ca. 1 ss karri (Men husk at det er bedre å ta i for lite enn for mye)

Ca. 2 ts salt

1 ts pepper

Rens og vask purren godt og kutt den opp i biter og surr den i pannen. Del filetene i biter, ha litt og litt i pannen sånn at den ikke blir for avkjølt. La kyllingbitene surre til de er gylden brun. Del paprikaen i forholdsvis små biter og steik de sammen med kylling og purren. Når alt dette har fått surret i ca. 5 minutter, tas pannen bort fra platen. Ha så i kokosmelk og maizena og rør den godt ut, før den settes på platen for et oppkok. Ha i ananas krydder og salt.

Jeg serverte gryten med villris (men du bruker det du liker til) og litt salat. Villrisen tar lang tid å tilberede, derfor tilbereder jeg mye når jeg først lager og fryser den ned. Så i dag knakk jeg bare av en bit av villrisen og varmet den, det er gjort på få minutter.

Se tips HER       

 


// ]]>

 

Matbloggtoppen

#Kylling #baligryte #kjapp #sunn #enkel #middag #middagstips #glutenfri #melkefri # matintorleanse #blogg #morsmiddag #hvaskalvihatilmiddag #godt #barnevennlig 

 

 

 

20 kommentarer

20 thoughts on “Baligryte

  1. Denne laget jeg i dag… HELT FANTASTISK, siden jeg har drømt om Baligryte lenge, men synes den i butikken har for mye rart i seg 🙂 TAKK!!!!!!!!!!

  2. togoodtobad: Klart du kan 🙂 men det er litt av “gimmicken” og det som er nærmest den opprinnelige måten å lage en slik rett på. De aller fleste rettene som er “utenlandske” er jo tilpasset det Norske kostholdet, væremåte og hva vi er vant til. Har du ikke laget denne før, så vil jeg gjerne høre hvordan du synes den ble og om det var enkelt:-) Lykke til

  3. Denne lagde jeg i går. Ble kjempegodt!! Tusen takk for oppskrift. Ser du har mange andre fine oppskrifter også, skal prøve noen av de. Fin blogg!

  4. Min matgale verden: Tusen takk for all hyggelig tilbakemelding. Ja det er nesten hele vitsen med bloggen min at maten skal være enkel å lage, sunn og god. Og selv om mange oppskrifter gjerne ikke er tradisjonelle og vanlige siden jeg lager de fleste oppskriftene selv, så legger jeg kun ut de som smaker godt, 🙂 Ha en strålende fin dag.

  5. Veldig god oppskrift:) Lettlaget og bedre smak enn en gammel favoritt fra Toro. Moro å kunne bytte ut halvfabrikat rett for rett med hjelp av gode bloggere som deg! Takk for inspirasjon:) P.S. Blir veldig glad for flere ukemenyer med handleliste!!

  6. Charlotte: Å tusen takk nå ble jeg glad. Var handlelisten så noenlunde ok?Jeg skal forsøke å få laget ukemeny så fort jeg får til:-)

    1. Du kan bruke litt av saften, men ikke for mye etter min smak. Men vi liker forskjellig smaker så prøv hva du synes er best. Dette er en superenkel og knallgod gryte. Hører gjerne fra deg hvordan du likte den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *