Vi hadde en steikt diger kyllingfilet igjen fra da vi spiste kyllingfilet og kanaripoteter med mojosaus og rødkålsalat HER, den lagde jeg baligryte av.

Denne gryten blir selvfølgelig best om man koke kylling eller høns, men et sted går genseren når man er på ferie. Denne er naturlig gluten og melkefri.

Jeg laget  en litt annen vri på Baligryten denne gangen, siden det ikke er lett å få tak i akkurat de samme ingrediensene som hjemme. Den andre Baligryten finner du HER

4 personer

2 dl kylling/hønsekraft eller kyllingbuljong og vann

1 hel kylling/høns, eller så mye kylling man har. Vi brukte som sakt den ferdig steikte kyllingfileten, det var vel rundt 250 g, så litt lite kylling til 3 personer, men i en gryte trenger man ikke så mye.

1 purreløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 gul paprika (man treger ikke bruke alle tre fagene, men det blir fine farger på maten)

2 boks usukret oppdelt ananas (a 277g)

2 bokser kokosmelk (a 400ml)

Ca. 3 ss maizena

2-3 ts  rød karri pasta eller man kan bruke karripulver, men det blir ikke helt samme runde smaken. Jeg brukte karripulver denne gangen, for jeg fant ikke ut hvor curry past stod i butikken.

Ca. 2 ts salt

Ca. 1 ts pepper

“Ønsker du å koke kraft så setter man kylling eller høns på kok, høns tar  lengre tid å koke, man bør regne rundt to timer høns, og  rundt en time på kylling, men det blir aller best kraft av høns synes jeg. Man kan godt dele den før den kokes, det kommer litt ant på hvor store panner du har 🙂.  Den øverste delen på  purren kan være litt stygg og ødelagt, kok  den med fuglen, da blir det blir ekstra god kraft.

Rens og vask purren og paprika og kutt den opp i biter, å surr den i pannen med smør. Har man kraft har man det i med grønnsakene, uten kraft  bruker man vann og buljong. Ha deretter i kokosmelk og maizena og rør den godt ut, før den settes på platen for et oppkok under omrøring. Ha i ananas og smak til med rød karripasta,  krydder og salt.

Server gjerne med ris og salat.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri  #gresskarmos  #hjemmelaget #matfrabunnen  #sunt #enkelt #grandcanaria #pouertorico

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Baligryte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *