Kylling med Bretagnesaus og salat med mango

Categories Alle oppskrifter, Kyllingretter, Saus

Fredag og helg, å jeg er så heldig å få besøk igjen av min tidligere nabo Bjørg, og da måtte vi kose oss. Bretagnesaus har jeg verken smakt eller laget før, men ut i fra diverse oppskrifte har jeg satt sammen min variant.

 

Bretagnesaus:

Til 2 personer

1 løk

4 hvitløksfedd

1/2 paprika

1 liten gulrot

1 klatt smør til steiking

1 kyllingbuljong

2. 5 dl vann

Ca. 1 ts  Sriracha saus eller mer

Ca. 1 ts med paprikapulver

1 ts sukker

1- 1/2  dl fløte eller plantebasert fløte

Jeg måtte ha i litt limesaus i for å balansere den

Litt salt

Pepper

Rens og grovdel løk, hvitløk, paprika og gulrot og å surr det i en panne med smør eller olje. Ha på vann, buljong, Sriracha saus og paprikapulver, og la det få koke til det er mørt, bruk stavmikser eller lignede å kjør den glatt. Ha i fløten og sukker, og smak den til, trenger du litt syre i så kan du bruke lime/sitron eller hvitvinseddik. Smak så til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.

Kylling:

Jeg kjøpten kylllårfilet, vanligvis henger det sammen, men i dag var det nesten oppdelt som kyllingbiter. Men det stod ikke på smaken, dette kjøtte er både billigere og langt mer saftig og smakfullt en filetstykker. Den bare steikte jeg og hadde salt og peper på.

Salat:

Salaten bestod av en ferdig pakke med salat

sherrytomater

agurk

Mango

 

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kylling #Bretagnesaus #Glutenfri #utenegg #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat #Middag #middagstips #morsmiddag #festmat

2 kommentarer

2 thoughts on “Kylling med Bretagnesaus og salat med mango

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *