Fredag og helg, å jeg er så heldig å få besøk igjen av min tidligere nabo Bjørg, og da måtte vi kose oss. Bretagnesaus har jeg verken smakt eller laget før, men ut i fra diverse oppskrifte har jeg satt sammen min variant.
Til 2 personer
1 løk
4 hvitløksfedd
1/2 paprika
1 liten gulrot
1 klatt smør til steiking
1 kyllingbuljong
2. 5 dl vann
Ca. 1 ts Sriracha saus eller mer
Ca. 1 ts med paprikapulver
1 ts sukker
1- 1/2 dl fløte eller plantebasert fløte
Jeg måtte ha i litt limesaus i for å balansere den
Litt salt
Pepper
Rens og grovdel løk, hvitløk, paprika og gulrot og å surr det i en panne med smør eller olje. Ha på vann, buljong, Sriracha saus og paprikapulver, og la det få koke til det er mørt, bruk stavmikser eller lignede å kjør den glatt. Ha i fløten og sukker, og smak den til, trenger du litt syre i så kan du bruke lime/sitron eller hvitvinseddik. Smak så til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.
Kylling:
Jeg kjøpten kylllårfilet, vanligvis henger det sammen, men i dag var det nesten oppdelt som kyllingbiter. Men det stod ikke på smaken, dette kjøtte er både billigere og langt mer saftig og smakfullt en filetstykker. Den bare steikte jeg og hadde salt og peper på.
Salat:
Salaten bestod av en ferdig pakke med salat
sherrytomater
agurk
Mango
Del gjerne innlegget med familie og venner
#kylling #Bretagnesaus #Glutenfri #utenegg #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat #Middag #middagstips #morsmiddag #festmat
Nam, nam 😍 Jeg er jo så glad i kylling, og dette må jeg prøve.
Ønsker deg en kjempefin lørdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Så snill du er da ❤😊