Last Updated:

Torsk med mangosalsa, fennikel og soyasaus

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

Nå er det strask hverdag igjen, og det kjenner jeg er utrolig godt, for nå har det vært for mye søte kaker, mye mat og speielt kjøtt og vin. Da er det ekstra godt å komme inn i en hverdagslig rutine med sunn og god mat. I dag hadde jeg så lyst på fisk at det måtte bli torsk, og for en vidunderlig fisk det er. Fennikel er ikke jeg så vant til å bruke, og rå tror jeg knapt jeg har smakt den, men helt ærlig, så er den bedre rå en varmebehandlet. Fennikel er en urt som  tradisjonelt blir  brukt i matlaging for å bekjempe overvekt, da oljen har en beroligende effekt på fordøyelsessystemet. Og gjett om jeg trenger det nå he he he, med nesten to uker med feiring! Mango er nydelig mat, og den jeg hadde måtte brukes, så hvorfor ikke lage en salsa, den syrlige friske smaken passer knallgodt til.

 

Til 2 personer:

Ca 1/2 Fennikel

1 gulrot

Rens fennikel og gulerot på mandolin eller med en ostehøvel. Legg det i en skål med iskalt vann, og sett det i kjøleskapet så de blir sprø og gode.

300-400 g torsk filet uten bein

Salt

Mangosalsa:

1/2 mango

1 ss olivenolje eller en nøytral

1 ts flytende honning (du kan bruke mer om du ønsker den søtere)

1 stor båt lime

Ca. 1/2 rød chili eller så mye du vil ha

Del mangoen i små biter, jeg bruker å skjære den i skallet, da er det lett å kontrolere størrelsen på bitene, og så bruker jeg tomlene å dra de av skinnet. Ha bitene i en skål, ha på oppskåret chili uten frø, olje, honning og saften av lime. Bland godt sammen.

Soyasaus:

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

ca. 1 ss olje

2-3 ss soyasaus

Rens og findel løk og hvitløk, ha det i en stekepanne  med olje og surr lett, ha fisken på og steik den i løken, strø salt på fisken. Når fisken er ferdg tar man den ut av pannen, og har i soyasaus og lar det få koke et minutt eller to.

Ha fisken på fate, ha de knasende sprø grønnsakene på, og mangosalsa, og til slutt tar man en skje med soyasausen og fordeler over maten. Hva man ønsker til er opp til den enkelter, men her passer det godt med ris, rotmos, eller nudler.

Velbekommen!

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #matfrabunnen #middagstips #morsmiddag #Torsk #fennikel #mangosalsa #Asiatisk #fisktilmiddag #fisk #torsktilmiddag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *