Solveig sin supersaftige gulerotkake
Categories Alle oppskrifter, Søte gleder, søteglederDa jeg hadde afternoon the HER måtte jeg jo ha kaker, og jeg var veldig usikker hva jeg skulle lage, for jeg ville lage slik at den var glutenfri siden det er flere en meg som ikke kunne ha gluten. Valget ble gulerotkake, for den blir saftig og god, selv glutenfri. Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Solveig, for lenge siden. Hun lagde den en gang jeg var på besøk hos henne, og den har blitt lagd gjentatte ganger. Og den var fortsatt god selv etter den var fryst.
4dl sukker.
5 egg.
3dl olje.
1ts. Allehånde(er et krydder som man får kjøpt i de aller fleste butikker)
1ts.kanel,
1stor ts. Vaniljesukker
4dl. glutenfri fin kakemiks (Toro) eller hvetemel om du tåler det
3/4 ts. Salt
2ts. Natron (ikke suksess å bruke bakepulver)
6dl raspet gulrot.
Hvis ønske så kan en bruke 2 dl valnøtter.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, salt, krydder, natron og olje sammen og ha det i eggedosisen, rør forsiktig. Ha i renset og raspet gulrot og hell røren i en smurt langpanne eller to runde 24 former.
Steik midt i ovnen på 150 grader i ca. 2 timer.
Glasur:
2 pakker naturell krem ost
280g melis.
1.dl smeltet smør.
2 ts vaniljesukker.
Dette piskes luftig i mixer.
Ha på kaken når den er avkjølt
Etter selskapet frøs jeg ned resten av kaken, og tok den opp til selskapet jeg hadde i helgen. HER
HER kan du lese om afternoon the
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
#afternoonthe #Glutenfri #Bursdag #matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #gulrotkake #Glutenfrigulrotkake
Nam, nam 😍 Gulrotkake er det beste jeg vet av kaker, og takk for at du delte oppskriften 😊
Ønsker deg en kjempefin tirsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Det er noe speielt med gulrotkake, den er så saftig og full av smak.Ha en fin kveld du også og pusekattene dine 💖