Last Updated:

Solveig sin supersaftige gulerotkake

Categories Alle oppskrifter, Søte gleder, søtegleder

Da jeg hadde afternoon the  HER måtte jeg jo ha kaker, og jeg var veldig usikker hva jeg skulle lage, for jeg ville lage slik at den var glutenfri siden det er flere en meg som ikke kunne ha gluten. Valget ble gulerotkake, for den blir saftig og god, selv glutenfri. Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Solveig, for lenge siden. Hun lagde den en gang jeg var på besøk hos henne, og den har blitt lagd gjentatte ganger. Og den var fortsatt god selv etter den var fryst.

4dl sukker.

5 egg.

3dl olje.

1ts.  Allehånde(er et krydder som man får kjøpt i de aller fleste butikker)

1ts.kanel,

1stor ts. Vaniljesukker

4dl. glutenfri  fin kakemiks (Toro) eller hvetemel om du tåler det

3/4 ts. Salt

2ts. Natron (ikke suksess å bruke bakepulver)

6dl raspet gulrot.

Hvis ønske så kan en bruke 2 dl valnøtter.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, salt, krydder, natron og olje sammen og ha det i eggedosisen, rør forsiktig. Ha i renset og raspet gulrot og hell røren i en smurt langpanne eller to runde 24 former.

Steik midt i ovnen på 150 grader i ca. 2 timer.

Glasur:

2 pakker naturell krem ost

280g melis.

1.dl smeltet smør.

2 ts vaniljesukker.

Dette piskes luftig i mixer.

Ha på kaken når den er avkjølt

 

Etter selskapet frøs jeg ned resten av kaken, og tok den opp til selskapet jeg hadde i helgen. HER

 

HER kan du lese om afternoon the

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#afternoonthe #Glutenfri #Bursdag #matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #gulrotkake #Glutenfrigulrotkake

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Solveig sin supersaftige gulerotkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *