Fårikål ekte tradisjonsmat

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

Fårikål i første, fårikål i andre, for Andersen har slektninger på Voss….🎵🎶🎸💿. Noen av dere har gjerne hørt denne sangen av “De musikalske dvergene”, men det er så lenge siden at det nok kun er i min generasjon og eldre som har hørt den. Unntaket er muligens om man er oppvokst i Bergen 😁. HER  kan du høre  De musikalske dvergene.

Fårikål kan man varme opp igjen neste dag, da er den enda bedre, ønsker du å fryse den går det helt fint. Potetetene blir ikke gode når de har vært frossen.

Til ca. 4 personer:

Ca. 1.5 kg ferskt fårekjøtt(bog eller bryst)

Ca. 1.5 kg kål (en stor kålhode)

2-3 ts salt

2-3 ts hel pepper .  Hjemme har jeg har kjøpt en liten hylse som er laget til å ha i fårikålen, slik at en slipper all hel pepper i maten. De får en kjøpt på noen matbutikker. Denne gangen ble det pepper i fårikålen siden jeg var hos min datter.

Vann til det dekker kjøttet

Del kålen opp i litt store biter. Legg kål og kjøtt lagvis i en panne med litt salt i mellom. De er ikke uvanlig at noen har mel mellom lagene, det gjør aldri jeg, men ønsker du det, så strør du det melet du tåler mellom lagene mellom kål og kjøtt. . Ha på salt, pepper og vann.

La det koke i rundt 1-1/2 time til kjøtte er mørt. Rør forsiktig av og til.

Server med poteter til.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Lammekjøtt  #fårekjøtt #høstmat #Sønndagsmiddag #lørdagsmat #helgemat #Nydelig #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi  #Tradisjonsmat #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt

7 kommentarer

7 thoughts on “Fårikål ekte tradisjonsmat

      1. Ja det er slik min mor gjorde med det meste av mat, jeg foretrekker det litt mindre kokt. Snakket akkurat med en venninne om akkurat det 🙂. Vi har forskjellig måte og tradisjon, slik kommer det alltid til å bli 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *