Fårikål i første, fårikål i andre, for Andersen har slektninger på Voss….🎵🎶🎸💿. Noen av dere har gjerne hørt denne sangen av “De musikalske dvergene”, men det er så lenge siden at det nok kun er i min generasjon og eldre som har hørt den. Unntaket er muligens om man er oppvokst i Bergen 😁. HER kan du høre De musikalske dvergene.
Fårikål kan man varme opp igjen neste dag, da er den enda bedre, ønsker du å fryse den går det helt fint. Potetetene blir ikke gode når de har vært frossen.
Til ca. 4 personer:
Ca. 1.5 kg ferskt fårekjøtt(bog eller bryst)
Ca. 1.5 kg kål (en stor kålhode)
2-3 ts salt
2-3 ts hel pepper . Hjemme har jeg har kjøpt en liten hylse som er laget til å ha i fårikålen, slik at en slipper all hel pepper i maten. De får en kjøpt på noen matbutikker. Denne gangen ble det pepper i fårikålen siden jeg var hos min datter.
Vann til det dekker kjøttet
Del kålen opp i litt store biter. Legg kål og kjøtt lagvis i en panne med litt salt i mellom. De er ikke uvanlig at noen har mel mellom lagene, det gjør aldri jeg, men ønsker du det, så strør du det melet du tåler mellom lagene mellom kål og kjøtt. . Ha på salt, pepper og vann.
La det koke i rundt 1-1/2 time til kjøtte er mørt. Rør forsiktig av og til.
Server med poteter til.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Lammekjøtt #fårekjøtt #høstmat #Sønndagsmiddag #lørdagsmat #helgemat #Nydelig #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Tradisjonsmat #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt
Fårikål er noe av det beste jeg vet….. – og snart skal jeg lage det, og invitere ungane på middag! Klem <3
Det samme her, bare elsker det. Det var min datter som spurte om jeg kunne lage 🙂
Lam i kål, prøv heller får i kål😉
Ja det er jeg oppvokst med, men ikke så lett å få tak i sau lenger
Lam i kål, prøv heller får i kål😉
ja, og får i kål må koke i 4-5 timer😉
Ja det er slik min mor gjorde med det meste av mat, jeg foretrekker det litt mindre kokt. Snakket akkurat med en venninne om akkurat det 🙂. Vi har forskjellig måte og tradisjon, slik kommer det alltid til å bli 😉