VELKOMMEN TIL MORSMIDDAGS VERDEN! Alle mine oppskrifter består av mat som er laget fra bunnen av. Her finner du matoppskrifter som inkluderer de aller fleste, og som også er tilpasset de med ulike matallergier. Du finner også oppskrifter på vegansk og vegetarmat. Jeg er utdannet innen ernæring, så gode ernæringsråd får du også. Jeg er glad i å gå turer i skog og mark, og du kan «slå følge» med meg på disse turene. Siden en av mine store lidenskaper er hage -og blomsterstell så skriver jeg også om det når det passer. Det kommer et og annet reisereisebrev i ny og ne, og diverse tips og kreative ideer om alt mulig rart. Morsomme historier fra mitt liv som ikke er helt A4 får du nok også iblant. Jeg har dysleksi så innleggene blir nok krydret med skrivefeil. Takk for at nettopp DU stakk innom. Jeg både ser og hører gjerne fra DEG igjen!
I den grønne salaten hadde jeg Hjemmedyrket lollo rosso, Crispisalat, granatepler og agurk, og en deilig aprikos eddik til
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følgemeg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
Av en eller annen grunn kommer jeg ikke inn på bloggsiden fra pc, og da er det tungvint å skrive. I vinter plantet jeg blant annet tulipaner og de har endelig begynt å blomstre. De er bare nydelig.
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
Humor på høyt nivå, jallefall noen meter over havet. Her står det skrevet på en stein som er satt ned “Jeg er den egentlige holder opp Stego”.
Jeg må trekke på smilebåndet hver gang jeg går forbi, dette er Randi humor . Men man trenger ikke å lese på selvironiske skilt for å få et løst smilebånd, for når Hanne Lise og jeg går på tur snakker vi om alt mulig gøy vi har vært med på, og ler hjertelig av oss selv. Så når vi går på tur trimmer vi ikke bare beina, men lattermusklene også.
De 20 postene som går opp og ned nederst på karte var de vi tok på fredag, og resten i går. Turen fra Totland i går var mye enklere og lysere tur, det var ikke i så mye myr, og skog som fredag. Denne turen kan de aller fleste klare, selv om de er et godt stykke mellom en del av postene.
Bildene er ikke kronologisk.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
Dette har vært en nydelig solskinnsdag, og Hanne Lise og jeg tok resten av stolpene på karte vi begynte på fredag. Da vi kom hjem måtte vi ha mat, for da var vi gått oss skikkelig sultne.
Jeg hadde kokt kraft av rekeskallene før vi gikk, så det var enkelt å smelle i hop sausen da vi kom hjem.
Fisken steikte jeg bare med salt og pepper, noen minutter på pannen, på begge sider. Så vil du ha poteter til må man begynne med de.
Rekesaus:
Til to personer:
Rens rundt 100 g reker eller mer. Rekene settes i kjøleskapet, og kraften kokes av skallet som du finner oppskrift på HER
3 dl kraft av rekeskall
1 1/2 dl fløte eller plantebasert fløte som jeg brukte
Ca. safte av en 1/2 lime
1 god ss maizena
Salt
Pepper
Gressløk eller vårløk
Ha kraften, fløten og melet i en panne og rør melet godt ut, og sett pannen på platen og kok opp under omrøring. Blir sausen for tykk så ha i litt mer kraft, ha i saften av lime, gressløk og smak til med salt og pepper. Ha rekene på sausen enten rekk før servering eller rett på fatet.
Jeg hadde kokte poteter, gulrot og brokkoli til.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
Hanne Lise har begynt å gå stolpejakt så nå kan vi gå sammen når det passer slik, å det er så utrolig koselig, så heldige meg som nå har noen å gå med av og til. Turen som begynner på Sandven ved Kaland skole begynner helt i veien, og ser ut man må gå igjennom en hage for å komme videre, men heldigvis gikk den utenfor hagen. Det var bratt, masse skog og veldig bløtt, så her bør man ha gode sko. For orden skyld bildene er ikke kronologisk. De var ikke mange folk å se, faktisk traff vi kun på kun en hyggelig mann på turen, men det holder det.
Hanne Lise fikk også tatt to topper på fjelltoppjakten, siden dette er mitt område så har jeg vært der før. De fleste stolpene var veldig enkel å finne, men stolpe 82 og 83 bør tas samtidig som man er med stolpe 71 ellers må man gå helt på toppen igjen når man nesten er nede, er min anbefaling. Vi brukte rundt 4 timer på turen, og det ble en ekstra time på å gå opp og ned igjen på de stolpene 82, 83 og 84. Men det er deilig å være ute, og man har bare godt av å gå, så det var en herlig tur, og vi fikk den første sorte stolpen denne sesongen, knallgøy.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
And er ikke ofte jeg har, men noen ganger må man slå til andelårene var ferdige(sous vide og derfor ser de grå ut), de skulle bare varmes 20 minutter i ovnen på 180 grader.
På pakken stod det at det var godt med rotmos av selleri og epler steikt i honning, noe som hørtes nydelig ut så det lagde jeg.
Jeg hadde litt blomkål i også for jeg var ikke sikker på at det ville bli nok med den sellerien jeg hadde.
Selleristappe lager jeg så enkelt som dette:
Beregne ca. 200 g sellerirot pr person (man kan bytter ut litt av sellerien med poteter eller blomkål, eller litt av begge deler)
ca. 25-30 g smør
Salt
Pepper
Rens selleriroten og del den i biter, kok den i vann med litt salt. Når den er ferdig kokt er den mør, da siler man vannet av, har på smøret, bruker stavmikser eller en potestauke og mos alt godt. Smak til med salt og pepper.
Eplene gjorde jeg slik med:
1 eple per person
1 god klatt smør
1 ts honning
Vask eplene ta ut eplehuset og eventuelt skrell av skallet, skjær i skiver. Smelt smøret i en stekepanne, og ha på honningen, ha middels varme og steik eplene på begge sider, til de er glaserte ( det er gylden av honningen og varmen).
Saus:
Man må ikke ha saus på, men jeg kunne rett og slett ikke la den deilige kraften gå til spille.
Jeg tok kraften i en panne, hadde på maizena og kokte det hele opp, så hadde jeg i litt sukkerkulør for fargen sin del, og litt salt og pepper. Og vips hadde vi en nydelig saus.
Jeg hadde litt rosenkål, og det passet godt til.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
I går var en veldig sosial dag, å det er så godt. Jeg måtte lage noe godt i full fart, og jeg tenkte på risboller, men jeg hadde ikke noe av delene, så da var det plan B, som var det jeg hadde i skap og skuffer, nemlig cornflakes med sjokolade. De var sprøtt, søtt og knasende godt. Dette er en veldig grei oppskrift å ta barna med på å lage.
Jeg tok alt på lykke og fromme siden vekten min ikke ville virke, men nå er jeg god på slike ting så her er en oppskrift som er omtrent.
100 g sjokolade (melke og glutenfri for oss som trenger det), jeg brukte en mørk sjokolade som var 80 %, men den er jo litt sær i smaken så bruk den sjokoladen du liker
50 g smør (melkefritt for de som trenger de)
2 ss sirup, men jeg brukte glykosesirup den er ikke så søt
100 g cornflakes (gluten fri for de som trenger det)
Smelt smør og sjokolade på svak varme, når det er flytende har man i sirup å røren den sammen med smør og sjokolade i pannen. Man finner frem muffens former, de må man ikke ha, men det er lettere å porsjonere. Har man ikke former har man de på et bakepapir eller lignede med skje. Ha i cornflakes og bland det godt sammen med det flytende i pannen. Bruk to skjeer og form små kaker, la de stivne i kjøleskapet. De stivner fort..
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
På FB får vi alt mulig både sån og slik, og det meste er gjerne slik jeg bare blar forbi, men dette traff sjelen min mitt i planete. Det er fra en bok av Janice Langford HER kan du gå inn på hjemmesiden å se mer. Jeg har aldri verken hørt eller sett om noe av henne, så dette må du vurdere selv. Men jeg fikk lyst å kjøpe boken, og jeg kjøper omtrent aldri bøker, langt mindre leser. Dette er ingen reklame, men dette gjorde så godt for meg nå, at jeg fikk lyst å dele så kan det hende at noen andre også får lignede god følelse av dette sjelegode diktet/ordene
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
Chili fersk eller tørket her velger man etter hvor vant man er med sterk mat
1 god snei ingefær
2 fedd hvitløk
1 liten fersk gurkemeie, den er aller best men bruk gjerne tørket Ca. 1/2 ts
1/2 liten løk
4-5 buketter brokkoli
6-8 tynne seier gresskar
Salt
Pepper
1- 2 fileter uten skinn og bein av ørret eller laks
Ca. 2 ss snøfrisk
En god håndfull gressløk
Rens og del grønnsakene og ha de i fløten sammen med krydder og salt, rør litt så salt og krydder blir godt blandet sammen. Ha grønnsakene i, og fisken på toppen, klippet gressløk og snøfrisk klattvis fordelt. Steik midt i ovnen på 200 grader i rundt 15 til 20 minutter, til gresskaret er mørt. Jeg hadde ikke noe mer til, men det må du gjerne ha.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
At jeg elsker farger, og spraymaling er vel ingen nyhet. Det kommer av at da jeg var lite fantes verken boksespray eller tagging, så det må jeg ta igjen for nå. Det er jo helt genialt at noe som er blitt stygt eller man vil skifte farge så er det bare til å vaske, tørke og spraye, og vips har man noe nytt og fint.
Denne hyllen har jeg hatt i mange år på terrassen, men den gang da jeg sprayet den, hadde jeg bare nok til ene siden, og slik har den stått. Nå trengte den fornying, og med ny boks med turkis, så ble det hele fjølen som det egentlig er fra et prosjekt. Jeg har gjort det veldig enkelt, det er tau, gardinringer og spiker på leveggen.
Jeg har to tau som er like lange som jeg har knyttet rundt gardingringer, og de hektet jeg på spikerne i leveggen. Så snurret jeg tauet to ganger rundt planken på begge sider, og justerte slik at hyllen ble rett.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.