And er ikke ofte jeg har, men noen ganger må man slå til andelårene var ferdige(sous vide og derfor ser de grå ut), de skulle bare varmes 20 minutter i ovnen på 180 grader.
På pakken stod det at det var godt med rotmos av selleri og epler steikt i honning, noe som hørtes nydelig ut så det lagde jeg.
Jeg hadde litt blomkål i også for jeg var ikke sikker på at det ville bli nok med den sellerien jeg hadde.
Selleristappe lager jeg så enkelt som dette:
Beregne ca. 200 g sellerirot pr person (man kan bytter ut litt av sellerien med poteter eller blomkål, eller litt av begge deler)
ca. 25-30 g smør
Salt
Pepper
Rens selleriroten og del den i biter, kok den i vann med litt salt. Når den er ferdig kokt er den mør, da siler man vannet av, har på smøret, bruker stavmikser eller en potestauke og mos alt godt. Smak til med salt og pepper.
Eplene gjorde jeg slik med:
1 eple per person
1 god klatt smør
1 ts honning
Vask eplene ta ut eplehuset og eventuelt skrell av skallet, skjær i skiver. Smelt smøret i en stekepanne, og ha på honningen, ha middels varme og steik eplene på begge sider, til de er glaserte ( det er gylden av honningen og varmen).
Saus:
Man må ikke ha saus på, men jeg kunne rett og slett ikke la den deilige kraften gå til spille.
Jeg tok kraften i en panne, hadde på maizena og kokte det hele opp, så hadde jeg i litt sukkerkulør for fargen sin del, og litt salt og pepper. Og vips hadde vi en nydelig saus.
Jeg hadde litt rosenkål, og det passet godt til.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#and #Honingglaserteepler #Andelår #Hjemmelaget #matfrabunnen #Utengluten #glutenfritt #melkefritt #Utenegg #middagstips #Festmat #Middag #Morsmiddag