Paella er som den Norske lapskausen, man kan variere i det uendelige og ha i nesten hva man vil. Dette ble min variant denne gangen.

Til to personer:

150 g paellaris eller den risen du har

1 pakke safran

3-4 fedd hvitløk

1 løk

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

1 gulrot

Litt brokkoli for det hadde jeg/bruk gjerne andre grønnsaker eller kutt de ut.

3 laks/ørret filet uten skinn å bein

Scampi eller reker etter ønske. Jeg brukte omtrent 15 scampi

3 terninger hønsebuljong

Ca. 5 dl vann

1/2 sitron eller lime

Ca. 1 ss riseddik eller man kan bruke hvitvin

Salt

Pepper

Rens og del løken i biter og ha det i en panne med olivenolje eller det du har til steiking. Når løken har fått godgjort seg har man risen og, vann, buljong og safran i, og lar alt koke sammen. Ha i renset  oppdelt paprika og gulrot, pluss saften av sitronen og ris eddiken. Når risen begynner å koke inn steiker man scampien (er det skal på scampien, bør man ta ut tarmen og pille av skallet) kjapt på pannen og til slutt laks/ørret, Ha det så i risen og la det få ligge å godgjøre seg med de andre ingrediensene. Ha i brokkoli om du ønsker det. Smak så til med salt og pepper. Blir paella for tørr har man i mer vann.

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#scampi #sjømat #fisk #laks #ørret #paella #Spania  #Middag #morsmiddag #middagstips #glutenfri #melkefri #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

 

Søte lille prins William har vært her i 14 dager, og i dag vil familien ha han igjen etter ferien, det kommer til å bli veldig tomt her etter han. Vi har kos masse, han er en skikkelig kosebamse, som er utrolig snill. Litt bortskjemt men det er nå min egen feil he he, han vet akkurat hvilke knapp han skal trykke på for få min oppmerksomhet. Vi har gått tur i både sol og regn, dessverre mest regn noe vi begge ikke er noe glad i. En kveld satte han seg bare ned rett ut forbi ytterdøren og nektet å på tur, han løp inn igjen å la seg. Han er en lite fantegutt også, han tok båndet sitt og løp rundt i stuen med det, og jeg etter, du kan si han er noe raskere en meg. Vi har kastet ball og bamsen og han har løpt rundt i stuen, og blir aldri lei.

Fine, gode og snille William takk for at jeg fikk låne deg, det har vært utrolig fint 💙

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#William #prinswilliam #hundepass #Morsmiddag #hverdagsgleder

I dag har jeg hatt besøk av min venninne Randi, så det ble dobbelt opp med Randier 😁. Noe mat måtte vi ha, og jeg hadde tenkt på at pai var lenge siden jeg hadde spist, så det ble det. 

Paideig, denne gangen hadde jeg glutenfri paideig jeg har kjøpt hos “kjevla hjemmebakeri”, den bør tines før den brukes. HER finner du oppskrift på både glutenfri og vanlig paideig

2 kyllingfileter eller overlår som jeg brukte

1/2 purreløk

1/2 paprika

Oregano

Spisskummen

Koriander

Basilikum

Pepper

Salt

Ca. 2 dl edamame bønner

6 egg pluss litt salt og pepper

Litt ost om man ønsker de, jeg hadde 2 ss parmesan, og resten hadde jeg på bordet.

Del kyllingen og steik den, rens og del løk og paprika og steik med. Ha på krydderurter, jeg hadde en blanding av friske og tørkede, men her kan man ha i akkurat de krydderne man ønsker. Ha deigen i en paiform og prikk i den med en gaffel, sett den på 200 grader og la den steike i rundt 10 minutter, den skal ikke bli brun. Ta den ut og ha i fyllet, og sammen pisket egg, ha på ost om du ønsker det. Steik på 200 grader i rundt 20 minutter eller til eggene er stivnet.

Server gjerne med en frisk salat:

Isbergsalat

Lollorosso

Avocado

Mango

Granatepler

Agurk

Vårløk

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

##pai #paimedkylling #Kjevlahjemmebakeri #Glutenfri #Laktosefri #Matfrabunnen #hjemmelaget #Middagstips #Middag #Morsmiddag #Lunsj #lunch #Klubbmat #Sunnmat

Minstejenten Miriam sendte meg snap av middagen sin her en dag, å det så nydelig godt ut, så jeg måtte spørre hva det var. Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt om det, men når jeg begynte å google fant jeg ut at jeg nok hadde vært innom det, men aldri laget det. Miriam hadde scampi til, og litt annet tilbehør, men det er jo det som er helt genialt med denne maten, det er at man tar det man liker selv. Dette smakte himmelsk etter min smak!

 

Jeg brukte til meg:

100 g salmalaks

Marinade:

1 ss soyaolje (glutenfri for min del)

1 ss fiskesaus

1/2 ts honning

1 båt limesaft

Sesamfrø

 

Ca. 1 dl edamame bønner

1/2 mango

1/2 avokado

Rikelig med granateple

gressløk, bruk den løken du liker og har

Ris Sushiris eller den risen du ønsker å bruke.

 

Bland marinaden og bland den godt sammen, ha i oppdelt laks og vend den godt. De er en fordel om den får ligge litt.

Kok 1 porsjons ris som du ønsker å bruke, eller andre sorter. Jeg brukte brun ris.

Rens og del  grønnsakene og legg de i hauer, bønnene hadde jeg i saltet kokende vann i et minutt før jeg silte av vannet. Ha den marinerte fisken sammen med ris og grønnsaker, ha gjerne resten av marinaden over, og soyasaus

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#salmalaks #Salma #Pokébowls #Hawai #Edamamebønner #mango #granatepler #Laks #brunris #Avocado #Middagstips #Middag #klubbmat #Lunsj #lunch #Hjemmelaget #matfrabunnen #glutenfri #melkefri #utenegg

Hjemmelaget kokosyoghurt er bra både for mage og blodsukker osv.

Da min tidligere gode venn og nabo Bjørg flyttet hjem igjen til Andenes fikk jeg masse forskjellig hun ikke ville ha med seg. Jeg fikk blant annet en stor jordbærkrukke med ville jordbær, det heter gjerne markjordbær. Og så fikk jeg juleservietter så jeg har resten av mine juler fremover, så de har jeg begynt å bruke til hverdags, jeg er jo veldig glad i rødt så hvorfor ikke.

Kokosyoghurt finner du oppskrift på HER, når jeg finner Berit Nordstrand sin kokosyoghurt til halv pris hender det jeg kjøper den så jeg har til variasjon, for den smaker litt annerledes en min.

Jeg hadde økologisk banan

Hjemmedyrket jordbær

Bjørg sine markjordbær

Ananas det har jeg aldri funnet økologisk

Man kan ha i hvilke som helst bær eller frukt man ønsker og har.

Dette er en sunn dessert, når man er fysen på noe godt, eller et enkelt mellommåltid, da kan man gjerne ha frø eller havregryn i for å få mer mat i den.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kokosyoghurt #Hjemmelagetkokosyoghurt #Godtforhelsen #Magevennlig #Lavkarbovennlig #Matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfri #melkefri #Eggefri #Dessert #sunndessert #mellommåltid #Lunsj #lunch # økologiskebær #hjemmedyrkedejordbær #markjordbær

 

 

William og jeg var på tur, men siden det auste ned,  ble det ikke noe ekspedisjon i dag, men jeg tok tok meg en tur på Meny. Der hadde de fjellørret, noe jeg ikke har spist på evig lenge, så den klarte jeg ikke å gå fra.  De ble festmat på borde på få minutter 😍😋

Det var rund fisk så jeg fileterte den og tok ut beina før jeg steikte den, siden jeg ikke spiser en hel fisk uansett.

Agurksalaten fikk en ny vri denne gangen:

Til meg brukte jeg 6 sneier agurk

1/2 ss rosepepper

1 ss vann

1 ss eddik

Litt flytende honning.

Jeg hadde lyst å ha i litt rødløk, men det tåler jeg så dårlig og ikke hadde jeg det heller, men hadde i gressløk.

Agurken delte jeg i biter, og gressløken klippet jeg opp. Så blandet jeg eddik, vann og honning å helte over, og blandet alt sammen med rosepepper.

Fisken steikte jeg på begge sider med salt og pepper, når fisken var steikt, hadde jeg på rundt 2 ss rømme og bare rørte den ut med gressløk..

Potetene var rester fra en annen middag, så de ble steikt før fisken. Et skikkelig herremåltid på få minutter.

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#fjellørret #fisk #delikatesse #Glutenfri #utenegg #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat #Middag #middagstips #morsmiddag #festmat

Denne sommeren kommer lar vist vente på seg, når man på Østlandet klager på to timers regn, så ta dere en bolle, her har det vært regn i to måneder. Jeg er værsyk så det holder, og det tror jeg ikke at jeg er aleine om her i Bergen.

Det positive er at man ikke trenger å tenke på vanning.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#bergensommer #sommeribergen #regn #regn #regn #Morsmiddag

Lefser blir det alltid ti lovers, og selv om de med hvetemel ikke koster så mye som de glutenfrie, så er det jo direkte idiotisk å kaste mat som er fullt brukende. De glutenfrie koster en halv arm, så de må jeg behandle som gull. Det er sjelden jeg spiser mer en en eller to, og jeg spiser det heller ikke ofte. For at de skal være lett å få de fra hverandre har jeg plast eller matpapir mellom de og legger de i en plastpose. Jeg har de gjerne også i den plasten som de kom i så er det ikke tvil om at de er glutenfrie.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#rester #spisoppmaten #Ikkekastmat #Bærekraftig #milljøvennlig #Tortillalefser #lefser Tacolefser #Glutenfrie #hvetetorilla #morsmiddag

Lam er bare nydelig god mat, men det tar gjerne litt tid å få det ferdig, men lammeskav er ferdig på nullkomma niks og smakte nydelig. Jeg har masse forskjellige urter i hagen, så jeg putter i masse forskjellig, men jeg forstår at ikke alle har masse urter på terrassen som meg, da kan du bruke tørkete urter. Trekk fra og legg til, det er sjelden at krydder blir feil.

Til 2 personer:

250 g lammeskav

1 løk

2-3 hvitløksfedd (jeg hadde utrolig nok ikke mer hvitløk så jeg brukte hvitløkspulver)

Ca. 1/2 paprika

1 gulrot

1 bit sellerirot

1/2 glass tomatpuré

3 dl vann

1 ts sukker

1 ts paprikapulver (jeg brukte røykt paprika, siden jeg digger den smaken)

1 ts kanel

2 laurbærblad (kan sløyfes)

Oregano

Tre blad salvie (kut det ut om du ikke har det

Salt

Pepper

Rens og del grønnsakene og løken og surr det i en gryte med olje eller smør og ha i lammeskavet og la det få bli brunt. Ha på tomatpuré, vann, krydder og sukker å la det få koke godt sammen. Smak til med eventuelt mer krydder, salt og pepper.

Server med det du ønsker til her er det bare fantasien som stopper, jeg hadde rotmos med gresskar, blomkål og sellerirot. Men man kan ha kokte poteter, potetmos, ris eller pasta, veld det du liker best.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#lammeskav #lammegryte #enkelogkjapplammegryte #Godt #Middagstips #middag #Morsmiddag #hjemmelaget #matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #utenegg #Raskmiddag

 

 

God fisk er gull verd, og denne torskbiten jeg ikke klarte å spise opp her om dagen ble en digg, enkel middag i dag.

Tortillalefse (glutenfri for min del)

Fiske rester

Avokado

Vannmelon

Agurk

Salat lollo rosso

Cremet Balsamico

Fisken lunket jeg på pannen, og når den var lun hadde jeg på lefsen. Vasket og renset salat, avokado, agurk og vannmelon.

Vannmelon passet veldig godt til, det høres gjerne merkelig ut, men det er bare å prøve, det ble en veldig frisk smak sammen med balsamico.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#spisoppmaten #restemat #Middag #tortillamedtorsk ##sunnmiddag #Matfrabunnen #hjemmelaget #Middagstips #Middag #Morsmiddag ##glutenfri #melkefri #utenegg