// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

 

 

 

Svinekoteletter er det ikke ofte jeg har, men når man er så heldig å komme til duk og dekket bord, så smaker det perfekt.

Svinekotelettene ble steikt i pannen med knust pepper og salt.

Servert med brokkoli, gulrot og snittbønner og med skyen etter å ha kokt ut pannen.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

En til to kyllingfileter til hver person.

Bacon i biter

Selleri

Provencekrydder

Salt og pepper

Ha kyllingfiletene i en plastpose eller lignende og bank/rull de med en kjevle til de er flate.

Skjær opp bacon og selleri i biter og ha de opp på filetene. Ha på en aldri så liten tøtsj med pepper og salt. Rull de sammen og stikk i en tannstikker (uten smak på), grillpinne eller ha en hyssing rundt. Man kan steike filetene i ovnen eller på steikepannen i

ca. 20-25 minutter.

Fløtesaus med tomat

1 beger fløte (soyafløte om man ikke tåler melkeprodukter).

3 godt modne tomater

½ hvitløk

2 ts suppebuljong eller 1 buljongterning

Ca. ½ ts salt

½ ts pepper

1 ts cayennepepper

Ha fløten i en panne og kok den opp i god tid før middag, slik at den blir kokt inn og blir tykk (den må gjerne få stå på platen og putre i minst 30 minutt, så begynn med sausen). Del tomatene i små biter og ha de i fløten sammen med alle krydderne slik at smaken virkelig får utvikle seg.

Bruk gjerne stavmikser for å få en glatt saus.

Vi hadde brokkoli, brekkbønner, rød og gul paprika til.

 


4 egg

125 g naturell kremost (jeg brukte 1 pakke Snøfrisk) (Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan age den melkefri enda, kom med forslag) 

35 g Fiberhusk eller Psylium og

1 krm salt

2 bakepapir og formfett eller olje

Forvarm steikeovnen til 150g

Pisk egg og kremost godt sammen med en visp og ha i salt og Fiberhusk/Psylium og rør alt til en jevn blanding. Så er det bare å la røren som er veldig tynn, stå og svelle i 10 minutter, slik at den blir fast.

Ta to bakepapir og ha på formfett eller olje og sørg for at den ene siden på begge papirene har godt med fett på seg.

Når røren har stått 10 minutter, har den blitt adskillig stivere enn den var og nå tømmer man den ned på midten av den smurte siden av det ene bakepapiret. Bruk en slikkepott og jevn det litt før man tar det andre matpapiret med smørsiden ned på deigen. Dvs. man har deigen melom to smurte bakepapir. Bruk en kjevle (har man ikke kjevle kan man fylle en flaske med kaldt vann og bruke den) og rull opp på bakepapirene slik at deigen blir klemt flat imellom. Legg bakepapirene med deigen i mellom på en steikeplate og sett det hele i ovnen. BEGGE papirene skal være på når den steikes.

Steikes i 10 minutter.

Når den kommer ut av ovnen, lar man den stå og hvile til den er litt avkjølt.

Da er den ferdigsteikte deigen fortsatt lys og ganske så seig.

Se også http://morsmiddag.blogg.no/1327352751_hjemmelaget_tagliatel.html

Jeg fikk denne oppskriften fra:

Linken : http://charlotte1987.blogg.no/1327006607_sunn_glutenfri_og_lav.html  

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Utgangspunktet for dagens middag var noe som ofte er det store spørsmål for mange av Norges befolkning; “hva skal vi ha til middag i dag”?. Neste skritt er å åpne kjøleskapsdøren og stirre tomt inn i det en stund, men man blir sjelden verken mettere eller klokere av dette. Derfor måtte jeg begynne å koble hjernen til, selv om jeg i grunnen ikke hadde ork til det i dag. I fryseren fant jeg noen hjemmelagde kjøttboller og i kjøleskapet diverse grønnsaker. Og de dagene man verken vil eller orker lager middag, er suppe ganske grei mat. Suppen ble veldig god ,og alt blir bedre med ordentlig mat i magen.

Siden man kan skrive om hva man vil på en blogg, så vil jeg, før jeg går videre med oppskriften, komme med et lite hjertesukk: Når et medmenneske ikke har en god dag, så oppfordrer jeg deg til ikke å si ett eneste ord om du ikke har noe oppmuntrende eller positivt å komme med. For det siste man trenger på en “dum dag” er å høre enda flere negative sannheter som blir tredd ned over hodet på en. Selv om det er din sannhet, så behøver det faktisk ikke være andres sannhet. 

Jeg seier som trønderne: “Det blir likar i mårra”.

1 stor løk”

3-4 gulrøtter

1 stykke kål

1-2 stenger selleri

Smør eller olje til å surre grønnsakene i

8 dl vann eller kraft

2 terninger kjøttbuljong eller ca. 1 ss suppebuljong

4 ts tandoori krydder

Ca. 1 ts salt

Kjøttboller, kyllingbiter eller for eksempel pølse kan brukes i.

Og nå begynner jeg visst å etterligne Ingrid Espelid, for jeg drysset på en hakket dusk med persille.

Jeg er overbevist om at suppen hadde vært kanongod med en spiseskje eller to med rømme eller lignende.

Rens og skjær alle grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha smør i en panne og la den bli varm, og ta i litt og litt av grønnsakene til alt har fått surret seg godt. Hell på vann/kraft, buljong og tandoori-krydder og kjøttboller, og la det hele få koke opp og deretter trekke i rundt 10 minutter.

Smak suppen til med salt, og eventuelt rømme eller lignende.

Har du persille, så spander litt på toppen av suppen.

 

                                                                                                                                               

 

                                                       IKKE GI DEG 😉

                                      
         
 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

Alt går ikke som planlagt og dette er en av de dagene. Men så herlig å vite at man  kommer ned med begge beina likevel. Når jeg endelig fikk anledning til å lage middag, så hadde jeg i underkant av 30 minutter på å lage og spise maten, derfor måtte jeg improvisere. Erterstuing og fisk er gjerne ikke det mest vanlige, men vi bruker jo det til lutefisk, så HVORFOR ikke til Torsk? Nå må jeg innrømme at jeg er utrolig glad i ertestuing og det er vel en forutsetning for å kunne forsøke dette. Men frykt ikke, det var veldig godt. Visste dere forresten at det er naturlig at man er skeptisk eller ikke liker maten første gang man smaker? Det ligger i våres natur fra tidenes morgen da vi måtte skaffe(sanke) maten selv. Var man så dum at man stappet hva som helst i munnen så kunne man faktisk dø av forgiftning eller lignede. Siden det meste vi spiser i dag er kjøpt på butikken, kan vi la skepsisen for noe nytt ligge igjen på butikken eller hvor man vil la den ligge. Og dette gjelder både voksne og barn, om man bare smaker litt hver gang man får tilbud om noe man ikke liker, så vil vi med STOR sannsynlighet ti slutt begynne å like det. Moralen er at selv små barn kan smake litt uten å måtte spise en hel porsjon og vi kan unngå å få barn som blir voksen og som ikke liker noe som helst.

Mat til en person:

2 stykker tint torskefilet

Salt

Pepper

Smør eller olje å steike i

——-

1 boks grønne erter

Ca. 1 ss usmeltet smør

Ca. 1 krm pepper

Ca.½ ts salt

Tøm vannet av ertene og ha de i en panne med smør og varm de. Bruk stavmikser å mos ertene og smak til med salt og pepper.

Jeg hadde en raspet gulrot og hadde litt lime over til.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>


Hjemmefisket torsk er bare helt fantastisk mat etter min mening. For å piffe den litt opp, så har jeg denne gangen laget persille og eggesmør til.

Persille og eggesmør

Man behøver ikke å ha både egg og persille i om man synse det er litt voldsomt. Man bestemmer selv om man vil ha bare egg, bare persille eller som her begge deler.

Ca. 4 personer

Ca 100g eller mer smør

3-5 kokte egg

1 bunt persille

Bruk hardkokte egg og del de begge veier på eggedeleren. Hakk persille og ha den opp i smeltet smør. Smøret bør ikke kokes.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

Babettes gjestebud kan nok ikke måle seg med Inger og Berits gjestebud.. Tenk å være så heldig å bli buden på gårdsfest med kortreist og økologisk mat og i tillegg er maten tilberedt etter alle kunstens regler. En større gjestfrihet enn på Hembre gård det skal man lette lenge etter. 

 

 

  

    Hjemmelaget reinrull, som er noe av det mest  fantastiske jeg har smakt.

    Den var kryddret på en måte som fikk frem viltsmaken på en helt spesiell måte.

 


Hjortekalv indrefilet, fulstendig unødvendig med ytrerligere komentar. Selfølgelig med hjemelaget remulade

 


      Økologisk juleskinke som var marinert med  sennep og honning

 

 


Glasert villaks. Det er da man kjenner hvor nydelig laks er

 

    
       Rakfisk som var så god at vi nesten “sloss” om siste biten 😉

 

 


Vikinglaks (letterøkt gravlaks) Noe helt særegent godt

                                                                     

 
  Nå begynte jeg å skjelve på hendene av bare henrykkelse. Lakserogn

 

 


Brekkbønnesalat. med rosepepper og pinjekjerner (denne skal jeg lage en dag og legge ut oppskriften på)

                                                                 

    
     Rødkålsalat  med villbringebær(oppskrift kommer)

 

 


Det manglet ikke noe. Grønn salat var det selvsakt, så enkel, men likevell så utrolig delikat

                                                                     

 
  Ovnstekte poteter

 

 


Ost

 

    

     Det var masse herrlig tilbehør

 

 

Hjemelaget brød, grove rundstykker, flatbrød og selvfølgelig smør

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

En enkel sunn gryte som er ferdig på rundt 20 minutter.

600 g svinefilet

2 pakker med hermetiske kikerter (a 380g) HER kan du lese om prisforskjell,  HER tilbereding, koking og frysing av kikerter 

1 løk

½ chili HER kan du lese om helsefordelene med chili

3 hvitløkfedd HER kan du lese om helsefordelene med hvitløk

12 frosne spinat kuler eller en pakke fersk spinat

Ca. 1 kg tomater eller en boks hermetiske tomater

½ ts gurkemeie HER kan du lese om helsefordelene med gurkemeie 

½ ts pepper

2 ts koriander

Ca.2 ts salt (men forsøk deg frem, så den ikke blir for salt)

Skjær opp kjøttet og brun det. Rens og hakk løk, hvitløk og chili og surr det sammen med kjøttet. Del tomatene og ha de sammen med spinaten i gryten. Bruker man derimot hermetiserte tomater heller man disse rett i gryten. Ha i krydderet og la det hele stå å putre i rundt 5 minutter. Helt til slutt har man i kikertene som på forhånd er silt av. Når ertene også er blitt gjennomvarme, så er maten klar 🙂

 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#tradisjonsmat #hjemmelaget #svinekjøtt #svinefilet#Kjøtt  #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #helgemiddag #Middag #morsmiddag #allergi #mat #fra #bunnen #På #pannen #hjemmelaget

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Jammen våknet jeg ikke med sår hals, vel det er bare til å sette i gang motangrep. Da koker jeg vann og har teatree-olje, lime eller sitron i kokende vann og sitter under et stort håndkle og dampe meg. Som jeg har nevnt før; hvitløk, chili og ingefær hjelper mot det meste, også forkjølelse. Siden jeg hadde rester etter spinat med laks, fra middagen dagen før, så måtte den brukes opp.
1 person
1-2 stykker laks ferdig steikt eller rå
1 godt stykke ingefær
2 fedd hvitløk
½ chili
½ liten løk
1 dl ferdig kokt villris
Ca.1/2 stang selleri
½ liten paprika
1 bit med squash
1 knivspiss pepper
1 krm salt
Smør eller olje å steike i
Rens og del biter med ingefær, chili, løk og hvitløk. Ha det i en panne med smør/olje og surr det hele til det er gyldent. Ha deretter i ferdig kokt ris (se tips nedenfor) og la den få godgjøre seg sammen med det andre i noen minutter. Rens de øvrige grønnsakene, del det i forholdsvis små biter og putt i pannen med de andre ingrediensene, til de er gjennomvarme og passe møre (det er sunnest og best når de ikke er ihelstekt). Del laksen i biter (er den rå må den ha litt lenger tid i pannen enn om den er ferdig steikt/kokt, men det er bare snakk om 2-3 minutter mer). Smak til med salt og pepper.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

Kast deg ut på og forsøk noe nytt !



3 egg, gjerne økologiske

25 g mandelmel eller mandler

50 g solsikkekjerner

25 g linfrø

100 g fetaost

En god neve fersk spinat eller 3 kuler med tint spinat

1 ts bakepulver

50 g smør

FREMGANGSMÅTE

Bruk gjerne en foodprocessor og ha i alle ingrediensene utenom bakepulveret, og la den gå til blandingen er begynt å bli litt jevn. Ha i bakepulver og la den gå i noen sekunder til så det blir blandet godt i deigen. Fyll den i muffinsformer.

Har man ikke foodprocessor, kan man gjøre det på følgende måte:

Pisk eggene lett.

Smelt smør. Mal mandler, solsikkekjerner og linfrø til mel, og smuldre fetaosten. Finhakk spinatbladene.

Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.

Variasjoner: Ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.

 

                                                                         
 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

Denne oppskriften fant jeg på bloggen til Charlotte og jeg måtte bare forsøke den, selv om skepsisen min var stor til om dette kunne være godt ,og hvordan den fungerte. Men heldigvis er jeg utrolig nysgjerrig så jeg satte i gang dagen etter, og ble virkelig positivt overasket. (Grunnen til min skepsis i utgangspunktet, var at dette er en helt uvanlig måte å lage pasta på).

http://charlotte1987.blogg.no/1327006607_sunn_glutenfri_og_lav.html

4 egg

125 g naturell kremost (jeg brukte 1 pakke Snøfrisk) (Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan age den melkefri enda, kom med forslag) 

35 g Fiberhusk eller Psylium og

1 krm salt

2 bakepapir og formfett eller olje

Forvarm steikeovnen til 150g

Pisk egg og kremost godt sammen med en visp og ha i salt og Fiberhusk/Psylium og rør alt til en jevn blanding. Så er det bare å la røren som er veldig tynn, stå og svelle i 10 minutter, slik at den blir fast.

Ta to bakepapir og ha på formfett eller olje og sørg for at den ene siden på begge papirene har godt med fett på seg.

Når røren har stått 10 minutter, har den blitt adskillig stivere enn den var og nå tømmer man den ned på midten av den smurte siden av det ene bakepapiret. Bruk en slikkepott og jevn det litt før man tar det andre matpapiret med smørsiden ned på deigen. Dvs. man har deigen melom to smurte bakepapir. Bruk en kjevle (har man ikke kjevle kan man fylle en flaske med kaldt vann og bruke den) og rull opp på bakepapirene slik at deigen blir klemt flat imellom. Legg bakepapirene med deigen i mellom på en steikeplate og sett det hele i ovnen. BEGGE papirene skal være på når den steikes.

Steikes i 10 minutter.

Når den kommer ut av ovnen, lar man den stå og hvile til den er litt avkjølt.

Da er den ferdigsteikte deigen fortsatt lys og ganske så seig.

Rull den sammen som når man lager skillingsboller og så kan man skjære så tynne eller tykke strimler som man ønsker.
 

 

Man kan også bruke det til lasagneplater.

Det jeg lurte på var om jeg skulle koke “pastaen” etterpå når man skulle bruke den, men det skal den altså ikke. Varm den i steikeovnen eller bare ha den kald til.

Den kan oppbevares i kjøleskapet noen dager eller man kan fryse den.

Kjøttsaus

1 pakke karbonadedeig/kjøttdeig (bruk gjerne for eksempel bacon og grønnsaker i)

1 stor løk

3 fedd hvitløk

5 ss tomatpuré

Ca ½ dl vann

Ca.1 ss provencekrydder

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Litt smør eller rapsolje til å steike i

Steik kjøttdeigen sammen med renset og hakket løk og hvitløk. Ha så på tomatpuréen, vann og krydder og rør det godt sammen og la det få putre i pannen i ca. 5 minutter. Smak til med mer krydder, om man skulle ønske det. Ønsker man en mer flytende konsistens på kjøttsausen, så har man i mer vann.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>