Hvitløk – naturens antibiotikum

Categories Mat og helse

 

 

 

Hvitløk er nydelig i mat, men har også en enestående helseeffekt, man stinker død og fordelsvelse, men når du leser videre nedover, så forstår du at de får så være!

Hvitløk fra egen produksjon. Viste du at om hvitløk skal få fedd, så må de ha minst en frostnatt- De hevdes at hvitløk som plante holder snegler borte, men det gjelder ikke her i Bergen. Men jeg så på Montys hage, at en kokte opp hvitløk og sprayet plantene med den blandingen, men det har jeg ikke forsøkt enda. Jeg kjøpte et kilo hvitløk i sommer for å forsøke, men det ente med at den ble spist opp før den nådde så langt.

 

Noen av helseeffektene hvitløk kan ha.

Effekten hvitløk har ble trukket  frem da  epidemien begynt, de var flere som hevdet at hvitløk  hadde en beskyttende effekt. Om det ikke hjelper direkte, holder det nå folk på litt avstand.

Men det komme stadig frem nye og flere helsefordeler med hvitløk, som for eksempel forskere ved King’s College London og University of East Anglia fant nylig at kvinner som spiser mye hvitløk har mindre risiko for beinskjørhet senere i livet, melder Science Daily.

Hvitløk er rik på antioksidanter, som styrker cellene, motvirker aldring, og den stimulerer immunsystemet. Spiser man hvitløk hver dag, reduserer man risikoen for å få influensa og  forkjølelse. Det hevdes også at om man er så uheldig å bli syk så vil sykdomsforløpet bli lettere og kortere om man spiser hvitløk.

De kan virke som hele Norge går på blodtrykk og kolesterolmedisin da bør man vite at hvitløk senker kolesterolet og blodtrykket, i følge en studie publisert i Journal of the Royal College of Physicians. Resultatene viste at de som spiste hvitløk jevnlig, fikk etter 4 uker 12 % lavere kolesterol en de som ikke spiste hvitløk. Og som ikke dette var nok, så hjelper den også mot blodpropp og forkalkning.

Hvitløk hjelper også mot candida(overvekst av sopp i tarmen), og er bakteriedrepende og demper betennelse.

Hvitløkens bakteriedrepende egenskaper ble oppdaget tidlig på 1800-tallet. Da holdt de franske prestene, som spiste mye hvitløk seg friske, mens de britiske prestene ble svært syke av en hard influensa.

For å best å bevare og utnytte allicinensom er det medisinske stoffet i hvitløk, er det viktig å knuse feddet, da er det også veldig enkelt å ta av skallet. La hvitløken ligge på skjærebrettet i rundt ti minutter for maks utbytte av hvitløkens medisinske egenskap.

Her har du noen enkle oppskrifter på diverse med hvitløk:

Aioli

tzatziki

Marte sin pastagryte

Bolones

Guacamole

Helt ærlig tror jeg at i rundt 90 % av alle oppskriftene mine er det hvitløk, så det er bare å kose seg å trykke videre til flere innlegg.

Du må gjerne dele om du tenker andre kan ha nytte av å vite dette.

Her kan du følle bloggen

 

 

#hvitløk #helseeffekt #høyt #blodtrykk #kolesterol #Virus #bakterier #Sopp #Morsmiddag #Helse #Bedre #helse

#Middag #middagstisp #fiskemiddag #middags #ideer #morsmiddag #Mors #middag #melkefri #Glutefri #laktosefri #Eneklt #kjapt

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Hvitløk – naturens antibiotikum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *