Tandoori-suppe

Categories Supper

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Utgangspunktet for dagens middag var noe som ofte er det store spørsmål for mange av Norges befolkning; “hva skal vi ha til middag i dag”?. Neste skritt er å åpne kjøleskapsdøren og stirre tomt inn i det en stund, men man blir sjelden verken mettere eller klokere av dette. Derfor måtte jeg begynne å koble hjernen til, selv om jeg i grunnen ikke hadde ork til det i dag. I fryseren fant jeg noen hjemmelagde kjøttboller og i kjøleskapet diverse grønnsaker. Og de dagene man verken vil eller orker lager middag, er suppe ganske grei mat. Suppen ble veldig god ,og alt blir bedre med ordentlig mat i magen.

Siden man kan skrive om hva man vil på en blogg, så vil jeg, før jeg går videre med oppskriften, komme med et lite hjertesukk: Når et medmenneske ikke har en god dag, så oppfordrer jeg deg til ikke å si ett eneste ord om du ikke har noe oppmuntrende eller positivt å komme med. For det siste man trenger på en “dum dag” er å høre enda flere negative sannheter som blir tredd ned over hodet på en. Selv om det er din sannhet, så behøver det faktisk ikke være andres sannhet. 

Jeg seier som trønderne: “Det blir likar i mårra”.

1 stor løk”

3-4 gulrøtter

1 stykke kål

1-2 stenger selleri

Smør eller olje til å surre grønnsakene i

8 dl vann eller kraft

2 terninger kjøttbuljong eller ca. 1 ss suppebuljong

4 ts tandoori krydder

Ca. 1 ts salt

Kjøttboller, kyllingbiter eller for eksempel pølse kan brukes i.

Og nå begynner jeg visst å etterligne Ingrid Espelid, for jeg drysset på en hakket dusk med persille.

Jeg er overbevist om at suppen hadde vært kanongod med en spiseskje eller to med rømme eller lignende.

Rens og skjær alle grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha smør i en panne og la den bli varm, og ta i litt og litt av grønnsakene til alt har fått surret seg godt. Hell på vann/kraft, buljong og tandoori-krydder og kjøttboller, og la det hele få koke opp og deretter trekke i rundt 10 minutter.

Smak suppen til med salt, og eventuelt rømme eller lignende.

Har du persille, så spander litt på toppen av suppen.

 

                                                                                                                                               

 

                                                       IKKE GI DEG 😉

                                      
         
 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

2 thoughts on “Tandoori-suppe

  1. Suppen din så veldig god ut selv om jeg er vegetar. Livsfilosofien din liker jeg også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *