Last Updated:

Tilberedning av tørkede bønner og erter

Categories Blogg, Små tips i hverdagen

Bruker du en del bønner og erter da er det et smart valg å tilberede selv, selv om det er veldig enkelt å kjøpe de ferdig. Å tilberede bønner og erter selv, er økonomisk, miljøvennlig og man slipper tilsetningsstoffer, og er superenkelt.

Ha bønnene/erter i en stor bolle/panne, med rikelig med vann, siden de utvide seg til de dobbelte. La de stå enten i kjøleskapet eller på benken til dagen etter, eller fra du står opp til du kommer hjem fra jobb. Det holder med rundt 8-10 timer. Hell av vannet og skyll gjennom bønner/erter, ha de i en panne med friskt vann og en teskje salt, sett de på kok i ca. 1 1/2  time.

Hell av vannet, og avkjøl bønnene/ertene med å sette pannen i kjøkkenvasken som er fylt med kaldt vann. Når bønnene/ertene er kalde, har man de i en brødpose, fordeler de flatt utover, å har på et klips. Jeg legger  posen på et skjærebrett, dermed ligger det helt flatt til de er fryst, og da er det lett å ta ut av fryseren det man trenger.

Jeg fikk 2 liter bønner av 500 g tørkede bønner.  Du finner også tips om erter HER

PS: Husk å skriv på posen hva som er i den 🙂Når man skriver rett på posen, så forsvinner det litt og litt, men limer du en tapebit på posen og skriver på den, da holder det seg.

 

 

 

Bruk rikelig vann, bønner og erter utvider seg masse
Limer du en tape på posen, og skriver på den, da forsvinner ikke skriften.

 

#Koking #av #erter #bønner #lTilberedning #mat #fra Bunnen #hjemmelaget #Smat #økonomisk #valg #Koking #av #bønner #erter #Billig #spar #penger Vegetarmat #vegan #proteinkilde #middagstips #gode #råd #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri

Dolce & Gabbana

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *