Bruker du en del bønner og erter da er det et smart valg å tilberede selv, selv om det er veldig enkelt å kjøpe de ferdig. Å tilberede bønner og erter selv, er økonomisk, miljøvennlig og man slipper tilsetningsstoffer, og er superenkelt.
Ha bønnene/erter i en stor bolle/panne, med rikelig med vann, siden de utvide seg til de dobbelte. La de stå enten i kjøleskapet eller på benken til dagen etter, eller fra du står opp til du kommer hjem fra jobb. Det holder med rundt 8-10 timer. Hell av vannet og skyll gjennom bønner/erter, ha de i en panne med friskt vann og en teskje salt, sett de på kok i ca. 1 1/2 time.
Hell av vannet, og avkjøl bønnene/ertene med å sette pannen i kjøkkenvasken som er fylt med kaldt vann. Når bønnene/ertene er kalde, har man de i en brødpose, fordeler de flatt utover, å har på et klips. Jeg legger posen på et skjærebrett, dermed ligger det helt flatt til de er fryst, og da er det lett å ta ut av fryseren det man trenger.
Jeg fikk 2 liter bønner av 500 g tørkede bønner. Du finner også tips om erter HER
PS: Husk å skriv på posen hva som er i den 🙂Når man skriver rett på posen, så forsvinner det litt og litt, men limer du en tapebit på posen og skriver på den, da holder det seg.
#Koking #av #erter #bønner #lTilberedning #mat #fra Bunnen #hjemmelaget #Smat #økonomisk #valg #Koking #av #bønner #erter #Billig #spar #penger Vegetarmat #vegan #proteinkilde #middagstips #gode #råd #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri