// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Denne oppskriften fant jeg på bloggen til Charlotte  og jeg måtte bare forsøke den, selv om skepsisen min var stor til om dette kunne være godt ,og hvordan den fungerte. Men heldigvis er jeg utrolig nysgjerrig så jeg satte i gang dagen etter, og ble virkelig positivt overasket. (Grunnen til min skepsis i utgangspunktet, var at dette er en helt uvanlig måte å lage pasta på).

Linken : http://charlotte1987.blogg.no/1327006607_sunn_glutenfri_og_lav.html

4 egg

125 g naturell kremost (jeg brukte 1 pakke Snøfrisk) (jeg vet ikke helt hvordan jeg kan lage den glutenfrie pannekaken melkefri enda, kom gjerne med forslag)  

35 g fiberhusk eller psyllium

1 krm salt

2 bakepapir og formfett eller olje

Forvarm steikeovnen til 150 g

Pisk egg og kremost godt sammen med en visp og ha i salt og fiberhusk/psyllium og rør alt til en jevn blanding. Så er det bare å la røren, som er veldig tynn, stå og svelle i 10 minutter slik at den blir fast.

Ta to bakepapir og ha på formfett eller olje og sørg for at den ene siden på begge papirene har godt med fett på seg. 

Når røren har stått 10 minutter, er den blitt adskillig stivere enn den var, og nå tømmer man den ned på midten av den smurte siden av det ene bakepapiret. Bruk en slikkepott og jevn det litt før man tar det andre matpapiret med smørsiden ned på deigen. Dvs. man har deigen mellom to smurte bakepapir. Bruk en kjevle (har man ikke kjevle, kan man fylle en flaske med kaldt vann og bruke den) og rull oppå bakepapirene slik at deigen blir klemt flat imellom disse. Legg bakepapirene med deigen imellom på en steikeplate og sett det hele i ovnen. BEGGE papirene skal være på når den steikes. 

Steikes i 10 minutter. 

                                            

Rull den sammen som når man lager skillingsboller og så kan man skjære så tynne eller tykke strimler som man ønsker.



Man kan også bruke det til lasagneplater.

Det jeg lurte på var om jeg skulle koke “pastaen” etterpå når man skulle bruke den, men det skal den altså ikke. Varm den i steikeovnen eller bare ha den kald til.

Den kan oppbevares i kjøleskapet noen dager eller man kan fryse den.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Forandring fryder og da ble det kryddersmør på biffen.

2-3 personer

100 g setersmør

2 oliven (Greske oliven med stein er aller best)

1 fedd hvitløk

1 tørket tomat

1 ts gressløk eller vårløk

1 knivspiss salt

1 knivspiss pepper

Ha smøret i romtemperatur noen timer før kryddersmøret skal lages, da blir det lettere å blande.

Finhakk oliven og tomaten og ha det i smøret sammen med gressløk/vårløk (bruker man fersk gressløk/vårløk så må den hakkes i små biter), salt og pepper. Bland det godt sammen så alt blir godt fordelt. Ha plastfolie og legg det ferdig blandede kryddersmøret inn i og rull det sammen som en pølse (dette er egentlig kun for det estetiske, derfor kan man droppe det).

Ha det i kjøleskapet og la det bli hardt. Skjær det i biter og legg det opp på biffen når den serveres. (denne oppskriften fant jeg på Mat Prat).

 

For tips om steiking av biff se : http://morsmiddag.blogg.no/1298745768_hvordan_steike_biff.html

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Etter en utrolig kjekk, innspirende og lærerik dag på kurs med Sunt hjem, så var det på tide å finne på noe godt og enkelt å lage. Kyllingen var utrolig saftig og smakfull, så denne kan jeg anbefale å lage som lørdagskos. Det er kjekt å kunne servere noe nytt og den kan lages til i god tid før den skal steikes og serveres.

1-2 kyllingfileter pr person

Del kyllingfiletene over på midten og brett dem ut. Ha dem i en plastpose eller mellom for eksempel matpapir. Bruk en kjevle eller noe tungt, rull og bank filettene forsiktig utover. Man behøver ikke la aggresjonen få fritt spillerom under denne behandlingen, for den flater fort ut siden det er et mørt kjøtt.



Så legger man filetene flatt utover og fyller de med det man måtte ønske.

Jeg brukte:

Ca.1/2 ss snøfrisk pr. filet (man kan bruke akkurat den osten man ønsker, eller kutte den ut)

2 blad av hjertesalat (jeg la de hel opp på)

Ca. 1 tynn ring med løk

Et stykke paprika

Et ørlite dryss av salt og pepper

Smør osten utover fileten. Ha på salaten og hakk den opp, eller ha den hel på fileten, det bestemmer du selv. Rens og hakk løk og paprika i små biter og strø det på fileten og på toppen bare ørlite dryss med salt og pepper. Så begynner gøyen. Ta tak i den ene enden og rull den godt sammen. For at den skal holde sammen under steiking så brukte jeg en grillpinne jeg knekte av og satt den midt i rullen. Men man kan bruke tannstikker av tre eller bruke hyssing rundt.

Skal man age til mange, så ville jeg ha steikt rullene i steikeovnen på ca.200 grader i 15-20 minutter. Samme tid gjelder på steikepannen, men da må de snues i ny og ne.

Når rullen er ferdig steikt, kan man ha litt mer snøfrisk på. Serveres med masse salat.

Salaten bestod av: Hjertesalat, avokado, squash og tomater.

 
 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

1-2 kyllinglår pr. person

Kyllinglårene kan steikes på panne, eller i steikeovnen, men de bør være tint på forhånd. Når jeg steiker kyllingårene på steikepannen, så har jeg grillkrydder eller det krydderet jeg ønsker å bruke, på når den nærmer seg ferdig. Når jeg har den i steikeovnen har jeg det på før jeg legger den inn i ovnen. Man bør uansett beregne ca. 30 minutter til steiking ,og på steikepannen bør man snu kyllinglårene av og til.

Blomkål og gulrotmos

4 personer

4 store gulrøtter

1 blomkål

Ca.30 g smør eller mer

Salt etter hvor mye smør man har i, siden smøret inneholder salt.

Ca ½ ts pepper

Skrell og del grønnsakene i biter og kok dem til de er møre (ca 15-20 minutter). Sil av vannet og ha smøret i. Bruk stavmikser eller mikser til å mose grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Dette smakte aldeles fantastisk etter min smak.

Jeg hadde litt salat til.

 Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

1-2 stykker laks pr. person (dette er til en person)

5-6 biter med frossen spinat

1 ts salt

1 krm pepper

½-1 ss smør

Bland inn halve mengden med salt i den spinaten og ha den i en ildfast form. Legg fisken oppå spinaten og strø resten av salt, pepper og smør på. Ha formen i ovnen på ca.200g i 20-30 minutter.

Server med ekstra grønnsaker og ellers det man ønsker til.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

Hvorfor mat får merkelige navn? Vel det ser dere nå 😉

I går kveld var jeg på tur med en fantastisk gjeng med mennesker, på Ulrikens topp. De som har gått opp til Ulriken vet at veien er ganske bratt og steinete, når man i tillegg vasser i snø og det til tider kan være litt isete, da vet man at denne dagen får man kjempegod trim. Når man trimmer må man også ha mat, så da laget jeg en deilig omelett til kvelds.

Jeg brukte (jeg klarte ikke spise opp alt, så det ble rikelig selv så sulten jeg var).

3 egg
1 ss vann
1 knivspiss pepper
1 krm salt

1 brokkoli bunt
1 stykke squash
5 sherrytomater
1 stykke kyllingskinke fra boks
Et dryss med parmesanost (tåler man ikke melkeprodukter, så kutter man den bare ut)

Knus eggene i en skål og ha i salt, pepper og vann og bland det godt sammen, før man har det på en steikepanne med smør som ikke er alt for varm. Rens og kutt grønnsakene og skinken å ha de på omeletten. Dryss på med revet ost. Når omeletten er stivnet er den ferdig, server gjerne med godt brød til.

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = ‘http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);
// ]]>// <![CDATA[
var uri = ‘http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);
// ]]>

 

 

Til 4 personer

4-6 kyllingfileter 

2 purreløk

2 paprika

1 boks usukret ananas (277g)          

2 bokser kokosmelk (a 400ml)

Ca. 3 ss maizena

Ca. 1 ss karri (Men husk at det er bedre å ta i for lite enn for mye)

Ca. 2 ts salt

1 ts pepper

Rens og vask purren godt og kutt den opp i biter og surr den i pannen. Del filetene i biter, ha litt og litt i pannen sånn at den ikke blir for avkjølt. La kyllingbitene surre til de er gylden brun. Del paprikaen i forholdsvis små biter og steik de sammen med kylling og purren. Når alt dette har fått surret i ca. 5 minutter, tas pannen bort fra platen. Ha så i kokosmelk og maizena og rør den godt ut, før den settes på platen for et oppkok. Ha i ananas krydder og salt.

Jeg serverte gryten med villris (men du bruker det du liker til) og litt salat. Villrisen tar lang tid å tilberede, derfor tilbereder jeg mye når jeg først lager og fryser den ned. Så i dag knakk jeg bare av en bit av villrisen og varmet den, det er gjort på få minutter.

Se tips HER       

 


// ]]>

 

Matbloggtoppen

#Kylling #baligryte #kjapp #sunn #enkel #middag #middagstips #glutenfri #melkefri # matintorleanse #blogg #morsmiddag #hvaskalvihatilmiddag #godt #barnevennlig 

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>


Jeg kjøpte fersk steinbit og hadde ramsløk i kjøleskapet, så dette måtte forsøkes. Det blir en heller kostbar middag, men det kan være en ide når man vil ha noe ekstra godt å servere.

 

Steinbitfileten

Ramsløk i olje (http://www.skaldnorge.no/artikkel/les/31/10_N%F8ring/)

Salt

pepper

 Legg fisken i en ildfast form og smør  ramsløk på begge sider av fiskestykkene og strø litt salt og pepper på samtidig.

La fisken stå i ovnen mellom 15-20 minutter på ca.200g.

 Jeg woket blomkål, aspargestopper, squash og bønnespirer til og serverte med kokte poteter.

 Bønnespirer http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6177:0:10,3118&Content_6140=6185:0:10,3784

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Denne oppskriften på kjøttboller i tomatsaus fikk jeg av Olaug, en veldig hyggelig og hjelpsom dame. Èn ting må jeg bare få si (selv om jeg skryter av maten min selv hele tiden hehe), disse kjøttbollene er de beste jeg har smakt. Kjøttbollene smakte noe aldeles nydelig!!! Det kan ha en sammenheng med at jeg har vært på min første trening på Barry’s Bootcamp i Bergen for første gang. Instruktøren Margrethe var helt rå, og hun pusjet oss alle til vi nesten ba om nåde. En helt fantastisk treningstime, selv om det slettens ikke er sikkert jeg klarer å gå i morgen hehehe. Margrethe er helt nyutdannet personlig trener også om noen i Bergen trenger det, så vet dere hvor hun befinner seg.

4 personer:

Kjøttboller
600 g kjøttdeig (jeg var så heldig å ha kjøttdeig av elg, men bruk det du ønsker og har. Olaug anbefalte gjerne en blanding av vanlig  kjøttdeig og kyllingkjøttdeig).

40 g parmesan  (tåler man ikke melkeprodukter så kuter man bare ut osten)

1 ts salt

½ ts pepper

½ ts muskat

2 egg

½ potte fersk basilikum

½ potte persille (det hadde jeg ikke)

Ha kjøttdeig og egg i en skål eller i en mikser. Hakk basilikumen og persillen, rasp parmesan og ha det i sammen med salt og krydder i kjøttdeigen. Bland alt godt sammen. Bruk steikepapir og form kjøttbollene til passe store boller.

 

Ønsker man å bruke steikepannen kan man selvsagt det. Sett ovnen på 200 g og la kjøttbollene stå i ovnen i mellom 15-20 minutter.



Tomatsaus

3 ss olivenolje

3 fedd hvitløk

½ løk

2 bokser hakkede hermetiske tomater (Jeg brukte 8 ferske tomater for da unngår jeg sukkeret i sausen. Hermetiske tomater inneholder ofte sitronsyre som gjør den litt syrlig).

1 ts salt

2 ts sukker om du må ha det

1 dl basilikum

Hakk hvitløk og løk, og ha det i en panne og surr det litt sammen. Tilsett så tomatene og la dette småputre rundt 10 minutter. Ha i hakket basilikum og smak til med salt, pepper og eventuelt sukker. Siden dette er Italiensk inspirert, så kan man ha spagetti til. Jeg anbefaler da å bruke fullkorns spagetti.

Jeg er vel gjerne litt vanemenneske så jeg hadde blomkål, brokkoli og asparges til, men dere bruker selvfølgelig akkurat de grønnsakene som dere liker.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Karri er et krydder jeg bruker forholdsvis lite av. Det er et blandingskrydder og kan derfor variere en del i smak, også om det inneholder salt. Derfor kan det være spesielt lurt å heller ta for lite karri i til å begynne med, siden det er lettere å ta i mer enn å ta ut av sausen. Har man ikke mulighet til å lage fiskekakene selv, kan man jo kjøpe og ha de i karrisaus.

Hjemmelagde fiskeboller 1 kg filet av lyr eller hyse

2 ss potetmel

1 ¼ ss salt (det virker mye, men fisk trenger mye salt)

½ ts muskat (har man ikke dette, så sløyfer man det)

7 dl melk (tåler man ikke melk, kan man eventuelt bruke soyafløte eller lignende, men se til at væsken du bruker ikke inneholder sukker, for det går ikke bra. Jeg bruker ca. 2 dl fløte og resten vann, det går fint for min del, og fiskematen blir nydelig X 2 😉

Ha all fisken i en foodprosessor og ha i salt og potetmel. Vær litt obs på hvor sterk maskinen din er, det er ikke bra om den elter altfor hardt. Jeg lot den gå på fullt en liten stund til fisken var begynt å bli delt, så skrudde jeg den kraftig ned. Det er viktig at både fisken og væsken har samme temperaturen når en begynner å spe deigen. Ha i litt og litt væske i farsen. Om deigen står en stund, må en gjerne røre i den fordi den kan stivne når den blir stående.

Jeg hadde ferdig fiskekraft i fryseren, så jeg brukte den, men bruk gjerne vann med fiskebuljong i. Kok kraften opp og ha en skål eller lignende med kaldt vann i til å dyppe skjeen i mellom hver fiskebolle man former. Form så store eller små boller man ønsker. Jeg brukte først en isskje og lagde suppeboller og etterpå tok jeg en spiseskje og lagde vanlige fiskeboller. De små bollene var ferdige på ca. 5 minutter, de store bør ligge 10-15 minutter, avhengig av hvor store de er. De man ikke spiser med det samme, fryser man ned i en plastpose, legger man de flatt i fryseren blir det lett å få de fra hverandre når man tar de opp.

Karrisaus

4 personer

8 dl melk (jeg bruker 7 deler vann og 1 del fløte)

(tåler man ikke melk, bruker man halvparten soyafløte og halvparten vann, eller bare ris- eller soyamelk uten sukker)

3ss maizena

2 fiskebuljongterninger

1-2 ts salt

½ ts pepper

3-5 ts karri (begynn forsiktig og se hvordan du liker smaken)

Ha væsken, maizena og buljongen i en panne, sett den på platen og kok opp under stadig omrøring. Når sausen har kokt opp, har man i karrien og pepper og litt av saltet.

Smak på sausen og se om du ønsker mer karri og salt.

Ha fiskebollene i sausen og la de bli varme.

Server med rikelig med grønnsaker og poteter.

( http://morsmiddag.blogg.no/1322740321_fiskemat_fiskeboller_.html)

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>