Last Updated:

Tyrkisk inspirert karbonader, Kjøttboller og lange kaker

Categories Blogg, Retter med kjøttdeig

Hvorfor ikke lage opp litt mat av kjøttdeig/karbonadedeig når man først holder på, og å steike i ovnen er faktisk helt genialt når man hater å steike mat med kjøttdeig.

Jeg lagde av 3 pakker med lammekjøttdeig for sist jeg lagde spiste Potter, den utrolige søte men rapete hunden til bonusfamilien min opp alt sammen he he. Nå ligger det meste godt bevart i fryseren. Når man lager forskjellig fasong på maten kan man variere mye med det man lager til middag :-). Ønsker man vanlige karbonader og kjøttboller kutter man chili, spisskumen og persille.

Har du lyst å se en smart måte å fryse dette på, kan du se HER.

400 g kjøttdeig av lam eller den du måtte ønske (ønsker du å lage av flere pakker, så ganger du opp)

2 fedd hvitløk

1 løk

1 egg

1/2 strøken ss potetmel

Ca. 1/2 ss chilipulver(her kan man bestemme selv hvor sterk mat man liker etter hvor vant man er til det)

1/2 ss spisskummen

Ca. 1 ss finhakket persille

Pepper

Salt

Ca. 1 dl vann

Del og grovhakk løk og hvitløk, bruk en blender eller stavmikser sammen med vannet å lage det til en flytende masse, dette gir god smak til maten, men løken stikker ikke ut av bolene. Har du ikke blender eller lignede, så finhakker du løken. Ha kjøttdeigen i en bolle og ha i alt det andre og bland det godt sammen. lag en prøvekake for å se om du ønsker mer krydder, salt eller om deigen føles for løs eller fast. Nå kan vi fortsatt endre på den før vi former det man ønsker å lage. De forskjellige typene kjøttdeig og karbonadedeig e vil variere veldig kvalitet, så derfor må man bare trekke fra eller legge til med vann og mel. Steik en liten kake på pannen for å se om de er perfekt krydret og saltet for deg.

Ha bakepapir på en stekeplate og for boller, karbonader eller lang kjøttkaker man kan bruke i lefser. Sett de i ovnen på 200 grader bruk gjerne varmluft, da kan du ha flere brett i ovnen samtidig.

Bollene var ferdig på rundt 25 minutter og karbonadekakene rundt 40 minutter. Skal man fryse/varme opp seinere trenger det ikke være helt gjennomsteikt, for da varmer man det jo når man skal ha det neste gang. Ønsker du heller å steike de på stekepannen så har du i smør og steiker de på begge sider til de er gjennomsteikt .

Lykke å ha på lur

Jeg lagde karbonader og noen avlange kaker som jeg kan ha i lese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Tyrkisk #kjøttboller #kjøttkaker #karbonader #Hjemmelaget #morsmiddag #middagstips #glutenfri #melkefri #Smakfullt #i #ovnen #enkelt #middag #frys

 

 

 

 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Tyrkisk inspirert karbonader, Kjøttboller og lange kaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *