Last Updated:

Bearnaisesaus naturlig glutenfri og digg

Categories Saus

    Bearnaisesaus til  4 personer

150 g smør

1 sjalottløk

4 eggeplommer

2 ss sitronsaft/hvitvinseddik

2 ss vann

2 ts estragon  (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)

1-2 klype salt

1 klype pepper

Smelt smøret på svak varme. Rens og finhakk løken. Bland så eggeplomme/hele egget, sitronsaft/lime/hvitvinseddik, estragon, salt, pepper, og vann i en en foodprossesor som er til stavmikser, eller noe som egner seg til stavmikser.  La alt gå en liten stund i stavmikser/foodprossesor (ca. 30 sekunder eller litt mer), ha i pittelitt smør(har man i for mye smør til å begynne med brister sausen lett), la stavmikseren gå minst like lenge som sist før man tar i mer smør. Så fortsetter man til alt smøre er i, man kan være mer uforsiktig når man har hatt i litt smør og rørt noe  ganger. Når alt er rørt veldig godt sammen har man alt i smørpannen på svak varme, rør av og til.     Smak til og du ønsker mer syre(hvitvinseddik/sitron eller lime), salt og pepper.

HER finner du oppskrift på hollandaisesaus

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

Matbloggtoppen

#Godt  #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin  #sunt #hjemmelaget #Mat #fra #bunnen  #avhegighetsskapende #hollandaisesaus#Bearnaisesaus

2 kommentarer

2 thoughts on “Bearnaisesaus naturlig glutenfri og digg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *