Bearnaisesaus til 4 personer
150 g smør
1 sjalottløk
4 eggeplommer
2 ss sitronsaft/hvitvinseddik
2 ss vann
2 ts estragon (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)
1-2 klype salt
1 klype pepper
Smelt smøret på svak varme. Rens og finhakk løken. Bland så eggeplomme/hele egget, sitronsaft/lime/hvitvinseddik, estragon, salt, pepper, og vann i en en foodprossesor som er til stavmikser, eller noe som egner seg til stavmikser. La alt gå en liten stund i stavmikser/foodprossesor (ca. 30 sekunder eller litt mer), ha i pittelitt smør(har man i for mye smør til å begynne med brister sausen lett), la stavmikseren gå minst like lenge som sist før man tar i mer smør. Så fortsetter man til alt smøre er i, man kan være mer uforsiktig når man har hatt i litt smør og rørt noe ganger. Når alt er rørt veldig godt sammen har man alt i smørpannen på svak varme, rør av og til. Smak til og du ønsker mer syre(hvitvinseddik/sitron eller lime), salt og pepper.
HER finner du oppskrift på hollandaisesaus
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Godt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin #sunt #hjemmelaget #Mat #fra #bunnen #avhegighetsskapende #hollandaisesaus#Bearnaisesaus
Elsker bernaise 🙂 Og kjekt at de er lavkarbovennlige. Denne så veldig god ut.
Den er lavkarbo på aller høyeste nivå 🙂 Men helt naturlig, med egg og smør og ikke mel, bedre kan det ikke bli 🙂