Røykt svineknok og kålrotstappe

Categories Blogg, Kjøttretter

Ideen til da

gens middag fikk jeg av en hyggelig dame på en face book  side med middagsretter, hun holdt på å lage gul ertesuppe med knok. Hun sa “hiv deg rundt”, så da gjorder jeg det :-). Men min yngste datter kommer hjem til sin mor i dag, og hun elsker kålrotstappe, så da blir det dagens middag, men av restene som blir igjen lager jeg gul ertesuppe i morgen. To knallgode middager.

1 røykt svineknok trenger å koke dekket av vann i rundt 2 timer alt etter hvor stor den er. Når den er ferdig så renser man kjøttet av beinet, fettet og skinne som  er på den bort.

1/2 kålrabi

ca. 100 g smør

Salt

Pepper

Rens og del kålrabien i biter, og kok den med vann til de er møre, det tar fra 30-45 minutter alt etter hvor tykke biter man har skjært de i. Tøm av vannet(skal du lage ertesuppe av restene, kan du bruke kokevannet i suppen) når den er myk, ha i smør, og mos kålrabien, og smak til med salt og pepper.

Server med poteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#røykt #svineknok #kålrabistappe #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *