Last Updated:

FISKESUPPE MED TRØFFELTANG

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter, Skalldyr, Supper

Middagsbesøk av en venninne som ønsket seg fiskesuppe, og da er kun det beste godt nok selvfølgelig. I vinter da jeg var på Puerto Rico møtte jeg igjen et par som jeg traff i fjord da jeg var aleine der nede. Her kan du se innlegge hvordan jeg møtte det.Da jeg møtte det hadde meg og Hilda så utrolig mange like interesser, blant annet sanking av ting fra naturen. Og hun fortalte hvordan hun sanket trøffeltang (er tang som finnes her i Norge), og tørket det. Det var noe jeg aldri hadde hørt om før, så det ble jeg veldig nysgjerrig på, men det ble ikke mye sanking av det her. Men da vi var nese i fjor, så fikk jeg jammen meg et glass trøffeltang av Hilda, som hun hadde sanket og prikevert. Jeg ble skikkelig glad, og har i grunnen spinket og spart på den edle råvaren. HER er popkorn  trøffeltang salt jeg kjøpte en gang, men det var så mye salt i, det jeg fikk av Hilda var rein trøffeltang.

Nydelig fiskesuppe med fantastisk smak.

.

Fiskesuppe: 

1 liten løk

1/2 purreløk

2 gulrøtter

1 persillerot

2 sneier sellerirot

Smør minst 10 g, tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin

3 dl kraft av fisk Her finner du ut hvordan man kan lage den, og HER er kraft fra da jeg lagde fiskemat, alt blir brukt, og ikke noe blir kastet. Har man ikke fiskekraft kan man bruke vann og fiskebuljong, men i denne ville jeg gjerne brukt fiskefond om det er mulig.

Ca. 2 dl kraft av rekeskall HER finner du fremgangsmåten på det

Ca. 100 g reker

1 filet av torsk

2 filetter av ørret eller man kan bruke laks

2 ts med rein trøffeltang om du har, uten kutter du det ut (har du med salt, må du være forsiktig så suppen ikke blir for salt.

1 1/2 ss maizena

1 dl fløte, mulig du bruker litt mer, det er smak og behag hvor tynn du ønsker suppen. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke plantebasert fløte

Pepper

Salt ?? Det var så mye smak i suppen, at jeg brukte minimalt med salt, ca. 1/2 ts. Men smak hva som passer deg.

En god bunt finhakket dill. (kan sløyfes)

Slik tilberede jeg den:

Rens rekene og lag kraft av skallet HER. Rens og del løk, purre, gulrot, persillerot og sellerirot, del alt i små biter, surr det i smør/melkefri margarin.

Hell på rekekraft og fiskekraften og la det få koke sammen til alt er mørt.

Bland maizena ut i fløten og hell over i pannen, kok opp under omrøring.

Smak til med salt, pepper og trøffeltang.

Del fisken i biter og ha den i suppen, den trenger bare 3-4 minutter så er den ferdig.

Ha i oppdelt dill, og ta en siste smak før servering. Er suppen for tykk kan man i i mer fløte. Helt til slutt slapp jeg rekene i, da blir det ikke seige.

Server gjerne med noe godt brød.

 

 

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#Godt #sunt #enkelt #Laks #ørret #Fisk #fisekesuppe #Reker #trøffeltang #Fiskesuppemedtrøffeltangrekertorskørretlaks #festsuppe  #middagstips #middag #Morsmiddag #glutenfritt #melkefritt #matfrabunnen #hjemmelaget #nydelig #rekekraft #Fiskekraft

4 kommentarer

4 thoughts on “FISKESUPPE MED TRØFFELTANG

  1. Fiskesuppe med trøffeltang hørtes spennende ut! Og dill på toppen gir jo en ekstra frisk smak da. Ikke farlig å være middagsgjest hos deg når man kan ønske seg akkurat det man vil og du bare tryller frem den flotteste retten 🙂 Fint med suppe i dag i dette regnværet 🙂

    1. Synes oppsriktig for deg som har det stedet ved sjøen og ikke kan spise all den gode sjømaten. Heldigvis finnes det mye annen god mat 😍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *