Andebryst er i grunnen enkelt å lage, bare man er forsiktig å ikke steiker det for lenge så det blir tørt.
Et andebryst per person er mer en nok til de aller fleste.
Andebrystet ble først brunet på steikepannen i smør og med salt og pepper. Der etter hadde jeg det i en ildfast form og steikte de på 200 grader i ca. 20 minutter, og så fikk det stå i rundt 10 minutter å hvile seg. Det var helt perfekt steikt, det var litt rosa i midten. Det er bedre å ta andebrystet for tidlig ut av ovnen en at det blir for mye steikt. Er det for rosa etter din smak, setter du det inn igjen rett før servering. For å få skinnet sprøtt hadde jeg den noen minutter på grill funksjon i ovnen rett før vi satte oss til bords.
Appelsinsaus:
saften av 2 1/2 appelsin Det vil variere hvor mye saft man får ut av en appelsin, så det kan være at du kan trenge litt mer.
1 ss sukker
1 ss honning
Ca. 3 dl kraften av andebrystet og avkok etter steikepannen
1 beger med fond dette er så god mat at til denne sausen ville jeg spandert på meg fond, men har man ikke kan man bruke litt buljong.
Salt
Pepper
1/2 ss maizena
Frisk persille (Kan sløyfes)
Press saften av appelsinene og ha de i pannen sammen med fond/buljong, sukker og honning, og sett det på kok. Når man har stekt andebrystet har man litt vann på stekepannen og koke ut kraften, og har det i pannen. Når anden er ferdig steikt har man også den kraften fra den ildfaste formen i sausen. Da kan du smake til med salt og pepper, og mer appelsin om du synes den smaker for lite appelsin. Ha litt appelsinjus i en skål og bland ut maizenan i, og hell blandingen i sausen, gi den et oppkok under omrøring. Vil du ha i litt frisk persille hakker du den lett og har den i sausen helt til slutt.
Vi hadde rotmos av sellerirot og mandelpoteter og gulerøtter og brokkoli til.
Jeg glemte å ta bilde av sausen, det er slikt som skjer når vi blir ivrig etter å sette tennene i maten 🙂
Del gjerne innlegget med familie og venner
#naturlig #melkefri #laktosefri #glutenfri #appelsinsaus #andebryst #anka #bröst #Middag #middagstips #festmat #selskapsmat #Helgemat #Mors #middag #morsmiddag #Oppskrift #mat #matblogg #
Jeg har spist and en gang. Godt 🙂
Det varierer litt hvor man får tak i det. Men bryst og lår får man stort sett tak i på Rema, hel and kan være litt vanskeligere. Men Meny har normalt et godt utvalg, det kan variere fra butikk til butikk. Internasjonale butikker er absolutt det billigste.
And smaker mye som kylling, gjerne bare med mer smak siden det er mer fett på. Nydelig godt.
Ser jo unektelig godt ut! 🤗 Er and noe man kjøpet i butikken, eller får man av naboen som har vært på jakt? 😀
Nam, nam! Hehe i forhold til hvorfor du glemte bilde av sausen 🙂 Kunne gjort akkurat det samme selv 🙂 🙂
Ja det er lett for når man endelig setter seg til bordet 😁
Nam, nam 😍😍 Dette så kjempegodt ut. Jeg har aldri smakt and, men det ser jo supergodt ut 😍
Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei superfin og god uke ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
And er veldig god mat, tror jeg smakte første gang på Kinarestaurant.