Frukt og grønt, det er skjønt, men det er mange andre grunne til å spise mye mere grønt en det vi gjør. Men hvor i “granskauen”, kommer det utrykke fra?
Hvordan går de frem å måle intelligensen på en grønnsak? Ikke vet jeg, men at det er feil er vel motbevist for lenge siden, men likevel sier vi det det.
Så hva er helsefordelen med grønnsaker?
Ser du bilde både over og under her, så tror jeg taler for seg selv! Alle de fantastiske fargene som er på grønnsaker og frukt får oss til å få lyst å sette gebisset i de. Så bare med å se på denne herligheten har vi allerede stimulert sansene til å få lyst å spise de. Man pynter mat med urter, grønnsaker, frukt å bær. Har du noen gang sett et koldtbord uten noen frukt å grønt?
Da jeg jobbet i en stor kantine, så la jeg om hele driften så i stede for vanlig koldtbord, så kunne de velge salatbord. Dette ble kjemp sukkes, og vi fikk enormt mange henvendelse fra bedrifter rundt som også ville bestille fra oss.
Men utenom at de gir oss farge og det lyser opp en grå hverdagsmiddag, så har alle fargene også en betydning for hvilke næringsstoff de inneholder. Gulrot, gresskar, søtpotet mm som er oransje har masse betakraoten, som hjelper oss å bli brun blant annet. Betakaroten omdannes for A vitamin i kroppen.
Grønne grønnsaker har ofte mye k vitamin, kalium og b vitaminer og så kan jeg fortsette å ramse opp. Spiser man masse grønnsaker så øker man tarmbakteriene siden de inneholder mye fiber, slik at man ikke føler seg så sulten, og ved å øke tarmfloraen så hjelper det oss også generelt med livsstilssykdommer som diabetes, hjerte og høyt blodtrykk, fedme osv.
Halvtan Sivertsen synger “vi vil leve lenge vi, men gammel vil vi aldri bli”, noe som er et paradoks, men utrolig morsomt og sant. Grønnsaker, bær og frukt er en stor porsjon “anti aldrings pille”, eller antirustmiddel som jeg liker å si det. Det er så mye antioksidanter i grønt, at ved å spise grønt i rikelig mon kan holde oss yngre lenger. Dette er bare en pitte liten del av del av alle de tusen tingene som er bra med mer grønt!
Du kan få inspirasjon HER på garnityr og matpynt
Man må ikke bli veganer for å spise frukt og grønt HER Breiflabb med sellerirotmos, safarnsaus og masse wokkede grønnsaker
Wok HER med ørret og peanøttsaus
Wok HER med kalkunrester
Fiskeburger HER
HER nydelig brokkolipesto uten ost
HER Taglientell med brokkolipesto og choritzo
Kinesisk grønnsaks grønnsaksrett HER
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin #godfisk #steinbit #fisk #sjømat #sunt #hjemmelaget #Mat #fra #bunnen #av #breiflabb #Steinbit #sellerirotpurre #safransaus #avhegighetsskapende #Wokede #grønnsaker #Bama
Blitt rene proffbloggeren du nå
det gleder meg. Flott og inspirerende innlegg
Tusen takk Mariann. Kremt, proff er vel å dra det litt langt
. Men jeg står på.
He-he… Litt av poenget er vel at de ikke har intelligens, og DA må de vel være bra dumme??
Men GODE er de da! 
He he har du testet de?