Last Updated:

Wok med ørret/laks mer gresskar, peanøttsaus

Categories Fiskeretter, Wok og woksauser

Fisk er veldig god mat, og enkelt å tilberede, ørret som jeg er mest glad i kan brukes til alt, men det samme kan selvfølgelig laks. Dette dreier seg kun om hvilke preferanser man har.

Hver gang jeg skal lage noe med peanøtter så har jeg spist de opp, så jeg kjøpte peanøttsmør, og har nesten spist det opp også. Da måtte jeg skynde meg å lage noe med peanøttsmøret, og jeg gledet meg å prøve det nye taresaltet jeg fikk av Fesk kjerringa. Jeg vil jo tro at smaken vil bli mer fremtredende om man ikke bruker andre matvarer med masse smak, men et sted må man begynne å eksperimentere. Det ble så god, rundt og smakfullt at jeg bare nøt middagen i fulle drag, så dette er virkelig en mega enkel måte å lage woksaus på om man tåler nøtter da.

Til meg, eller det ble i grunnen nok til to 🙂

1 løk

1 bit kål

1 en god bit gresskar

2 bunter blomkål

Litt paprika jeg hadde i fryseren

Chili

Vårløk

1 stykke ørret/laks eller den fisken du ønsker

Buk de grønnsakene du har å liker, det ble slik her for det var det jeg hadde.

Rens og del alle grønnsaken, ha de i en panne med enten olje eller smør, la de kose seg i pannen på middels varme, til grønnsakene begynner å bli mør.

 

Peanøttsaus med taresalt fra Fesk kjærringa

1 god ss peanøttsmør

c1. 2 ts soyasaus (jeg må ha glutenfri). Den vanlige soyasausen er litt saltere en den glutenfrie

Ca. 1 dl kokende vann

Limesaft av en båt

pepper

2 klyper salt jeg brukte det nye taresaltet jeg fikk av Fesk kjærringa. Man må ikke bruke det saltet, men det som er veldig positivt er at det jodholdig siden det inneholder tang. Jodmangel er ikke uvanlig i Norge HER

Ha peanøttsmøret i en skål eller lignede og ha i kokende vann, rør slik at peanøttsmøret løser seg noenlunde opp. Ha i soyasaus, limsaft,  pepper og taresaltet eventuelt  vanlig salt, rør alt godt sammen og hell det over wokken. Ha i skinn og beinfri  biter av fisk. Bland forsiktig så fiken ikke går i stykker. La alt få stå å kose seg et minutt eller to. Jeg spiste det som var, men du må gjerne ha nudler eller ris’

Føl deg fri til å dele denne gode oppskriften så flere kan få en herlig og enkel wokkmiddag

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#Feskkjerringa  ##fisk #God #middag ##wok #fiskemiddag #spis #opp #maten #Middagstips #Mat  #mors #middag #morsmiddag #Glutenfritt #melkefri #laktosefri #allergi #Vårløk #oppskrift #Gofisk #Blogg #matblogg #toppblogg #enkelt #sunt #godt #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #Peanøttsaus #laks #ørret

2 kommentarer

2 thoughts on “Wok med ørret/laks mer gresskar, peanøttsaus

    1. Jeg må innrømme at jeg ikke var sikker på om det ble godt, men det var kanongodt sammen. He he ja man må jo forsøke for å finne ut om det er ok kombinasjon. Jeg elsket det, spiste nettopp resten til kvelds

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *