Last Updated:

Wok med marinert kalkunrester

Categories Blogg, Kalkun

I jul og nyttår spiser mange kalkun, og det blir nesten alltid igjen rester som man ikke vet hva man skal gjøre med! Man må spise restene som  ligger i fryseren, og spesielt kalkunkjøtt det tåler dårlig å ligge lenge.  Så her har du en ide muligens få en ide til hva du kan bruke rester av kalkunkjøtt til.

Dette ble smakfullt men ikke sterkt.

 

Jeg lagde til to personer, men jeg lagde rikelig så det er muligens til tre.

Ca. 200 g rester av kalkunkjøtt

1 ss honning

1 dl soyasaus (Glutenfri om du som jeg må ha glutenfri mat)

1 1/2 ss riseddik

2 ss sesamolje

Skjær bitene opp i passe stykker og ha de i en pose eller skål, hell resten av ingrediensene over kalkunbitene og bland det godt sammen. Sett det kjølig helst noen timer eller mer, men minst 1/2 time så kjøtte får trukket til seg smak.

Grønnsakene jeg brukte:

Men som alltid, bruk de grønnsakene du har eller liker. 

1 gulrot

1/2 løk

Noen bunter blomkål

Noen bunter brokkoli

1/2 pepperrot

Et stykke rødkål

Et stykke squash som måtte spises opp

2 vårløk

Pepper og eventuelt salt (den vanlige soyasausen er saltere en den glutenfrie)

Litt peanøtter til topping, men kan godt sløyfes.

1-2 pakker risnudler

 

Rens og del grønnsakene i ikke alt for store biter, bruk en wok eller en annen panne å ha olje eller smør i og begynne å wokke de grønnsakene som trenger lengst tid i pannen, fyll på litt etter litt med de andre grønnsakene. Hvor lang tid det tar avhenger av hvilke grønnsaker man vokker, og hvor store, tykke biter man wokker. Men når grønnsaken nærmer seg ferdig har man i kalkunen med marinaden, ønsker man mer smak har man i mer pepper, sesamolje eventuelt soyaolje og riseddik. Sett  på risnudlene etter pakkens beskrivelse. Når nudlene er ferdig siler man av de, nå kan man velge om man vil ha det i woken eller ha de til.

Deler dere  innlegget kan det hende at flere blir inspirert å bruke restene, og det er jo veldig miljøvennlig og respekt for den gode maten som blir Avler/dyrket frem 💖

 

 

#Kalkun #Rester #rester #av #Kalkunrester #matsvinn #spis  #opp #maten #Matsvinn # #middag #middagstips #enkelt #godt #sunt  # Kjappt #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #oppskrift #Glutenfri #laktosefri # melkefritt #Blogg #mat #matblogg #bloggtoppen #mors #middag #morsmiddag

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *