Biryani med lammekjøttdeig (Alt i en gryte)
Categories Alle oppskrifter, Retter med kjøttdeigDette er en utrolig god og sunn rett full av deilige krydder og masse smak, samtidig som den er superenkel å lage, og alt i en panne. Biryani er en typisk rett fra Midtøsten med alle gode, sunne og helsebringende ingrediensene, som Hvitløk, Ingefær, Gurkemeie, Chili, Kanel. Den er naturlig gluten og melkefri, så alle kan spise god mat sammen.
Til 2 personer
1.5 dl basmatiris
1/2 løk
3-6 hvitløk alt etter hvor glad man er i det
1/2 rød chili
Ca. 1 cm ingefær, raspet
Olje til steiking
2 ts koriander
2 ts spisskummen
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts kanel
400 g Kjøttdeig av lam (er du en av de som ikke er glad i lammekjøttsmaken, så kan du bytte ut til vanlig kjøttdeig)
2.5 dl vann (mulig du må ha litt mer om vannet koker for fort inn)
Ca. 100 g erter (kan sløyfes, og erstattes med andre grønnsaker)
Salt
Pepper
Rens og del løk, hvitløk, chili og ingefær og surr det i en panne, ha så i kjøttdeigen og brun den. Ha på vann, krydder og ris, og gi det et oppkok, for så å legge på lokk, og la det få trekke til risen er ferdig, rundt 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med naturell yoghurt til.
Del gjerne med venner og kjente. Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole
#Biryani #Matframidtøsten #enkel #god #morsmiddag #mors #middag #smaksrikmat #Lammekjøtt #lammekjøttdeig #mat #Middagstisp #oppskrift #Glutenfritt #melkefritt #laktosefritt #matfrabunnen #hjemmelaget
Jeg er ikke glad i kanel i maten, men kanskje…
Det er bare å kutte ut, blir ikke den helt store forskjellen. Det var mange år jeg var veldig skeptisk, for jeg hadde bare brukt i boller, kaker og på grøt. Men nå elsker jeg det også .