Ut i frilluft sine Finske pinner

Categories Alle oppskrifter, Julekaker

Jeg hadde aldri hørt om Finske pinner før Margrethe i bloggen Ut i friluft la de ut, dette var en oppskrift etter hennes mor. Oppskriften så både enkel og god ut, og det var den også.

 

Men det som er utfordringen er jo når man må erstatte hvetemel med glutenfritt mel, da er det ikke alltid det blir helt optimalt. Og her trenger jeg noen justeringer for å få de formet fint, for da jeg hadde avkjølt en time, ble den nesten uformelig. Men smaken var nydelig god, og sprøe å fine,  så bare med å ikke la deigen ligge så lenge, men bare hvile i kjøleskapet i ti minutter, vil nok hjelpe.

3oo g mel. Jeg brukte Toro kakemiks, tåler du hvetemel så bruk det.

200 g smør

1 dl sukker

1 eggeplomme

2ss vann

kanel

sukker

eggehvite

Ha smør i terninger, mel og sukker i en bolle eller en mikser å bland godt sammen. Her tror jeg at jeg ville brukt litt av eggehviten i stede for vann, siden glutenfritt ikke er elastisk som hvete, for  oss som må ha glutenfritt. Men i originaloppskriften skulle man kun bruke eggeplommen og vann i. La det stå i en time i kjøleskapet(men det går ikke når den er glutenfri, da er rundt 10 minutter nok. Rull de ut i litt mel,  sett de på steikebrett, pensle med eggehvite, strø på sukker og kanel.

Steik på 190 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på brette.

Del gjerne med venner og kjente.  😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#Julekaker #Finskepinner #glutenfri #melkefri #Julekaker #tradisjonsmat #Jul

4 kommentarer

4 thoughts on “Ut i frilluft sine Finske pinner

    1. Ja klart jeg måtte gjøre det, ellers hadde det blitt feil ❤😊. Alt blir jo annerledes når det er glutenfritt, men jeg likte de veldig godt. Jeg har gitt bort de siste til noen som også må ha glutenfritt, og ikke har så mye å rutte med. Så jeg skal høre hva de syntes også, så skal du få høre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *