Last Updated:

Ingefær smaker godt og gjør godt!

Categories Mat og helse, Små tips i hverdagen

I våre dager blir det gjerne til at man stresser en del, om man vil eller ikke. Når det i tillegg er så ekstremt dårlig vær at selv den mest innbarka vestlending begynner å bli værsyk, tja, da er det vel ikke så rart at man kan få litt vonde ledd. I dag er det faktisk nydelig fint vær en så lenge, men det skifter fort dessverre.

Dette rådet er veldig positivt for meg, med flere andre tiltak, som gurkemeie, lage all maten selv fra bunnen av, spise lite sukker og kjappe karbohydrater osv. Jeg er veldig glad i ingefær  så for meg er dette godt å drikke også.

Skrell og del fersk ingefær og hell på kokende vann. La blandingen få trekke, ingefærroten skal hele tiden ligge i vannet. Etter at den er blitt kald, lar jeg den stå i kjøleskapet. Den kan bli heftig sterk etter en tid, men det gjør jo ikke noe, for da koker jeg bare opp varmt vann og blander litt av ingefærvannet ut i en koppen, da får man en god sunn kopp te. Når det begynner å bli tomt, fyller jeg på med nytt kokt vann til den begynner å miste smaken. Man bør drikke en del av denne blandingen om man allerede har betente ledd. Vil man forebygge, kan man jo drikke en kopp eller to for dagen. Skeptisk? Forsøk da vel, så kan du se om de lindrer, bruker du det over tid, vil det ha en effekt, en gang er nok ikke nok 😉

Ingefær er blodfortynnende og bør derfor ikke brukes før operasjoner, da den kan man øke blødningene.

Ingefær er også svært effektiv mot kvalme, reisesyke el.lign. Før kunne gravide spise ingefær, men det er vist ikke bra lenger, merkelig at e-stoffer og tilsetningsstoffer ikke er merket som farlig for gravide, for der er det mye som ikke er bra

Ha en strålende fin dage!

Bilde har jeg lånt fra HER, og der er det skrevet litt om ingefær

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#ingefær #vondeledd #Leddsmerter #muskelsmerter #Urtemedisin #naturterapi #morsmiddag

4 kommentarer

4 thoughts on “Ingefær smaker godt og gjør godt!

  1. Akkurat når jeg satt og lurte på om det finnes noe naturlig som er blodfortynnende, kom du med “oppskriften” til meg! Pga ME har jeg mye melkesyre i kroppen, og her i går kom jeg på at det kanskje må være lurt om blodet er tynnere, slik at melkesyra kan fraktes raskere og kanskje ut av kroppen… Altså: Fins det noe naturlig blodfortynnende? Joda, der fikk jeg svaret, og tusen takk! 😀 Vi har alltid fersk ingefær i kjøleskapet, bruker det mye i middagsretter, og jeg har god erfaring med ingefær som kvalmestillende også. 🙂

      1. Det beste kommer fra naturen 🙂 Åh, det visste jeg ikke. Trodde melkeprodukter hadde motsatt effekt. Har hørt at melk er syrenøytraliserende (basisk).

  2. Det vet jeg at de fleste tror, men det er ikke tilfelle, Sitron og lime har en nøytraliserende effekt. Det høres fullstendig feil ut, men i kroppen skjer det veldig mange prosesser, og hvordan kroppen prosesserer og bryter ned og utnytter diverse næringsstoffer er kjemi på høyt nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *