Røykt blåkveite med persillesaus

Røykt blåkveite er bare HELT utrolig godt, og det passet veldig godt med persillesaus til. Blåkveite har veldig mye bein, så det går mye mer fisk en til vanlig. Keite inneholder masse omega-3 og  litt Dvitamin blant annet, en god grunn til for å spise denne nydelige fisken.

Beregn 300-400 g fisk per person. Jeg kjøpte 400 g og spiste hver  en smitt og smule 😁

Fisken trekker som vanlig fisk i rikelig vann, men vær forsiktig med  salte, i rundt 10 minutter. Ikke kok fisken, kun rett under kokepunktet.

Persillesaus:

Beregn rikelig med saus, for det går litt mer saus til slik mat.

Til rundt 4 personer

4 dl fløte (jeg brukte laktosefri som vanlig

4 dl vann

1/2 ss buljongpuler eller 2 terninger (PS: Sjekk om at den ikke inneholder gluten om du har cøliaki osv.)

2 ss maizena

pepper

Eventuelt mer salt om du ønsker det.

1 stor potte fersk perille

Ha fløte, vann, buljong og maizena i en panne, rør ut maizenanen, og sett pannen på kok under omrøring. Når den har kokt opp hakker man persillen og smaker til sausen med pepper og eventuelt mer salt(ikke ha den for salt siden fisken har mye smak og er litt salt)

#Røytblåkveite #Røykt #blåkveite #Fisk #feit  #fisk #glutenfritt #glutenfri #laktosefri #Middag #middagstips #mattips #pesille #persillesaus #blogg #matblogg #bloggtopp

Siste innlegg